Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podivné chování kupujícího ve frontě

Od: elias odpovědí: 10 změna:

Byl jsem dnes na nákupu v supermarketu.Příjdu k dlouhému pultu s masem a uzeninami, kde jsem chtěl kuřecí maso.Postavil jsem se na místo kde nikdo nebyl a prodavačka se mne ptala co si dám.Kousek dále byly jiné pulty se sálátem a sýrama. Byly dvě prodavačky a jedna zrovna krájela salám.Když už jsem se rozmluvil co chci, tak zběsile na mne vyběhla za zády jedna naštvaná ženská a křičela, že jsem ji předběhl a přitom já si ji vůbec ani nevšiml, že kolem mne vůbec někdo stojí, náhle se tam zjevila.Omluvil jsem se ji celý vyděšený, že jsem o ní nevěděl a ona byla na mne vůlgárně drzá a honila čas jako o závod.Připadalo mi to takové nevhodné chování.Většinou jezdím na nákupy do Německa poblíž hranic a tam je vždy laskavější přístup místních nakupujících než tady, kdy mám dojem jakoby se draví ptáci u nás přetahovali o svojí kořist. Procestoval jsem dosti zemí v Evropě, ale takové podivné chování se stresem jsem zažil v životě poprvé.Co si mám o tom myslet a jaký na tu situaci máte názor?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Ačkoliv jsem sama důchodce, musím uznat, že nejvíc v obchodech spěchají právě důchodci. A to babky. A jak je to dál? Venku najednou už nespěchají, postaví se před vchodem do kruhu, tašky dají na zem, blokují vchod, překážejí a drbou. Klidně třeba půl hodiny. *ee* Je to takový takřka národní sport.

Problémem je, jak už tady lidé psali, Kaufland. Tam u uzenin stojí třeba 3 fronty, některá zprava, jiná zleva a není, jak se v tom vyznat. Obyčejně se někam postavím a pokud mi někdo řekne, že tam byl on dřív, pustím ho klidně před sebe. Když je člověk na světě už skoro 7 desetiletí, pár minut ve frontě ho nezabije.

U kasy, pokud je dlouhý had, pouštím před sebe chlapy v pracovních oděvech. Většinou mají v náručí jen balený salám, pár rohlíků a limonádu. A proč by měli čekat za zákazníky s plnými koši? Mě to nezabije a oni jsou rádi, pokaždé poděkují.

Od toho máme pusu, abychom se domluvili. Ačkoliv se říká, že nejhorší je srážka s blbcem. A tak všem přeju, aby se těm karambolům vyhnuli, na co si kazit předvánoční náladu? Jaga.

16.12.22 08:07

*frajer*

Mate pravdu, jsem taky duchodkyne, mnohokrat jsem se setkala s nevrlymi babkami, vzdy se usmeji a prohlasim kam spechate, duchod vam neutece
smode2
Babajaga: taky pouštím pokaždé přede mě kohokoliv s 3 položkami. Nemá smysl aby čekali za mnou na odbavení velkého nákupu a mě to nezdrží :)

hodnocení

4x

No klasická srážka s blbcem. V takových případech je třeba zachovat klid a pokud to není spojeno s problémem, tak ustoupit a nekazit si den. Já na takovéto lidi hned startoval a ani dnes se nedokážu vždy ovládnout, ale tihle jedinci jsou naprosto imunní vůči sebereflexi, takže jsem tím vždy docílil jen ještě větší nasranost na obou stranách. Jak říkal Werich, jakmile se člověk hádá s blbcem víc jak půl minuty, hádají se už dva blbci.

liska5
hodnocení

2x

To jsem si všimla speciálně v Kauflandu, kde jední tvoří frontu zleva, druzí zprava a někteří se pak zhádají. To bych řekla vedení, aby si tam udělali jasno a nějaké značení... Jinak paní byla typická protivná česká baba, Taková se najde všude. A když ji pustíte před sebe, tak místo poděkování na Vás ještě něco zavrčí.

ltz
hodnocení

1x
To berte tak, že existují i lidi drzí, bez slušného chovani. I u nás v Kauflandu se tvoří jedna fronta u salámů, pak je dlouhá mezera a dalších pár lidí stojí zase u salatů. Když se zařadite k té první frontě neb nechcete salát, ale salam, tak i prodavačka nepříjemné prohodi, že se máte zařadit do fronty. To potom člověk znechuceně odejde a vybere si radši uzeninu v samoobslužném regalu už naváženou v balicku.

etana*
hodnocení

0x

Co si o tom máte myslet? To nevím, do hlavy vám nevidím.

Takových situací jsem zažila bambilion a co s tím? Nic. Maximálně si řeknu: "Aby ses babo/dědku nepo..." a pouštím to z hlavy. Jestli cítíte potřebu si to nějak nacionalisticky, rasově, kulturně-společensky rozebrat, je to váš boj.

nov
hodnocení

0x

Omluvil jste se jí, ok, proč ale vyděšený? V dnešní době celkem běžná situace, pomyslím si něco o "zádech" a hotovo.

hodnocení

0x

Priste nepredbihej a bude to v poradku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]