Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Volba prezidenta

Od: tvarohacek odpovědí: 138 změna:

Dobrý den,
přemýšlel jsem koho volit a podle čeho se rozhodovat.

Babiše volit nechci, protože jeho rozhodnutí jsou mi nesympatická.
Pavla nechci volit zase kvůli tomu, že je to voják, u kterého jsem nebyl schopen najít konkrétní program, což mi přijde dost pokrytecké.
Nerudovou skoro neznám, ale z toho co jsem viděl u rozhovorů mi přijde jako ženská, co utekla z kuchyně.
V prvním kole budu určitě volit někoho jiného, ale zajímalo by mě, co dělat ve druhém.
Moje otázka tedy zní. Vzhledem k tomu, že ani jednoho z kandidátu nepreferuji...
Koho bych měl volit, když chci vybrat někoho kdo půjde aktivně proti Fialově vládě?
Děkuji

138 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Nejlepe nekoho, kdo zaridi nezpozdovani letu. Zrovna trcim na letisti a letadlo ma 3 hodiny zpozdeni. Predpokladam ale, ze to by mi pred volbama ochotne slibil kazdy.

-

Asi vezmu Fischera, Nerudovou a Pavla, zamicham a bez koukani koho jsem vytahl to tam hodim a zbytek opet bez koukani zahodim.

Ksichty OK, jazyky a vystupovani take, nastavenou latku ostudnosti pravdepodobne neprekonaji, ustavu si take patrne sponovat jak gumu u trenek nebudou a na nicem vic u tehle funkce prakticky nezalezi.

ben®
hodnocení

3x

Dobrý den, "vládobijec" je určitě pan Bašta - "lumen" z SPD. A jinak, volit není povinnost, zvláště pro člověka bez názoru. Zdravím!

doplněno 13.12.22 15:22:

tvarohacek - ale, Vy snad nebudete volit/sázet na předpokládaného vítěze (to není Sportka), ale budete volit kandidáta podle svého názoru a ten volbu vyhraje nebo nevyhraje.

tvarohacek
hodnocení

Tak vzhledem k tomu, že názor neznamená vůbec nic, jelikož 99% procent voličů i politiků ten systém nechápe, tak je to stejně bezpředmětné.
Navíc Bašta určitě nevyhraje.

hodnocení

3x

Pan Bašta, že by on?

Ve stredu se bude zpovidat :-D

Každý den někde někomu odpovídá...

A taky ze se zpovidal. Ten argument me nejak ani nenapadl. Pry kdyz chcete dostat svuj komentat do naseho mainstreamu a nedari se vam to, tak na to jdete pres ruske medium a hned to mate vsude. Ale i sami odbornici usoudili, ze ac je to extremni, tak z marketingoveho pohledu to funguje. No zalezi, kolik lidi mu na to skoci. U me teda spis jeste vic klesl. Tohle melo nulovou uroven. Bohuzel se obavam, ze ziska nejvice lidi, kteri ne ze by byli presvedceni, ze by byl super prezident, ale proto, ze to chcou natrit fialovi se svou petikoalici. A tito lide se v druhem kole prelijou do babisove staje, protoze ti dva jsou jejich defakto partaci. No a pak tu mame zemanovce, spokojene duchodce a statni zamestnance. Ja myslim, ze historie se bude opakovat a vsechno bude trosku jinak nez nam serviruji.

ahoj*
hodnocení

3x

Bude to takhle: do druhého kola postoupí Babiš

ve druhém kole budou kverulanti volit proti Babišovi

ale to se píše a tvrdí alespoň od listopadu, kdy oznámil Ing. Andrej Babiš svoji kanditatůru.

ahoj*

Aha, to ja nesleduju. Jen jsem se kouk na aktualni kurzy a seznam kandidatu. Dle sazkaru vede Pavel.

Tak toho volit nebudem.

Aktualni poradi Celkove vidis zde gm.ifortuna.cz/...

a prvni kolo gm.ifortuna.cz/... tak budem volit Bastu, co?

racio
hodnocení

2x

Jedno je jisté. Že tentokrát volby špatně dopadnout nemůžou. Ať to bude Andrej Babiš, Petr Pavel, Danuše Nerudová nebo Pavel Fischer, tak to bude nesrovnatelné s tím stávajícím, věčně nalitým chudáčkem. Koneckonců i beseda s manželkami a manželem prezidentských kandidátů (DVTV) byla skvělá. Žádná kreatura typu Marty Gottwaldové mezi nimi není. Všichni mají za partnery inteligentní, reprezentativní a vzdělané protějšky. Věřím, že Česká republika má to nejhorší za sebou, níže už klesnout nešlo.

nox®
hodnocení

1x
Já na to mám svůj pohled. 1. Prezident by měl být někdo, kdo má nějaké všeobecné povědomí mezi lidmi. Většinou nechápu, proč se tam někteří uchazeči cpou, když ještě pár dní zpět nikdo netušil, že existují. 2. Ve spojení s prvním bodem, moje volba půjde někomu, kdo má alespoň nějakou šanci uspět, jinak je to pro mne hlas spláchnutý do záchodu. 3. Nezáleží mi nijak zvlášť na dávnější minulosti. To stejně nezměníme. Ale třeba nedávná minulost a současnost udělá lepší obrázek. 4. Vůbec neřeším, jestli je dotyčný voják nebo ženská z kuchyně, ale chci, aby prezident působil důstojně, aby uměl smysluplně hovořit i o nepříjemných věcech a dokázal naší zemi reprezentovat ve světě v tom nejlepším možném světle a s respektem.
Babiše jsem ještě pred covidem považoval za poměrně úspěšného byznysmena, politika, populistu. První krize ho ale poslala na dno. Nechci za prezidenta uječeného, trestně stíhaného bosse, který tlačí v první řadě své zájmy, navíc nemá v populaci vysoký respekt, neumí se solidně vyjadřovat, mimo záznam je arogantní a sprostý buran, navíc pro mne značně nesympatický.
Pavel sice se svojí minulostí zrovna nehýří, ale působí na mne solidně a důstojně. Jeho hodnost, vzdělání, působení v NATO, dokážu si ho ve funkci prezidenta představit. Nerudová je pro mne zatím trochu neznámá, vím o ní jen z Mendelovy university a z nějakých rozhovorů. Asi bych si ji jako prezidentku také dokázal představit. Z ostatních kandidátů pro mne není nikdo nijak zvlášť zajímavý. Škoda, že se tam nedostal Zítko, trojzubky mohly mít svého favorita a strašně rád bych viděl nějaké televizní debaty s ním v hlavním vysílacím čase. Takový bizár...

farm
hodnocení

1x

Trošku váhám nad Středulou, přece jenom do prvního kola trošku ekonoma a vzdělanější osobu...

S velkým, ale obrovským skřípáním zubů to vypadá na nejmenší zlo. Je to nástup "skoro jako v Americe" v předminulých volbách - a proto velký Bach na populistu, že.

Paní profesorka Nerudová byla v první lajně jako Moravanka a vzdělaná osoba - jenže: Koukněte na jejího manžela. Špatné, něco se soudní závislostí v Brně by byl výsledek. Tak "kuchyně" není vedle.

Takže bohužel už do prvního kola Petr Pavel - voják, zkušenostmi prozápaďák, když ho zaměstnalo i NATO. Voják možná nevadí, když je na programu zpráv Válka, to bude umět ohovořit (?). A je to "Náš" STBák.

Je to rouhání, ale poslední evropská válka trvala cca 5 let, takže jedno volební období prezidenta "vydrží" asi ta Válka (?).*andel**mir**andel*

Pod čarou ____________________________________________________________________________________________________________________

Denisa Rohanová zřejmě vypadla, ta by byla za mne velmi k věci, dopručená současným prezidentem.

doplněno 30.12.22 10:09:

Oprava: ...Faktem je, že Petr Pavel nikdy nespolupracoval s StB, ani s jí podřízenou vojenskou kontrarozvědkou (VKR) - důkazem je jeho čisté lustrační osvědčení z roku 1992... Jenom zapálený člen KSČ.

Dukaz nedukaz, nalejme si cisteho vina. Kdyby nedoslo k revoluci, ktera mu do toho hodila vidle v prubehu studia, tak dostuduje a rozjede to se vsi paradou. No a pokud tuto skutecnost nechceme akceptovat, tak to neresme vubec a delejme jako by se nic nestalo. Je to naprosto smesne. Chtel jsem byt spionem, zasahla vyssi moc, nestalo se tak, proto jsem cisty jako lilie. Navic vlastne ani nestoji za to se v tom nejak babrat, protoze jeho celozivotni role je plnit neci ukoly, tak neverim, ze ted by to nebylo jinak. Je to dalsi z jeho mise. I kdyz logika by tu byla, kdyz se tak angazujeme ve valce, tak by jsme to aspon umocnili zvolenim si vojaka jako hlavy statu. No a kdyby se neco semlelo, tak jako velitel ozbrojenych sil se do toho muze obout.

Farm máte pravdu zapálený člen KSČ předseda místní organizace, schvaloval Sovětskou okupaci, tudíž kolaboroval s okupačními vojsky, snaživý přístup na špiona na post špiona proti NATU, po roce 1989 snadné tučné sousto pro NATO za což dostal několik metálů, tudíž bude vynikající president. U zápaďáků jsou prekabátníci oblíbeni na př. nacistický generál v padesátých letech Adolf Heusinger nebo Hans Speidel sloužili věrně jak Wehrmachtu tak NATU.

farm

Já to vidím na menší opakování dějin:

Prezident voják asi dobrý: Ludvík Svoboda

Předseda "nej - strany": Slovák Velenormalizátor Gustáv Husák(a).

(("A") aby se to rýmovalo.) To byla 70-tá a další léta minulého stol.

hodnocení

1x
S Babišem to neklapalo. Hlavní argument je v tahu.

Jestli teď budou jeho odpůrci štěkat a vymýšlet, tak prakticky zpochybňují naše "nestranné" soudnictví.

ben®

boba - verdikt je nepravomocný, tak se může státní zástupce ještě odvolat. Takže jásat či plakat je předčasné.

ben, to je pravda, ale je to nepravděpodobné a vám a mnohým jiným nenávistným spadla čelist.

ben®

boba - kdo roste pro kriminál, tak tam dříve nebo později stejně skončí. A ona je ještě i jiná spravedlnost, než jen ta světská. Pan Babiš může kličkovat, ale svému osudu neuteče a bude si ho muset protrpět.

ben, mně je to vcelku jedno. Jenom se držím té zásady, že veřejně nikoho na diskuzi neodsuzuji a nenávidím. A jaký soud vynese jednou nad každým Nejvyšší, to je otázka, na kterou nikdo neodpoví. Každý se má chovat tak, aby nemusel mít z ničeho strach. A tak se snažím žít já. Hezký den.

Počítám že se odvolá, ale to už bude po všem.

hodnocení

0x

Toto jste četl?

poradte.cz/...

Očekáváte jiné odpovědi?

hodnocení

0x

Média předhazují kdo má šanci a tak to dopadne, podnikatel / když byl premiér vzdal se platu / což se jiným premiérům nepovedlo, rozvědčík který věrně sloužil Východu a později Západu anebo dáma která je mladá a pohledná jak se sama ohodnotila a braťja, uhráci a čecháčci mohou mít společně krasavice.

tero

Stýnak fšeckým vládne Urshula fon dér Lajen

liska5
hodnocení

0x

Dnes ve 20.15 na Primě všichni kandidáti: Superdebata - hledá se prezident.

ben®

liska5 - ale asi bez ustrašeného a otázek se bojícího pana Babiše.

idnes.cz/...

ale v ukázkách mluví jen o 6ti kandidátech, ti tři v čele tam nebudou.

Babiš jen na Novu.

liska5

Díky, nevěděla jsem. Není to divné ty tři stále separovat?

to můžeme jen spekulovat, proč tak dramaturg rozhodl.

Je videt, kdo nam tady dava u televize pozor a kdo nam serviruje zaručene informace. Ja minimalni konzument televiznich poradu jsem se koukal pres vanocema s prckama na pohadky a tenhle spot tam probehl tak stokrat s konkretnimi jmeny, kde chybela trojice vyvolenych.
jendad

Ono už je to tak pár měsícu naplánované . Před pul rokem ještě nevěděli zda kandidovat a už média v peferencích tlačila silnou trojku . Tudíž ten kdo vlastní media a odhady preferencí zainvestoval a protlačil tyto elity . Jen generál už utratil oficiálně 40 milonu . Takže vše je nalinkováno . Jedině bureš jim možná rozkopne bábovičky , ale moc tomu nevěřím . Sláva ukrajině *palec*

Pamatujes, jak to dopadlo se zemanem? Tam to hrali taky drahos jasny favorit a jak to dopadlo.. ja mam neblahy dojem, ze babis jim ty babovicky rozslape. Bude urcite dost zalezet, kde se prikloni byvali zemanovi volici. Tam mi to smrdi spis babisem. Ale treba se to zmeni. To, ze utratil general tolik penez svedci pouze o tom, ze si nekdo hoodne preje, aby uspel. Ja si teda dost nedokazu predstavit, za co ty prachy utratil, protoze me konkretne oproti jinym kandidatum vycniva pouze radou tech srdceryvnych videjek, ale ze by to stalo tolik micudu? Kdo vi.
007cz
Bašta už třikrát odvolal vládu, proč mu někdo neřekne, že už je po Silvestru.
To jsou zase takove silne vykriky. Myslim si ze realita by nebyla tak divoka. Docela me zaskocila ta jejich anketa, ktera temer vubec nekoresponduje s verejnymi pruzkumy. V cem je jadro pudla? Kdyby tam byli vsichni, tak by jsme se mozna hodne divili, co by z toho vylezlo.
liska5

Takže 11.1. na Primě ve 20.15. Babiš zatím nepotvrdil. Pak by se "bili" jen Pavel a Nerudová. Bylo by zajímavé, kdyby by s nimi mohli být ti tři úspěšnější z dneška: Bašta, Fischer a Diviš. Možná by to zamíchalo kartama.

ben®
liska5 - a to je přesně ten průšvih přímé volby prezidenta. Lidi jako Vy to berou jako realityshow na komerční TV a příště už se budou možná jen posílat hlasovací SMSky. Toto není souboj v TV debatě, toto jsou volby hlavy státu!
liska5

Bene, fascinuje mne, že víte, jak pojímám volby hlavy státu. Proč mne pořád někam zařazujete? Jednou, jste mi přiřkl, že nebudu volit Nerudovou, protože je mladší a hezčí ...Teď zase, že volby chápu jako reality show. Mám ráda humor, ale tady jsem ho nezařadila, zdaleka nejsem naivka.

ben®
liska5 - nebuďte vztahovacna. Věk a vzhled paní Nerudove jsem neporovnaval s Vámi (najdete si to). Stejne si myslím, ze paní Nerudovou budou volit více muži.
liska5

Ale houbeles! To není vztahovačnost, ani se s nikým neporovnávám /Nerudová je mladší, než mé děti/ a televizní debaty beru s rezervou. Kandidáti tam většinou říkají, co chceme slyšet. Jen zírám, jak znáte mé pohnutky a umíte mne zařadit. *alene*:-D

liska5
hodnocení

0x

A ještě ve čtvrtek 12.1. na Nově má být superdebata těch 3 kandidátů.

okolik

KOHO budu volit? Psycho-analýza - YouTube

Zákony bohatství

Ale kluk je to pěkný ;) .

hodnocení

0x
I když k volbám kvůli nízkému věku nemůžu, o nic nepřicházím. Z té bandy člověk nemá koho zvolit, protože o nikom z nich v životě neslyšel :D
Snad jenom Pavel, kterého bych NIKDY nezvolil, Nerudová, které bych snad ten bod za drzost a troufalost i dal, ale na hlas by to nestačilo.
Teď upřímně a zcela nesarkasticky, reálně pište mi co chcete, ale já bych volil Babiše. I navzdory tomu, že je opravdu hodněkrát usvědčený jako lhář. Ale když byl premiérem, byli jsme na tom podstatně lépe než za Fialy, takže bych mu toho prezidenta přál.

Co se týká lhaní, nepředčil jej už dávno a několikanásobně pan Fiala?*haha*

etana*

Na to, že vám není ani osmnáct jste moudrý jako sova. Analýza, logické závěry, hlavně v té poslední větě.

Všeobecné volební právo je mor.

pckop1

Mladý, ale má přehled.

ben®

silverfish003 - to, že většinu kandidátů na post prezidenta neznáte, není jejich chyba, ale Vaše. Málo se zajímáte o dění ve společnosti a politiku. Doufejme, že než dorostete do věku voliče, tak bude přímá volba prezidenta zrušena.

@ben jak už tu někdo předtím psal, ten, kdo se hlásí na prezidenta, by měl být v povědomí lidí. Většina lidí zná Pavla a Babiše. A co ten zbytek?
To umí každý - otevře se pozice prezidenta, tak se rychle hrnou na hrad. To, že nikoho neznám asi úplně mojí chybou nebude, když to stejné tvrdí, troufnu si říct přes čtvrtinu ČR, dost možná i víc. Prezident by měl být rozumný a ostřílený člověk, který se v politice pohybuje aspoň pár let a má dobrou minulost (ta poslední část sice rozporuje s mým názorem na Babiše, ale to je jiný příběh). Na hrad nechcete pustit nějakého nováčka...

silverfish má pravdu, přeci si nebudu shánět informace o kandidátovi, kterého tam chtějí nastrčit a je všeobecně málo známý

ben®

silverfish003 - pravdu máte v tom, že k volbách (z nějakého neznámého důvodu) chodí i lidé, které politika, hospodářství, školství, kultura, mezinárodní vztahy a jiné oblasti veřejného života vůbec nezajímají a nemají přehled (lidé, kterým stačí k "přehledu" Blesk a Krimizprávy na komerční TV). Pro koho byla jména jako Bašta, Středula, Nerudová, Fisher, Hilšer, Zima, Pavel dosud utajena a neznámá, tak by snad ani volit neměl (měl by to zvážit, proč tam chodit). Pan Diviš asi opravdu nebyl dříve moc vidět a pana Babiše znají už i děti (z vyprávění okouzlených babiček). Ale, Vy volič nejste, tak si s tím nedělejte starosti. A žádný nováček tam není, všichni mají dost zkušeností.

makak
Já se o politiku moc nezajímám(blesk nectu, na krimi zpravy se nedivam), aktivně sem nic o kandidatech nevyhledaval. Po otevření volební obálky tam byli i tací, o kterých jsem v životě neslyšel. Což asi není úplně dobře...prezident by mel byt někdo, koho zná více lidí, než ti co sleduji aktivně politiku.
ben®

makak - já znám dlouhodobě všechny kandidáty (nemyslím osobně, ale z médií určitě). Kdo se zajímá, ten ví.

makak
Ano kdo se zajima...ale prezidenta by měli znát +- všichni,ne?
ben®

makak - kdo nezná (a nezjistí/nedoplní si informace), tak nemůže jít volit s čistým svědomím a bez pocitu idiota. Toto není realityshow ani se nikam neposílají SMSky - toto vyžaduje trochu nad volbou myslet a být aktivní.

makak
Nesmysl, muzu si klidně říct, že tomu kandidátovi ani nestalo za to,aby mě oslovil,proto ho nebudu volit. Stejně tak mi stačí zjištění,že bašta je z SPD a mám jasno.

ben.

jasně, zajímat se být aktivní a pak zvolit za každou cenu bandu amatérů, jen aby tam nebyl Babiš *smich**smich**smich*

s prezidentem to bude stejné, ještě že má tak málo praavomocí.

nox®
Za Babiše bylo lépe, ale ne jeho přičiněním. Celá Evropa žila v klidu a míru, prosperovala, dařilo se od obchodu po turismus. Dobře bylo v podstatě všude. Jak dopadl v první krizi sklízíme ještě teď.
i teď je všude relativně lépe než u nás, díky amatérům pod Fialovou taktovkou
nox®
U nás je nějak špatně? Narvané obchoďáky a restaurace, vyprodané dovolené, u každého baráku dvě auta, to říká něco jiného. Zkuste si sbalit batoh a chvíli cestovat po světě. Po čase si člověk uvědomí, jak krásný a pohodlný život tu máme i oproti vyspělým zemím.
ben®

nox - kolega myslel asi proruSSké Maďarsko a tam ono lépe (viz odkaz):

novinky.cz/...

Nemyslel jsem Maďarsko. Mimochodem jsem nějak neznamenal, že by Maďarsko schvalovalo válku na Ukrajině. Asi jsem málo zmasírovaný našimi "nezávislými" médii ;)

liska5

To teda fakt málo sledujete. A právě, že Babiš se poplácává s Orbánem. Taky kvůli tomu bych ho nevolila.

liska5:

Jak jsem napsal, masírka našich médií, Maďarsko válku na Ukrajině neschvaluje, ale to vy by jste měla trochu víc sledovat dění *smich*

ben®

bmbx - máte pravdu, že Maďarsko válku na Ukrajině neschvaluje, ale speciální vojenská operace jim nevadí (pan Putin má pana Orbána hodně hluboko v řiti ).

Ben:

lze nějak doložit tvrzení o Orbánově osobě v Putinově řiti?

ben®

bmbx - ne, nelze. To je jen takový příměr či obrat o podlézavosti (vlezdop*delnosti), ale možná jste to už někdy slyšel nebo četl. Myslíte si, že pan Orbán nemá rád pana Putina? Já bych řekl, že se kluci můžou.

ben:

myslel jsem, že jste dostatečně inteligentní na to, aby jste pochopil, že jsem nepožadoval, fotku fyzické přitomnosti jedné osoby v konečníku druhé, ale jak je vidět tak jsem se hrubě mýlil. Pokud vím tak je relativně mnoho států na zeměkouli, které mají k válce neutrální postoj a nejsou označováni jako proruské, no prostě mediální masírka a cenzura u nás dělá své *smich*

guma
hodnocení

0x

Vím koho nevolit. Soudruh Generál Pavel, Nerudová (velké svinstvo na fakultě), Babiš, který nebyl v STB.

Raději budu volit ty druhé, kteří kandidují poprvé.

jarek*

Hilšner nevypadá zle zpravyzmoravy.cz/...

hodnocení

0x

pokud někdo z těch druhých by začal mít podle masáže médií šanci tak by se určitě zase našel někdo kdo by začal na něj vyhrabávat špínu, protože se nehodí. Proto nejlepší volba je Babiš, už jej všichni znají a těžko na něj něco nového vyplave. Navíc je tu reálná šance že nenechá vlaztizrádného Fialu v rámci svých možností v klidu.

liska5

Babiš se na to nehodí. On je manažer. Tam je vše svázáno pravidly, protokolem. On je zvyklý dělat si po svém. Bude trpět a bude mít konflikty. To už raději Fischer nebo Diviš.

Souhlas, nehodí se na to, ale je jediný co má koule usměrnit vlastizrádného Fialu i s jeho amaterskými ministry a to teď hlavně jde.
etana*

*hej* přímá volba prezidenta, to teda byl nápad :)

jm
usměrnit vlastizrádného Fialu - jak? Jaké bude mít pravomoci, aby ho usměrnil?

okolik
hodnocení

0x

Ideální prezident 2023 - Playboy

Ideální prezident 2023 - YouTube

hodnocení

0x

Zajímavá debata na ČT...

ben®

milancukrar - zatím je nejlepší bavič pan Bašta (pro něho položená otázka není vůbec podstatná ).

Zeptejte se mne na co chcete, já stejně odpovím co chci já...a na co chci, nikoliv na to, co se ptáte...

Jsem zvědav, zdali někdo po sledování jakékoliv debaty změní kandidáta...

007cz
A kde je p.Babiš? Snad po výzvě p. Tomia nestáhnul kandidaturu.
ben®

007cz - odmítl se debaty zúčastnit, ale stoleček tam připravený má.

oznámil, že jeho voliči ho znají, nebude tedy chodit nikam na debaty, jen na poslední na Novu slíbil přijít...

Muj dojem je, že u hlavního prezidentského favorita zdechl pes. Čekal jsem asi něco jiného. Jinak bašta to je tragédie v přímém přenosu.
08.01.23 21:45

007cz
Tak já kňouraní p. Babiše nepochopil, ale to je můj problém.
Je to logické, protože on by si s velkou pravděpodobností nové voliče nezískal, je víceméně známý a lidí ví co blekota. Spís naopak při konfrontaci s ostatními plus moderátorem by si mohl spíš uškodit. Tak samo jsem si všiml, že tam šel tentokrát s určitou strategii i Diviš. U ostatních to spíš připomínalo školní besídku než boj o prezidentskou funkci. Takže nevím nevím.

liska5
hodnocení

0x

Tak na tu debatu na ČT1 koukám, asi nejlíp mi vychází pořadí Pavel, Fischer a Nerudová

007cz
Mě nejvíce zaujalo to ticho od stolečku p. Babiše. Snad tak tomu bude i budoucnu.
nox®

007cz: Nutno dodat, že pan Babiš tuto debatu vzal velmi důstojně. Nic špatného neřekl, nikoho neurazil, dokonce ani neskákal ostatním do řeči...

hodnocení

0x

Kdo nejste rozhodnut, koho volit, můžete zkusit "Volební kalkulačku"Netrvá dlouho a možná že vám pomuže při rozhodování.*nevi*

volebnikalkulacka.cz/...

Ukazuje správného kandidáta?

U mne nee:-D

1.
Jaroslav Bašta 70 %

2.
Andrej Babiš 62 %

3.
Karel Diviš 56 %

4.
Tomáš Zima 48 %

5.
Pavel Fischer 43 %

Tak toto je extremistická kalkulačka :-D
ben®

juraja - tak jsem si to zkusil jako žert, ale ono to funguje dost přesně (když člověk nelže nebo se nedělá jiným). Já jsem spokojen, tak nyní už to jen potvrdit ve volbách.

bene ja taky odpovídal po pravdě, ale bohužel to mého kandidáta nepotvrdilo

Nojo, co taky čekat když odkliknu že nechci EU vlajku na Hradě, a že nechci ať prezident jezdí do práce na kole, nebo MHD*smich2*

hodnocení

0x

Pan Středula ukončil kandidatůru a podpořil jedinou paní Nerudovou.

jiofa

Je dobře , že se vzdal kandidatury ve prospěch D. Nerudové. Za sebe doufám, že nebude prezidentem gen. Pavel. Nejsme po žádném vojenském převratu a jako prezident by to bylo neustále o zbrojení, vojsku a válce.

ahoj*

Nevěděl jsem, že zrovna o zbrojení prezident rozhoduje.

A kterou prezidentku tedy budeš volit?

kveta1
To je škoda. Slušný a inteligentní člověk bez afér. Prezidentování by zvládnul levou zadní.

kveta1
hodnocení

0x
ČT umí - to měli dávat na Silvestra. Taková show už dlouho nebyla. Nejlepší byl ten blekotající a třepající se dědula (druhý z leva). Nejdřív vyhlásil, že jako první krok udělá ústavní puč a zbytek času huhlal něco mimo téma. U nás je rozhodnuto. Jedině tento srandista múže být důstojným nástupcem současné nuly na Hradě.
ahoj*

Jojo, to je on

anone

K tomu ústavnímu puči by mě zajímaly ústavoprávnické rozbory, nejlépe s odkazy na odbornou literaturu.

mě zajímaly ústavoprávnické rozbory,***Vy, taková zkušená osoba a nevíte, že ve všech hlavních televizích to mnohokrát rozebírali "ústavní právníci"?

nejlépe s odkazy na odbornou literaturu.***to ještě asi není popsané v literatuře, když je to tak čerstvé.

liska5

I kdyby to šlo, tak kde je záruka, že to pak nebude horší. Jestliže chci puč, někoho shodit, odstranit, tak musím mít kvalitní náhradu. Koho by tam měl ten Bašta, resp. Tomio nasadit?!?

anone

milancukrar: Nejsem zkušený v ústavním právu, asi jako většina z nás. Televizi nevlastním. Když píšete s uvozovkami, je to ironie?

liska5: Po odvolané Nečasově vládě nastoupila vláda odborníků. To bych viděl jako změnu k lepšímu.

Kdokoliv bude lepší, než vlastizrádná Fialova vláda.

anone,

v uvozovkách to je proto, že právní termín "ústavní právníci" neexistuje a někdo mne zde již káral, že používám nesprávné označení. A napsal, že je to právník, který se ... hrozně dlouhý popis..

hodnocení

0x

Já hledal nějaká negativa na Pavla Fischera ... a nějak nemůžu najít. Dokonce i to KSČ prý u jeho tatíka pohořelo, a přesto byl uznávaný ve svém oboru. Tady je poznat, že člověk nemusel utéct a nemusel podepsat - stačilo umět.

Máte někdo nějakou černotu na Fischera, kterou jsem nedohledal či přehlédl?

09.01.23 23:06

Tohle?

007cz
Co tohle? Zneuznaná pavlačová drbna v akci, jen tam schází Lipovská, Xaver a Flákanec.

George Bernard Shaw

"Moudrý napadne článek protiargumenty, hlupák autora článku".

jm
Děkuji. Jsem konsternován... By se dalo napsat.
Na základě této yt popisky jsem rozhodnutý jej volit.
Oblečení v 15ti létech nepovažuji za převlékání kabátu, chybu v odeslání zprávy nepovažuji v daném případě za životní omyl, jen za chybu a zkušenost pro lepší řešení v budoucnu.
Negativní informace mi přijdou malicherné v poměru k informacím o ostatních kandidátech.
Má někdo nějakou zásadní informaci? Zneužití pravomoci, podplácení, zneužití dotací, rozprodej majetku, výhodné smlouvy jeho případných firem...
Nic zásadního nebude. Spíš by se hodil více na kněze či lidového vypravěče příběhu či pohádek. Proč promarnit jeho talent nějakým prezidentování.
jm
Pokud nebude zvát ruské přátele v tancích do ČR a nebude mluvit v médiích o kundach, budu spokojený. Jinak vidím pozici prezidenta pouze jako reprezentativní osobu. Tento pán podle mého názoru je jeden z mála, který se chovat umí.
Generál Pavel přece jen má na bedrech určitý cejch bezpečnostních rizik. Jiné osoby tam ke zvolení nevidím, bohužel.
Jojo s tím souhlasím. Hlavně Pavel se furt tváří tak vzpruzele. Asi typický zelenáč. Nechápu tu jeho ambici. V debatě jsem si nevšiml žádného zapálení pro věc. Jenom jakože já vám tady něco odpovím a dál už mě neotravujte. Zelenáči se na veřejnost obvykle necpou. Že by nová mise po misi v nato? Já osobně mu nevěřím ani ten jeho skalpovany nos mezi očima a mám zato, že nešel kandidovat, ale byl vyslán.

A kdo ho vyslal? NATO? Biden? Zednáři? A kdo vyslal Babiše? Alobalovou čepičku nosíte?

anone

juraja: Možná ne nutně hlupák, ale ideový oponent bez argumentů (kromě ad hominem). Většina těchto kritiků se odmlčí, když jsou vyzváni, aby uvedli svého kandidáta. Ten má totiž zpravidla mnohem víc másla na hlavě než jím kritizovaná osoba, takže uvádět ho by bylo kontraproduktivní, že, ehm ehm.

jm: Pro mě jsou u P.F. dost zásadní tyto věci.

1. Jeho otce vidím ve stejné kategorii jako Drahoše - bez členství ve Straně jezdil opakovaně na Západ.

dobový kontext:
Běžný člověk měl bez úplatků a známostí minimální šanci na devizový příslib.
Kdokoli vyjel služebně na Západ, musel po návratu podávat hlášení.
Kdo tam jezdil opakovaně, musel mít nadstandardní vztahy nahoře.
Díky nečlenství ve Straně byl takový takzvaně čistý člověk ideální asset tajné služby, protože nebudil podezření emigrantů a dalších, o nichž měl informovat. Čisté lustrační rejstříky nepovažuji po hromadném pálení dokumentů za ministra Sachra za směrodatné.

2. Je členem v Aspen Institutu.
aspeninstitutece.org/...
další politici (včetně predvybrané trojky) a členové:
aspeninstitutece.org/...
aspeninstitutece.org/...

3. Je katolík jen podle jména, což potvrdil omluvami za výrok o nejmenování homosexuála soudcem Ústavního soudu ČR z důvodu střetu zájmů, jak uvádí několik odkazů na jeho wiki stránce.

kajak

bobo je zhmotnena hloupost, proc sem postujete takove tragedie, neverim ,ze je na to nekdo zvedavy.

Trefná poznámka, Bobo je nedůvěryhodná a směšná figurka podobně jako flákanec Volný nebo třeba Vrabel, ale stále se najdou tací, kteří je sledují a důvěřují jim. Holt komu není shůry dáno...

007cz
Svůj názor na p.Bobošikovou a konzumenty jejich plků jsem napsal jasně. Pokud se někomu nelíbí, mohl by zachovat alespoň elementární slušnost. Jméno kandidáta mnou preferovaného není tajné, stačí zalistovat v historii. Každému zvlášť ho psát nebudu.
liska5

O Bobošíkové vypovídá už jen to, že kandidovala na prezidenku za komouše. Nejhorší je, že její videa houfně kolují internetem a plno lidí nekriticky přejímá její názory. UF!

anone

To mi připomíná:

O Havlovi vypovídá už jen to, že kandidoval na prezidenta s podporou komoušů.

Mě není jasné jedna věc. Když jsou to samé plky a uvádí tam nepravdivé informace, tak proč ji ještě tu televizi nezakázali nebo nestojí u soudu za šíření dezinformací?

O Havlovi vypovídá už jen to, že kandidoval na prezidenta s podporou komoušů

Kandidoval úplně za někoho jiného, ale volili ho i komunisti, páč nic jiné jim nezbývalo...

@honzas1 Protože do hov*a se nevrtá, ono by taky mohlo začít smrdět;)

Jako je mi jasne že to Bobo umí pribarvit, o tom žádná. Její sympatie jsou taky jasné. Ale že by zbytek byly výmysly? No těžko říct. Místní odborníci asi mají jiné informace.

hodnocení

0x

Myslím si, že nejvyšší šance na prezidenta bude mít ten člověk, který se dostane společně s panem Babišem do 2. kola. Lhostejno, kdo to bude. Tam už budou jen 2 soupeři. A myslím si, že velká část voličů raději dá hlas tomu druhému, ať už to je kdokoliv, než panu Babišovi. Tím mu vlastně Babiš pomůže k vítězství. Jaga.

To už tu jednou (dvakrát) bylo a všichni víme jak to dopadlo. Já bych si teda na toho druhého nevsadil, ale necháme se překvapit.

hodnocení

0x
Bašta , Babiše ne . To i hlavně proto , že byl nějak podezřele osvobozen od obžaloby , zrovna před volbami. Je to mizera , ale každý má názor svůj

Teď jste mě docela nakrknul. Žádný podezřelý osvobození. Zdravý rozum:

novinky.cz/...

liska5
hodnocení

0x

Právě teď běží prezidentská debata na Prima News. Mluví Pavel, Nerudová a... opět chybí Babiš. Za chvíli nám sdělí, jak to mají s přízní voličů. Nerudová opět v divném hábitu. Tam bude potřebovat poradkyni ohledně outfitů.

liska5

Zatím z té dvojice vede v hlasování diváků P. Pavel.

007cz
Debata slušná, důstojná,vyvážená, často i vtipná. Snad lidé pochopí, že "bez Babiše bude líp" nejen v televizních debatách.
ahoj*

Haha, to presne chces prezidenta, ktery pred i po 1989 nedelal nic jineho nez poslouchal a vydaval rozkazy :)

anone

Outfity? Podepsat mobilizaci zvládne i v tomhle a další nebudou potřeba.

jiofa
hodnocení

0x

To je o penězích za sms. Debata je k ničemu. Budou vymýšlet otázky a ptát se na blbosti donekonečna.

liska5

Není to zbytečné. Člověk aspoň vidí, jak reagujou. Třeba teď postoj k Číně, Rusku, Orbánovi...Jestli a jak s nimi komunikovat.

ahoj*

@liska5 je spousta temat, kdy (dobri) kandidati NEMOHOU rikat skutecne nazory a maji secvicene nazory, ktere prinaseji politicke body na "hloupe" volice. Kandidati tohle trenuji stovky hodin...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]