Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Adresa bydliste - co se tím rozumi

Od: magisa* odpovědí: 1 změna:

dobry den,

chtela jsem se zeptat jestli nahodou nekdo nevi co se rozumi pod pojmem ADRESA BYDLISTE?

Musim vyplnit dulezity formular ktery se jmenuje Doplnujici udaje o spolecne posuzovanych osobach pro ucely vyplaceni davek v ramci EU, ktery potrebuju k zadosti o priznani rodicovskeho prispevku na ktery ma narok, kazda matka s trvalym bydlistem v Cechach, i kdyz zije mimo ceskou republiku.

Od 1.5.2010 nastala nejaka zmena v novelizaci a na uradech se mi snazi rict, ze adresa bydliste je tim mistem, kde mam sve zajmy, sveho syna a rodinu a to je tim padem Anglie a na tento prispevek tudiz uz nemam narok a zadosti nebudou moci vyhovet.

Ja si, ale myslim, ze mou adresou bydliste je me trvale bydliste v CR a mou adresou pobytu je adresa tady v Anglii, na ktere se momentalne zdrzuju.

Neumi mi nekdo prosim poradit?

Uz jsem mluvila s jednim pravnikem a ten mi rekl, ze si mysli, ze je to tak jak si myslim ja, ale ze mi to bohuzel nemuze potvrdit.

Chtela bych dodat, ze jsem svobodna.

Mockrat dekuju za veskere odpovedi.

Mona

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

cocinkamichalka*
hodnocení

0x

Trvalé bydliště můžete mít kde chcete. Někdo ho má třeba na MěÚ, jde o to, že je to adresa pro kontakt se státní správou. Pokud se zdržujete jinde, máte jinou korespondenční adresu. Já mám třeba trvalé bydliště u rodičů, ale jelikož studuji a bydlím po tuto dobu u přítele, zde mám zřízenu adresu KORESPONDENČNÍ.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]