Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolik nás stojí neziskovky

Od: leoss odpovědí: 11 změna:
Pokud by měl někdo zájem udělat si obrázek co nás stojí neziskové organizace.
Kolik nás stojí neziskovky

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Tuto otázku dáváte právem, ale neuspějete ani tady, ani nikde jinde na podobném portálu. On by se musel člověk opravdu nad tím zamyslet a hledat. Já jsem to také náhodou udělala a to už docela dávno, protože mne to začalo hodně zajímat. No a to co jsem našla, mne jenom utvrdilo v tom, že ty "neziskovky" jsou docela dobré "schovky" a že na tom určití lidé hodně vydělávají pro sebe. A platí to ti, kteří tomu systému věří. Vím, že tady proti sobě poštvu hdně lidí, a že někteří budou chtít, abych to co píšu nějak doložila. A to dělat nebudu, jelikož také vím, že to je předem prohraný boj. Ale když se bude někdo chtít opravdu dozvědět jak to opravdu funguje a kdo z toho má ten největší prospěch, může tomu věnovat čas, a sám si informace najít.

hodnocení

2x

Údaje máte samozřejmě z relevantního zdroje a ověřené, že ano?

liska5
hodnocení

2x

Některé neziskovky jsou užitečné a nezastupitelné. A čísla nelze ověřit.

lublanska5

Ze zákona musí podávat zprávy. Např. tahle uvádí 6 zam. a os. náklady 2.7 mil. (2020):

migracnikonsorcium.cz/...

hodnocení

2x
Namátkou oficiální stránky Člověk v tísni, o.p.s. clovekvtisni.cz/...
doplněno 09.12.22 21:34: Seznam projektů neziskovek, byl jsem překvapený počtem a to nejenom projektů darujme.cz/...
doplněno 09.12.22 21:53: Sdružení pro příležitosti mladých imigrantů, výroční zprávy z jednotlivých let, viz provozní dotace meta-ops.eu/...
A další si dohledejte sami z relevantních zdrojů, většinou stránky neziskovek, nebo státní správa...pokud máte zájem...

hodnocení

2x
Je jich tu 142 tisic, trochu moc, ne?

007cz
hodnocení

1x
Pokud vám vadí neziskové organizace, které byste zrušil?
Spolky s nejvyšším počtem členů
Dobrovolní hasiči 363 000
Fotbalisté 330 000
Rybáři 240 000
Sokolové 160 000
Zahrádkáři 130 000
Skauti 70 000
Myslivci 60 000
Včelaři 56 000
Turisti 40 000

hodnocení

0x

Opravdu to je přesné? Já si myslím, že Vám tam něco chybí.

doplněno 09.12.22 20:15:

Leossi, co tím chcete sdělit?

hodnocení

0x

Leoss: Co to je za čísla? Platy? Dotace? Dary lidí? Náklady? Odkud čísla pocházejí? Z výročních zpráv? Z aeronetu?

michalverner
hodnocení

0x
Neziskovky...něco jako když naše město uvede že se nějaké akce účastní dobovolníci ze kterých je více jak třetina neplacených.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]