Nejste přihlášen/a.
Já bych dala a nic neodmítala.. Tím, že nedám, akorát ještě zhorším vztahy. Nerada hrotím. Vždycky si řeknu, že jsou lidé různí, kdovíkým a kdovíjak od dětství tvarovaní... A být všichni ideální, to by byla nuda. . Mohla by se "chytnout za nos" a popřemýšlet o sobě - jestli je toho tedy schopna. Možná má v sobě i něco dobrého, o čem nevíte.. Jak tak koukám, tak asi energetický nápoj a energetickou tyčinku, aby se probudila.
Když mi někdo nesedí, beru ho jako přírodní úkaz. To se pak člověk oprostí od emocí, nepustí to na sebe, protože pozoruje na oné osobě různé jevy. .A aby nezranil, nechá si to pro sebe a může se jít vysmát za dveře.
No a pak taky zůstane prostor jednou si s tou holkou sednout, popovídat a upravit jí postoje k práci, když je za život nepobrala... Říkejme jí po indiánsku Svěží vítr.
Pozor, nová síla, která ji nahradí, může být stejná! Dnešní děti mají z domova jinou výchovu- nevýchovu a tak školu, vzdělání, povinnosti často neberou, jako tomu bylo před dvaceti a více lety. Tyhle "produkty", jako je tento váš Svěží vítr , přicházejí docela běžně na nová pracoviště a starý personál z nich "roste". Vím o čem mluvím.
A to jsi tam zaměstnavatel drží, když místo práce marodí? Co je to za korporací? Tak aspoň že jde sama za lepším
Tím, že někoho tepe, tak si na něm zvyšuje své sebevědomí. To je taková bodlinatá sebeobrana, která hájí zranitelné nedozrálé ego. Horší je, když tam není IQ, aby to pochopila a své jednání zkorigovala. Ona se raději urazí, resp. prohlásí, že ji někdo urazil. Nechce slyšet, že problém je v ní. A to je velmi časté u těhle slečen.
1. Proto je blbost davat si na pracovisti vanocni darky. Jste snad deti?
2. Osobni antipatie bych z rovnice dat / nedat uplne vynechal. To je problem na Vasi strane, ktery byste mela byt ve Vasi profesi shopna prekonat. To neni o nejake prehnane prolhane pretvarce. To je o profesionalite vystupovani a socialnim umeni vyjit s kolegy nebo i obecne lidmi.
3. Kazdy si zaslouzi poprani peknych Vanoc. To take prece neni o pretvarovani. To je o tom, ze sme lidi a meli bysme druhym prat jen to nejlepsi. Nebo ji snad ve skrytu duse prejete ty nejhorsi mozne Vanoce? To by opet svedcilo o Vasem problemu, ne jejim. Az tak zavrzenihodna prece snad byt nemuze.
4. Pokud je objektivne v praci spatna, meli ste ji to sdelit, sednout si s ni, probrat to s ni, co dela spatne a proc, co se od ni ocekava, jak se k tomu objektivne existujicimu problemu hodla postavit atd. Pripadne to samozrejme mel udelat vas vedouci, pokud nejakeho mate. Pokud ste toto neudelali, ale chodili ste kolem ni po spickach a za zady ji pomlouvali, pak prakticky ztracite pravo mluvit o tom, ze nesnasite pretvarku. Tohle jsou veci, ktere je potreba jasne identifikovat, pojmenovat a resit primo.
5. Zda ji date nebo nedate darek je ciste na Vas. Nikdy sem popravde nerozumel davani darku na oplatku. Bud citim, ze ho chci dat nebo nechci. Nezavisle na sympatiich, zasluhach a podobne.
@tash - já na ni mám averzi a při představě že jí dávám mašličku na dárek je mi ze sebe morálně blivno
Tohle bude klíčové. Triochu drsněji: "Je to prevít, lempl a netáhlo, nemůžu ji ani cejtit a ještě mě, potvora, provokuje prezentem." Nenechte se tou averzí ovládnout, buďte "za dámu", skousněte to a těšte se na duben
Ostatním je to úplně jedno
Jestli chceš být drsná, tak jí kup nějakou knížku typu osobnostního rozvoje nebo pracovních návyků no prostě můžeš jí dát svůj názor najevo a ještě jí pomoct
) A ještě si tu knížku můžeš sama prostudovat.
Souhlas a Axusem.
Předpokládám, podle vašich slov, tashi, že tu novou nesnášíte všichni, tak si nedávejte letos vánoční dárky vůbec nikdo (je to opravdu trochu hloupost) a počkejte ty čtyři měsíce. Nakoupené dárky si můžete po jejím odchodu dát třeba na Velikonoce, aby vás nepokakal beránek.
My jsme dárečky na pracovišti zařízli, fakt nejsme děti a je to generátor konfliktů.
Dárek bych asi koupila, ale takový, aby tu dámu probudil z letargie. Za mě třeba budíka. Snad pochopí...
Jinak drobné dárečky jsem si v práci nedávala s každým, jako jste to zavedly vy, ale jen s 2-3 kolegyněmi, s kterými jsme si byly nejblíž. Ten dárek není přece nic, na co by měl člověk nárok jen proto, že s Vámi dělá. Proto bych ji asi z obdarování vyloučila a dárek od ní nechtěla. I když před Vánoci dělat nějaké dusno není nic příjemného. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.