Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde najdu na IDOSU cenu jízdenky předem?

Od: babajaga® odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

občas jezdíváme s turisty po okolí. Jako včera. Někam dojedeme, přes lesy se pěšinkami vracíme pěšky zpátky. Dopravu si většinou najdeme na IDOSU. Vadí mi ale, že předem nevím cenu jízdenky. První z nás nastupuje, platí a ostatní venku pokřikují: Za kolik, za kolik?*smich* Kdybychom znali cenu předem, mohli bychom si připravit drobné v ceně jízdenky a nezdržovat pak řidiče hledáním mincí.

Hledala jsem na IDOSU, zda se mi někde nezobrazí cena zvolené trasy, nenašla jsem ale nic. Jenom časy. Můžete mi, prosím, poradit, kde bych našla předem i cenu dopravy? Děkuji - Jaga.

A proč mi nejde opravit nadpis - NAJDU? kruciš! Proč nadpis opravit nejde?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ahoj*
hodnocení

0x

Oni autobusáci neberou karty?

hodnocení

Karty příliš nepoužívám, není-li to vyloženě nutné. Za těch 5 km cesty vždycky najdu hotovost.

Jinak jste mi na mou otázku neodpověděl. Když bych, podle Vaší rady, platila kartou, jak předem venku na nástupišti zjistím cenu jízdného? Jaga.

ahoj*

Tak zkuste uvést odkud kam a já se podívám jestli to tam mám :))

Ps: hele co se týče takových blbin, tak já většinou řeším nějaké podstatné ceny a ne drobné. Vy to máte takže buď když bude cena moc tak půjdete pěšky a když bude cena OK tak se povezete? Anebo proč potřebujete vědět tu cenu... já s hotovostí neplatím X let je to ztráta času. Využil bych to jedině v extrémních případech, kdy jde o anonymitu anebo utajení nebo tak něco,

nov
hodnocení

0x

Nenajdete to nikde, ceny jízdného už neuvádí. Ceny jsou podle tarifu VDV, alespoň v kraji Vysočina.

nov

Já bych zvolila čipovou kartu na bus.

hodnocení

Ano, uvažuji o kartě IREDO. Člověk nemusí hledat peníze po batohu, když předem neví, kolik to bude, není odmítnut řidičem, když musí platit větší bankovkou, což často bývá problém. Až pojedu do města, zkusím si o kartu na nádraží požádat. Děkuji. Jaga.

Nejhorší je, že je potřeba fotka. OP či ŘP už dnes mění tak, že žadatele vyfotí sami. Sice děsně, ale funguje to. A ty fotky, které mám doma z dřívější doby mi asi neuznají. To jsem ještě byla v rozpuku. A k fotografovi mě už nikdo nedostane. Leda pod narkózou. Tak uvidíme, jak to celé dopadne*smich*.

nov

Rádo se stalo. Já měla přenosnou dobíjecí kartu na autobus od ZDARu, tam není nutná fotografie. Vy zřejmě máte dopravce Arriva/ Chrudim/, tak se poptejte tam. ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]