Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Divertikly v tlustém střevě, jak léčit bez operace?

Od: karlosdos* odpovědí: 4 změna:

Poraďte jaké máte zkušenosti? Byl někdo na operaci a pomohlo mu to?

Děkuji.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

0x

Mám obavy, že když už tam divertikly jsou, tak se asi jen tak neztratí. Na prevenci je pozdě. A teď už by měl být postup jiný, než ta doporučovaná strava s vlákninou. Teď by se ty vychlípeniny tou drsnou stravou se slupkami a zrníčky naopak dráždily /případ Marta Kubišová/.Tak spíš kaše. Určitě se snažte shodit, jestli máte nadváhu, více pít, necpat se lékama na bolesti. Probiotika ve formě kefíru nebo třeba šťáva z mrkve s mléčným kvašením, to ano. A nekouřit, hodně se okysličovat dýcháním v lese. Párový orgán k tlustému střevu jsou plíce, / př.V. Havel/. Mohla u Vás hrát roli i dědičnost.

Snad jste byl na kolonoskopii. pak to nechte na doktorech, aby odstranili, co je třeba a střevo se nezúžilo a nezhoršila se se jeho průchodnost /až ileus, kdy samo sebe může natrávit, což je průšvih s možnou sepsí a ohrožením života/.. Kamarádka byla na odstraňování polypů ve střevě. Žije v Německu, takže tam. Prý v podstatě jako kolonoskopie, při které jí uštipovali ony výrůstky tou sondou. U Vás to je trochu jiné, a napsat jen divertikl je málo. To může znamenat mnoho velkých nebo pár malých. Klidných nebo zanícených, i místo, segment je potřeba znát...Gastroenterolog Vám to musí vysvětlit. I tu dietu k tomu a průběh rekonvalescence.

liska5

Omezte sůl, vysušuje střevo. Hodně je jí v uzeninách, sýrech, chipsech. Víc pijte vodu mezi jídly, ne při jídle. Jinak střevo /i játra/ milují kroupy.

karlosdos*
hodnocení

Děkuji za radu , já už to mám asi 15 let , teď je mi 70 , na kolonoskopii už jsem byl za ty roky 4 krát , ted´mám jít potřech letech na kontrolu , minulr tam byly polypy asi tři nebo čtyři , výchlipky jsou pořád stejné , ale problémy mám stále častěji.Proto jsem chtěl vědět zkušenosti jiných . Jak to léčí , čím to léčí . já vždycky dostanu normix.

liska5

A celiakii vyloučili?... Jinak mne napadlo důležité - probiotika. Kefír, šťávu z kyselého zelí / ta vlákna by asi dráždila, nebo i v kapslích z lékárny/ , a D vitamín nebo lžičku lněného oleje a kurkumu, třeba do pomazánek. Taky opatrně se sladkostmi, cukr vede k přemnožení střevních kvasinek. Kvasinky tam máme v malé míře všichni, mají na starosti rozklad těžkých kovů, ale přemnožené mohou narušovat střevní sliznici. Veškeré sliznice jsou navíc pod nadvládou slinivky. Tak i tu si udržovat v kondici. Jsme propojený systém. Slinivce vadí hlavně alkohol, živočišné a přepálené tuky, sladkosti. Právě slinivka se prozradí nadýmáním. To Vám dají nejspíš užívat pankreatické enzymy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]