Nejste přihlášen/a.
Nedá se to zjistit, až asi v lékárně, tam se zeptat. Běžně se stává, že lékař udělá chybu. Pokud ve stejný den máte dostat erecept od dvou lékařů, tak vůbec nevíte od kterého recept došel. Léky v ereceptu nevidím, jen kód.
Už se mi také stalo, že lékař poslal omylem jiné léky. Zjistil jsem to v lékarně. Když jsem odpoledne žádal o nápravu, tak jsem zjistil, že už má zavřeno a týden dovolené. Někteří zasílají erecept až na konec směny a pak jsou někdy těžko řešitelné problémy.
Řešení je jednoduché ale v našem státě? Stačí aby v SMS bylo jméno lékaře, jméno osoby která má lék dostat a název léku.
Jistě, že dá.
1. Přes www aplikaci eRecept - přihlášení pomocí Identity občana (tj. bankovní identita / eObčanka / Mobilní klíč eGoventmentu apod.)
pacient.erecept.sukl.cz/... - po přihlášení vybrat eRecepty, zvolit od do - je vidět předepisující lékař a po kliknutí na detail je tam i samostatný list předepisující lékař se všemi detaily
2. Mobilní aplikace eRecept pro Android i Apple - epreskripce.cz/...
(opět je ale nutná Identita občana)
@nonek - děkuji za upozornění - dal jsem skutečně špatný odkaz. Odkazy na mobilní aplikaci jsou tady (dole): epreskripce.cz/...
Určitě Váš ošetřující lékař. Nikdo Vám nepošle e-recept bez Vašeho vědomí.
Objednám si telefonicky léky na recepci. Řeknu, od jakého lékaře /obvodní, kožní, DIA.../ A požádám o e-recept.
Potom je logické, že vím, od koho ty léky mám, vždyť jsem si je sama objednala.Každý lékař potřebuje mít Vaše vyšetření, kartu...proto nikdo cizí nemůže Vámi požadovaný lék napsat. Tak je logické, že musíte vědět, který doktor "to spáchal." Jaga.
Zavolala bych svému praktickému lékaři. je možné, že mu nějaká aplikace vygenerovala, že máte dostat další balení něčeho, co dlouhodobě berete ...A nebo se doktor sekl a místo osobě stejného příjmení to poslal Vám.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.