Nejste přihlášen/a.
Když se zvedá nájem tak se dle zákona zvedá ročně o inflaci a nebo 1 x za 3 roky maximálně o 20%
Ale když přijde zvýšení nájmu po 3 letech tak je tam napsáno o 20% a ne maximálně o 20%.
Tak mě připadá, že to slovo neznají.
Slovo "maximálně" je dané zákonem a mělo by být i v nájemní smlouvě. Určuje jen nejvyšší možné zvýšení nájmu. Jestli pronajímatel tu možnost v budoucnosti využije je věc jiná. Když Vám pak oznamuje o kolik nájem skutečně zvyšuje, je to slovo "maximálně" nejen zbytečné ale přímo ztrácí smysl. Prostě Vám jen oznamuje už definitivní částku, o kterou budete platit víc. Zákon nijak neporušuje, těch povolených 20% nepřekračuje.
Pane občane, nebo kdo jste, na zdejší poradně to bylo několikrát zmíněno, ale Váš názor "Tak mě připadá, že to slovo neznají." je Váš, ale s právem nic nemá společného.
Já jsem se při zvedání nájmu neřídil inflací, ani maximální možnou sazbou v procentech. Páč většina lidí, a to Vy dobře víte, má smlouvu na dobu určitou a od další smlouvy není vázán uvedeným zákonem.
Už je Vám to jasnější?
------------
Pane Magdone, odborníku, 1* a
ale znají...ale spoléhají na to, že nájemci to neznají...ono není nic jednoduššího než potom říct..."jejda, moje chyba, ono se něco stalo jak jsem to psal..."
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.