Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak byste nazvali lidi, kteří pobírají příspěvek na bydlení, ale nájem neplatí?

Od: nujko odpovědí: 23 změna:

1) Jak byste nazvali lidi, kteří (dlouhodobě nepracují a) pobírají mmj. i Příspěvek na bydlení, ale za nájem majiteli X měsíců neplatí?

2) věděli jste, že úřadu je jedno, že za nájem neplatí? A ani neexistuje žádná možnost, aby úřad platil tuto dávku přímo pronajímateli, i když ví, že nájemce neplatí, tak není možnost (bez souhlasu 1), to jde sjednat pouze o Doplatku na bydlení, který ovšem naprosto minimální částkou, protože největší peníze jsou právě v příspěvku na bydlení, i 12 až 15 000 Kč/ měsíc

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Takové lidi bych nazval bezdomovci. Po 3 nezaplacených nájmech by už totiž nebyli mými nájemci. A to bez ohledu na to, jaké příspěvky od kohokoliv berou.

A že je to úřadu jedno je mi jedno. Názor úřadu mě v tomhle případě nezajímá.

ben®
magdon - napište přesný zákonný postup, jak byste toho dosáhl. Bude to návod pro ostatní. Jinak je to jen výkřik pro ohodnocení.

Po třech dlužných nájmech je výpověď bez výpovědní lhůty.

ben®
milancukrar - ano. A nájemník se zvedne a s omluvou z bytu odchází .

bene, Vy přeci víte, že to takto nefunguje, ale jsou i páky, jak je dostat z bytu.

Není to třeba třetí měsíc, ale čtvrtý, ...

Složitě, ale jde to, nikoliv přesně dle práva.

ben®
milancukrar - prave, ze to znám z praxe, tak nemám rad ty silacke řeči, jak s nájemníkem vybehnout. Právo, i když je nedokonale, tak se má dodržovat (a jiný, legální postup není, což určite ví i @magdon a přesto napíše chvastajici se příspěvek).

Bene, souhlasím s Vámi, že dostat nájemníky z bytu je složité, právně hrozně dlouhé a těžké. Jsou i tací, kteří si poradí silou...

liska5
hodnocení

1x

Špatný sociální systém, dlouhá desetiletí. Proč by nevyužili příležitosti?

etana*
hodnocení

1x

Takové lidi bych nazvala vyžírkami a jen to potvrzuje mé přesvědčení o vyslovené škodlivosti všech takových příspěvků, přídavků, dotací a dávek.

hodnocení

0x

Naprosto vás chápu, že jste naštvaný, ale úřady? To je uštvaná paní za přepážkou, která kontroluje správnost doložených dat. To pak odešle na centrálu, kde to počítač vyhodnotí. Nikdo už nemá čas cokoliv zjišťovat, protože chodba je plná žadatelů. Je jen na majiteli bytu komu pronajme a jak smluvně ošetří a jak bude dluhy vymáhat. Je to jeho majetek, musí o něho pečovat sám a ne úřady.

ben®
babkazov - je vidět, ze jste ještě žádnou nemovitost nikdy nikomu nepronajimala. Teorie a praxe jsou rozdílné.

Bene, ukažte mi jediné slovo, které by nebylo pravdivé. Jsou úřady takové? Musí se každý postarat o svůj majetek? Co když vás polituji a budu souhlasit. Změním něco? A vaše rada tazateli? Vyřešila cokoliv?

ben®
babkazov - já v této otázce neradim (považuji to za zbytečne a na úrovni Volné diskuze, kde si lze postěžovat). Zde jenom komentují to, co považuji za falešnou odpověď. Dle Vaši logiky si za nájemníka muže majitel a to je stejne ,jako napr. ze za znásilnění si muže žena, protože si JI před mužem lépe neschovala .

Skutečně se to dá srovnat? Podvodný nájemník a znásilnění? *alene*Se kterým z nich sepisujete smlouvu? Prověřujete si ho? Žádáte kauci? Jakože fakt?

paveldvorak
hodnocení

0x

Nevylučuji že se k tomu časem dopracujeme...každý nepřizpůsobivý dostane jednoho opatrovníka / zřejmě někoho z úřadu/ který bude za peníze nás všech řešit jeho vyřizovat jeho občanskoprávní a jiné vztahy, platit dluhy pokuty výživné jízdné a řešit za něj všechny povinnosti, plynoucí z platné legislativy...

Doteď se dluhy řeší například soudně, ale nevylučuji že opatrovníka v budoucnu dostanou i věřitelé ...opatrovník bude ty dluhy / za peníze nás všech/ vymáhat a dlužník bude jen sledovat své účty

Ale ti "nepřizpůsobiví " se přece až moc přizpůsobili tomuto systému!Pokud by se nepřizpůsobili-už dávno by většina z nich poctivě pracovala a žila, nebo by utekli někam mimo ČR

hodnocení

0x

Pane, nebo paní nujko,

Jak byste nazvali lidi,***paraziti systému.

že úřadu je jedno,***Asi záleží jak kde a jakému uředníkovi, páč já musím nájemníkům dodat doklad, že nájem uhradili, nájem, jinak jim nebude dávka vyplacena. Takže nevím, kde je pravda...

ben®
milancukrar - ten doklad si parazit za pronajímatele podepíše klidně sám a pronajímatel ani neví, ze parazit bere dávku, protože mu to úřad nesdělí.

Ano, to máte pravdu, lze to falšovat...

nujko
hodnocení

A to ještě nevíte tajemství: parazité nemusí za říjen, listopad, prosinec 2022 dokládat výdajeuž nikdy!

Je to dané tím, že se prodloužil dokládací interval z 3 na 6 měsíců od 1.10.22!

hodnocení

0x

Něco takového, jako podnikatelé, kteří po léta neplatili zdravotní a sociální za zaměstnance.

Případně tak činí podnes ..

hodnocení

0x

To je nesmysl, aby neplatili, jeikož vše musí doložit úřadu.Chtějí ústřižky sipo, doklady o zaplacení, pokud jste v pronájmu, tak vípis z účtu a majitel musí podepsat a rozepsat zálohy, jinde je dokládáte sama.To je dost hloupé tvrzení.Sama je pobírám, tak vím jaka je v tomto birokracie..

Kačko, já dávám nájemníkům doklad o uhrazení nájmu. Ještě nikdy se mi nestalo, aby úřad práce mne kontaktoval, zdali je toto potvrzení poctivé, nebo si ho žadatel napsal sám.

Dneska to lze falšovat.

Chtějí ústřižky sipo, ***Proč? Sipo mít nemusíte

doklady o zaplacení,***Lze falšovat

pokud jste v pronájmu, tak výpis z účtu***z toho moc nepozná, jen že někam oděšla částka, třeba ke kámošovi, který mu částku vrátí..

a majitel musí podepsat a rozepsat zálohy, ***To s neplacením nemá nic společného

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]