Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vysávání účtu na internetu - podvody?

Od: jenzina odpovědí: 26 změna:

Dobrý den, poslední roky obchází internetem hrůza v podobě podvodníků, kteří vylákávají z lidí přihlašovací údaje a následně vysají účet. Zaráží mě, jak je možné, že policie ještě nedopadla nkoho z těchto nejspíše organizovaných skupin. Jak je to možné? Přeci když onen podvodník převádí peníze z účtu okradeného na jiný účet, tak ten účet podvodníka přece musí být spjatý s ověřenou identitou, tak logicky odklonění peněz musí být čitelné na kterou konkrétní osobu jsou peníze převedeny. V čem je tedy problém dopadnout tuto chamraď?

26 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Přibližně jaká policie by to měla udělat?
Normální člověk nikdy nikomu nic nepoví. Žádný hesla, žádný čísla, žádný piny.
Ono je těžký, když někdo něco prodává, ozve se nějaký Jouda bůhví odkud z druhého konce světa, chce to zaplatit a tak se pídí o údajích z karty. K čemu, že? A najdou se tací, že jim není nic podezřelé a údaje o kartě pošlou. Vždyť to je do nebe volající.

petrm
hodnocení

3x

Myslím, že ty peníze odchází na nějaké účty v zahraničí, kam asi česká policie nedosáhne.

hodnocení

1x

Kdybych já něco prodával přes internet a ozval se mi zájemce, že mi pošle peníze na kartu a chtěl její údaje, tak mu zdělím, že kartu nemám přijímací a jestli má o zboží zájem, tak pouze platba při převzetí a nebo na dobírku případně mu napíši číslo svého účtu kam má peníze poslat.

A pokud by zdělil že už o to nemá zájem tak bych mu zdělil, že mám další zájemce kteří nabízí vyšší cenu.

...že kartu nemám přijímací .. co to? jakou kartu?

Myslel asi platební.

Samozřejmě platební.

děkuji za upřesnění...

hodnocení

0x

Jenzino,

Páč ta skupina podvodníků si velmi dobře ohlídá, aby se na ně moc nepřišlo. Páč to jsou lidé z ciziny, kam naše spravedlnost nedosáhne.

Ale po ČR se již odhalilo mnoho podvodníků a byli odsouzeni.

Některé banky zablokovali převody peněz, informovali klienta, ža si se jedná o podvod, ale klient nadále trval na převodu, až poté zjistil, že naletěl.

Mnozí lidé jsou tak lhostejní ke svému majetku.

doplněno 01.12.22 21:00:

Přeci i u nás zasáhli policisté...

jako

A to prokazujete tím, že někdo dostal informaci od banky o podvodu a, přesto trval na převodu?

to mi přijde dost nepravděpodobné...

přitom tady sám říkáte, že jste slyšel spoustu blbosti a tomuhle fakt věřite?

Milý(á) jako, samozřejmě jsem nebyl přítomen převodu, ani jsem nevyslýchal poškozenou, ale věřím tomu, že někteří lidé jsou nepoučitelní.

Jako,

novinky.cz/...

Měly odeslat peníze na účet nebo v případě, že to tímto způsobem nešlo, byli dokonce schopni ženu vyzvednout a jet s ní vybrat peníze do banky

Věříte tomu?

elenazimova
hodnocení

0x
Já mám něco podobného.Kolegyně si objednala nějaké zboží na internetu,zaplatila a zboží nikde-její hloupost ale o to nejde.
Podala trestní oznámení.Bylo to v listopadu 2021.V průběhu roku zjistila,že takto podvedených je mnoho a spousta podala hromadné žaloby.Na internetu byla uvedená i čísla účtů podvodníků a dokonce někteří (nevím jak-asi fotky a facebook) zjistili i pravá jména a adresu podvodníků.Nyní píšou že komunikují s jejich příbuznými.Jsou to obyvatelé ČR.
Minulý měsíc jsme koukaly,že tito lidé nadále obchodují na internetu a podvedených dál přibývá.Je mi divné,že policie nic nedělá a nechává tyto lidi nadále obchodovat.Prý je vše stále v šetření a policie nezná jejich identitu.Jestliže si běžný člověk dokáže jejich identitu zjistit proč to nedokáže policie.

Paní, nebo pane,

Jestliže si běžný člověk dokáže jejich identitu zjistit proč to nedokáže policie.
To si myslíte, že to Policie neumí?

elenazimova
Očividně ne.

Paní, nebo pane,

to tvrdí někdo, kdo o tom moc neví? Páč já již slyšel z doslechu tolika hloupostí...ale každý má právo věřit, čemu chce.

jajo

"spousta podala hromadné žaloby"

- to ses díval na nějaký americký film ne? Pokud vím tak v Česku zatím nic takového nefunguje :)

elenazimova
Jajo...no a Vy máte problém s tím,že díky tomu že já neznám termín tak jste nepochopil o co v komentáři šlo?Pokud pracujete u policie tak se nedivím že to trvá tak dlouho.

Cukrar:

Ne, policie možná identitu zná, ale nemůže to řešit. Jelikož tyto podvody přes telefon a email jsou většinou lidé mimo EU a taky z toho důvodu, že vy podvodníkům ty informace dáte dobrovolně, jen vás uvedli v omyl. (tak to bere justice ČR). A kupodivu jsou to i Češi, kteří se za tímto byzynysem přestěhovali. Je to v podstatě práce, živí se tím spousty podvodníků a možná je to dobře, protože lidé se aspoň poučí z naivity. Když mám peníze, tak za ně mám mít zodpověnost, a pokud ji nemám, tak dobře mi tak. Akorát chudáci senioři, těm nikdo nepomůže, nemají na to v dnešním světě už kapacity.

infantilni®,

Děkuji za vasvětlení, ale to mělo být asi někomu jinému. Páč to co jste popsal já vím a podobné tvrdím, až na tu poslední větu o důchodcích.

Ano, někteří důchodci jsou snadný cíl, mnozí se ale dokáží ochránit sami, a podvodníkům naskočí i mladí, třeba zamilované ženy pošlou peníze do citiny vojákům, lékařům a podobně.

Takže bych sdělil, někteří lidé jsou snadný cíl, nelze to odvíjet od věku, ale o vzdělání a přehledů.

hodnocení

0x

Vy snad při platbě kartou na internetu neuvádíte všechny požadované údaje? Tedy všechny, které jsou potřebné k provedení platby? Někomu, koho neznáte a nic o něm nevíte? Aby je třeba i on mohl použít ..

id

Ano, já také při platbě kartou na internetu musím udat veškeré info k zaplacení. Proto mám na int. platby zvlášť kartu a na ní převedu jen zaokrouhlenou částku k platbě. Pokud si někdo chce nechat zbytek drobných, tak budiž, ale vyluxovat mi účet nikdo nemůže.

jajo
hodnocení

0x

jak je možné, že policie ještě nedopadla nkoho z těchto nejspíše organizovaných skupin je proto, že tyto skupiny jsou mimo ČR a asi i mimo EU, jde o Ukrajinu, Rusko a tak...

občas se o tom nějaký takový člen i rozpovídá, naposledy na kanálu kluků z Prahy (Janek Rubeš), Tam mu tohle výslovně řekl, že je v České republice? Tak nemůžeš okrádat Českou republiku, to nejde, rychle tě chytnou.

Navíc ty skupiny, to jsou lidi co se navzájem neznají, takže i kdyby chytli jednoho, tak to nic neřeší, organizátory na 90% nechytnou, protože ti jsou většinou daleko chytřejší než celá eu policie. Přiznejme si, že u policie nepracuji žádní geniové ani moc aktivní. Ostatně víte sami, kolikrát vám spíše pomohli a spíše vás poslali k šipku? Ti zločinci organizátoři, to jsou jiný bedny... smutný je, že svůj intelekt a znalosti využívají k podvodu a okrádání.

A jak je to s těmi transakcemi, tak to mohu jen spekulovat, předpokládám, že se to propere přes pár účtů a během chvíle to je v zahraničí po menší částkách anebo vyměněno za krypto a zase zmixováno (=nedohledatelno).

jenzina
hodnocení

V současné době je plno případů, kdy údajně volá bankéř, či policista, mluví česky. Jsou to tedy lidé z Čr, používající karty českých mobilních operátorů. To existuje možnost nějakého anonymního účtu kromě bitcoinu kam ty prostředky tyto podvodníci převádí? To přeci není možné, aby stále nebyl nikdo dopaden

Dobrá, co onen údajný bankéř či policista chce? Vědět přístupové údaje k účtu?

Pane, paní Jezinko,.

To přeci není možné, aby stále nebyl nikdo dopaden
Musíte se o problematiku více zajímat, abyste zjistil(a), že to není tak jak píšete.

Zkuste více věřit...

@jenyk Ano... volá třeba ve dvě ráno, představí se jako bankéř a že zaznamenal na účtu neobvyklou aktivitu a kvůli blokaci karty potřebuje přístup. Nebo ho nechce, ale řekne, že to předali na PČR. Vzápětí volá další člověk, představí se jako policista a požaduje přístup. Tak před půl rokem zveřejnili záznam takového telefonátu...

zpravy.aktualne.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]