Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vidíte budoucnost?

Od: lenulakr® odpovědí: 56 změna:

Myslíte, že je ještě někdo,kdo věří politikům? Teď jsem poslouchala rozhovor na TikToku o tom, jak to má u nás vypadat,vybrala jsem si z toho, že všechno půjde nahoru 2x, pak se zvýší daně z nemovitosti, které nikdo nedokáže již zaplatit. Jak budou mladí žít? A vláda je spokojená. Máte někdo optimistický názor? Dík.

56 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

michalverner
hodnocení

11x
Příkladem by nám mohl být pád Říma.
Vzdělanci se vysmívali pracujícím které považovali za spodinu.Pracující ubývají a studující nechtějí manuálně pracovat.Enormní nárůst úředníků státní správy které nebylo z čeho platit.Za umění se začalo považovalo kde co.Homosexualita byla běžnou záležitostí.Udržovaní armády na kterou nebyly finance.Neustálé zvyšování daní pracujícím+vymýšlení daní nových.Vyplácení dávek pro nepracující.Stát platil "výpalné" okolním zemím.Zvyšování dluhů.Přidávání víc a víc mědi do stříbrných peněz...

007cz
hodnocení

8x
Zájezdy do exotiky vyprodány.
Restaurace na Vánoce obsazeny.
Zimní dovolené před vyprodáním.
Vánoční trhy hlava na hlavě.
U Kauflandu parkoviště plné.
Nové iphony za 36.000,- na pořadník
Depeche Mode vyprodaní v Praze i Bratislavě.
Fialova bída

A těch psů co krměj.

Taky přidám:-D

o 457% stoupl prodej elektrokol a koloběžek;)

Ahente - jestli ono to nebude tím, že z každého milionu úspor jim fialová inflace za rok vezme 200 000. A tak utrácí. Ti, kdo mají co utrácet.

A kdo to všechno utrácí? Kolik lidí si na to vydělalo opravdovou přínosnou prací? To už tak slavné nebude. Prostě žijeme jak na Titanicu - ještě se pluje, ještě je to dobrý...Ovšem ten náraz bude pro některé drsný - dnes říkali v rádiu, jak stoupá počet lidí, kteří ruší předčasně penzijko, i když přijdou i o desítky tisíc státní podpory. Copak to může bý za lidi? Určitě ne důchodci, zdravotníci, úředníci, "pracující" v neziskovkách...

ben®

ra252 - to je přeci normální. Lidé si šetří na zlé časy (tvrdí to) a když (z jejich pohledu) přijdou, tak úspory začnou používat. Je to férovější, než pořád střádat mamon a ještě natahovat ruku ke státu, aby dal on. Ovšem, to Vy nepochopíte - je to málo levicové.

No, nevím co Vy považujete za levicové a co ne, ale řekl bych, že fialová vláda je ultralevicová ..

My máme fialovou vládu?

Vyprodané motocykly. V říjnu bylo prodáno co celý minulý rok.

007cz
Máte pravdu sisi, ne každý si dokáže zajistit určitý životní komfort přínosnou prácí. Třeba p. Vrábel, určitě nesplácí své exekuce z přínosné práce, vlastně on je nesplácí vůbec, to byl špatný příklad. Nicméně proč neschopní natahují ruce ke státu? Já je dotovat nechci, vy ano?

Pokud jde o ruce natažené ke státu - mám nepříjemný pocit, že kdykoli vidím někoho z naší milé vlády, vidím těch rukou až moc ..

Teď ve zprávách, že na horách je hodně lidí a horalé se těší, že se zahojí za minulé roky.

ben®
hodnocení

7x

Dobrý den, a aby toho nebylo málo, tak pan Vrábel oznamuje RuSSku, že jim tato vláda chce vyhlásit jadernou válku. Ale pan Okamura chce tuto vládu v lednu položit, tak se snad RuSSko už nemusí bát, protože to vláda nemůže stihnout (sehnat jaderné nálože a jejich nosiče nejde ze dne na den). Ještě, že tam toho zachránce státu, pana Okamuru máme a vláda už není spokojená, protože je teď nas*aná. Zdravím!

doplněno 29.11.22 16:13:

To je fakt.

hodnocení

Pan Vrábel má definitivní řešení, pak by nás už ze zdražování hlava nebolela.

michalverner
Toho člověka (p.Vrábel) nesleduji,ale silně pochybuji že nešlo o ironickou narážku na to,že "naše" vláda by zbraně tohoto druhu (pokud by je měla) byla schopna v zápalu bezhlavě použít.Myslím,že tím chtěl autor sdělit,že diplomacie či budoucí bezpečnost naší země jsou termíny pro "naši" vládu neznámé.
Nějaký p.Vrábel mě však nechává klidným.Větší znepokojení mi přináší výroky vlády o tom,že je ČR válce.Od představitelů státu bych dezinformace nečekal.

michalverner*palec*

Ale my jsme ve válce, říká se tomu informační válka, a to že kolaborant vrável šíří ruskou propagandu naznačuje že si zrovna nevedem moc nejlépe.
michalverner
P. Fiala tvrdí,že za snižování životní úrovně může válka.Podle Vás za snižování životní úrovně může informační válka.To ta informační válka přijde tak draho?
007cz
... energetická, ekonomická nebýt obránců Ukrajiny tak možná i konvenční.

ahente - ale tu energetickou a ekonomickou válku proti Rusku jsme začali a vedeme my. Máte to nějak pomotané ..

007cz
Kde jsi se soudruh v mém příspěvku dočetl kdo ji začal?
michalverner
O07...nebýt obránců...takže něco jako výpalné.Super

Ono je to docela důležité, kdo s čím začal. Nebo ne?

Ale Bene - o válce velkého rozsahu hovořil náš nejvyšší válečný náčelník a ministrině války prosazuje nákup amerických letadel, jejichž jedinou výjodou je, že mohou nést americké atomové zbraně.

Takže pan Vrábel nikomu nic neoznamuje, jen komentuje ..

makak
Ty si brepta, nevadí ti že z tebe tady už všichni mají srandu?

Já si z Bena srandu nedělám. On je prostě jenom věřící ..

hodnocení

6x

Žijeme na skvělém místě ve skvělé době. Zažíváme tehcnologický rozkvět, umíme léčit rakovinu. Žijeme v nejbezpečnější zemi na planetě, máme naprostou svobodu. Já jsem spokojený a budoucnost vidím pozitivně. Bude to asi tím, že když s něčím nejsem spokojený, něco pro to udělám, místo abych jen obviňoval vládu :). A navíc neposlouchám dezinformátory, nebo přesněji řečeno poslouchám, ale nenechám se od nich vyděsit. Buďte rádi za to, v jakých podmínkách žijete a pokud jste nešťastní, zkuste se trochu snažit a pracovat na sebezdokonalování :).

1* a *palec*.

S Vámi klidně na *pivo*.

hodnocení

4x
Žili jsme si nad poměry, hlavně finanční sektor byl nadhodnocený oproti reálným hodnotám. Zavzpomínáme jak žily naši předci a musíme se uskromnit, protože nic jako nárok na levné energie neexistuje.
Mladá generace pomalu objevuje minimalizmus a zjišťuje že malém domě můžou žít a nemusí se tolik při pořízení zdlužit, prostě úplný opak jak se stavěly domi v 80letech které byly často dvougenerační a měly kotel do kterého se přikladako kolečko uhlí.
Vláda spokojená samozřejmě není, protože po minulé vládě zůstala zadlužená pokladna a číndál více lidí chce po vládě přispět na vše možné, ale málo kdo si uvědomuje že to stejně budem muset zaplatit z naších daní.
Já bydlím ve svém domě, žiji skromně většinu volných peněz investuji do domu a to bez státních dotací, díky tomu se nebojím zdražování energií natož abych měl doma zimu.
jendad

Mě přijde , že žijete z minulosti , kdy lidé měli podobné příjmy. Proto jste si mohl pořídit pozemek a dum . Dnes ale jen pozemek stojí u nás 12 ročních platu . Dum postaviit je stejně drahé . Nejen že vše zdražilo , ale díky ekonormám musíte mít hromady hloupostí jako tepelná čerpadla , soláry , nádrže na vodu atd. Stali jsme se zemí pro staré , kteří mají zázemí z minulosti a současné normy tak dnes jsou nastaveny pro horních pár procent . S většinovou společností se nepočítá , ti nemají budoucnost (nejsou dost bohatí) . Přibližujeme se tak vyspělým státum jako jižní korea , japonsko , švýcarsko , které nemají ani inflaci . Protože je tam taková drahota , že domácí spotřeba nemá hospodářský přínos a jediná záchrana je export . Problém je ale pak porodnost , kdy mladí nevidí budoucnost . I když žijí v nejlepší době jak zde čtu :)

Ještě poznámka , znal jsem lidi co žili na 25m2 . Dva dospělí s dvěmi dětmi . Oba chodili do práce . A to ještě před krizí . Takže nevím jak si představujete se ještě více uskromnovat.

ra20z, tak ,tak, máte pravdu.

Jendad, já žiji v regionu kde většina pracujících bere obvyklou regionální mzdu což je otrochu více než minimální mzda v posledních letech se to tu trochu zlepšilo. Dům jsem zdědil a posledních 20 ho předělávám.
Mladší generace moc možností nemá jak si pořídit svoje bydlení, a proto prostě nemůžou stavět velké domy s hitech technologiemi, ti kdo dnes staví moderní domy tak si davají tepelná čerpadla aby nemusely každoročně trávit 100 hodin v lese přípravou dřeva.
Znám hodně lidí z okolních vesnic i z blízkého města a co začalo zdražování tak nejvíce naříká lidí z města protože od malička žily v dotovaném nájmu a měly dostatek levných energií včetně dotovaného dálkového vytápění, nemusely se starat aby jim tekla voda aby měly teplo protože to berou jako samozřejmost a jediné do čeho investovaly bylo vybavení interiéru, a zbývalo jim hodně peněz za které si mohly koupit nové auto a jet několikrát ročně do zahraničí.
Se zakládaním rodin máte pravdu, ale to je obvyklé ve vyspělích zemích, já už nejsem mladý a zároveň ještě nejsem starý ale jsem sám, ani v mém věku nezadané ženy nechcou zakládat nový vztah a navíc v mém regionu je jich málo.

makak
hodnocení

4x
O víkendu sem byl na vánočních trzích. Nedalo se tam hnout, všichni v ruce chlast nebo nějaké pochutiny, stánky obsypany.
Takže žádná krize evidentně není,lidi neví co s penězi...

hodnocení

3x
Asi tak, ze v 89 nam slibovali, ze dozeneme Zapad za 30 let a ted mame co delat, abychom dosahli urovne toho 89. Tim nechci rici, ze bych chtela vratit komunismus.
etana*

No, jaké jsme si to udělali, takové to máme. Samo se nenakope.

Západ už jsme dohnali a předehnali. V cenách ..

hodnocení

3x

Jaký si to kdo udělá, takové to bude mít. Mě spíše znepokojuje, že lidi se neumějí postarat sami o sebe, přibývá lidí závislých na státu v jakékoli podobě a člověka nebo firmy, které se živí sami něčím potřebným pro všechny, aby s baterkou pohledal.

jendad
hodnocení

1x
Z daně z nemovitostí mít strach nemusíte. Většinu majetku vlastní horních pár procent. Logicky tedy se nebudou zvyšovat . Navíc jsou v kompetenci obcí a zastupitelé si rozhodně nebudou danit svůj majetek. Uvědomte si že každá osmá nemovitost je ladem. Tedy kdyby se zvedli daně došlo by k obrovskému výprodeji. A to nikdo nechce. Tedy zůstane to jak je a zvednou daně prodejní. Ty vše zdraží a to všichni potřebuji.

hodnocení

1x

Tak já vidím budoucnost ružově, "Deštník zafungoval", dávky a počet lidí na něch závislých, se nám zvedá, atd...atd..,*sarkasmus*

Jak vidíte budoucnost?
Jak vidíte budoucnost? #2
Jak vidíte budoucnost? #3

etana*
hodnocení

0x

Jsem pesimistická, protože jako dosud vždy si všeholid vyřve demisi a nástup dalšího Paroubka, za prezidenta zvolí nějakého vyčpělého socana nebo národovce, neboť si dosud neuvědomil, že préza jim fakt plnou šrajtofli nezajistí (někteří to dokázali, ale ti už jsou mrtví) a jeho pravomoce jsou spíš okrasné, aspoň pokud se hodlá řídit platnou ústavou. Dost mě to štve, ale periodicita událostí je nemilosrdná a v Česku je to pořád na jedno brdo.

aj
hodnocení

0x

Povi mi prosim nekdo, proc neustale duchodci resi "Jak budou mladí žít?" kdyz mladi zadny problem plosne nevnimaji?

Nebo je tu nekdo mlady, kdo bud uspesne podnika nebo ma VS a pracuje a citi nejake problemy?

michalverner
Studující mladí budou mít např. problém s uplatněním na trhu práce.Jedna skupina si najivně myslí že vzdělanci dostanou okamžitě kancelář a plat 60000.Druhá skupina si tento problém nepřizná jelikož přece nebudou tvrdit že to studují jen proto aby nemuseli pracovat manuálně.Třetí skupina se chystá vycestovat do zahraničí.
Co se týká poslední otázky.Nedávno zde byl člověk co si stěžoval že přestal finančně zvládat placení domácnosti.To mi připadá jako docela závažný problém.
Další problém je třeba bydlení.Dříve bylo možné nešetřit i při placení nájmu.Z 32 platů bylo možné postavit dům.Co dnes?Jak dlouho se na takové bydlení bude šetřit když mnozí nemají ani na nedoplatek elektřiny?
etana*

To bych taky ráda věděla, aj. Copak současní důchodci v mládí pořád řešili, jestli bude to či ono? Bylo jim to jedno a tak je to i dalších generacích. Jistě, média dávají prostor věčným ukrafancům a obchodníkům se strachem, ale to na mladé šikovné lidi moc neplatí. Popravdě, ani na podobné důchodce. Možná přijde den, kdy začnu mít problémy s živobytím, ale zatím nemám a nehodlám si nějakými obavami ničit život. Existují skutečně znevýhodnění lidé, kteří šanci na dobré přežití nemají, ale těch je jen zlomek z populace. Ten zbytek se o sebe má postarat sám.

michalverner
Etana...dle průzkumů se životní úroveň snižuje většině populace ČR-i mladých.To není nějaké minimum společnosti.Firmy se chystají propouštět či zvažují uzavření provozů.Vláda posílá obyvatele pro různé druhy dávek a Vy tvrdíte že lidé si mají pomoci sami?Ti lidé co chodí denně do práce a i přes to nejsou schopni zaplatit zálohu za energie či teplo.Oni by si byli schopni poradit sami (stejně jak do teď) ovšem to by stát musel umět hospodařit.Jediné co je od státu slyšet je "plaťte" a "čekáme na celoevropské řešení" (na které se čeká již měsíce a kde nic-tu nic).
A ten Váš obchod se strachem.Není obchod se strachem právě to co dělá vláda?Viz. "ČR je ve válce",pokud nepošleme peníze tak budete mít Putina v obýváku,jak nepošleme zbraně tak tu budeme mít tanky,jak se nezvednou daně tak nebude mít republika peníze...
okolik

Po přečtení mi vytanul článek, který kdysi koloval na netu...

Pracující chudoba/...

smode2
To je pravda :) mladí žádný problém nevnímají*smich*neb je totiž v dnešní době většinou nikdy ani koutkem oka nenapadlo, že by kdy v životě už bydleli jinde než u svých rodičů :-D
etana*

Jo jo, bude se propouštět...a v dotazu zde na poradně se řeší, zda je lepší snídat doma nebo V PRÁCI. Holt dříči jak vymalovaní. Nezdá se, že by se někdo o práci bál.

Paní Etano, občas se přijedu podívat na svoje bývalé pracoviště, tam se jí, hamá, svačí několikrát denně, kafíčko 2-4x, při kouření se nepracuje a pak mne udivilo, že tam mají televizi a koukají na ní, když tam není zákazník.

Proč mi tolika známých říká, že lidi nechtějí dělat, v dopravní firmě řidič pod vlivem naboural náklaďák, kdo pak zaplatí opravu. Za týden sebrali druhému papíry za 0,6 promile..

Co budou ti lidé dělat?

optimista
hodnocení

0x

Já si myslím, že to nabírá ten správný směr, protože jedno přísloví zní: "Čím hůř - tím líp".

Možná to zní trochu divně, ale až to dojde, nejen u nás, ale v celém světě, to takového stavu, že už nebude žádné řešení z lidského stanoviska, tak si lidé konečně uvědomí, že je třeba, aby zasáhla věšší moc. Potom konečně začnou hledat pomoc mimo lidskou sféru. Lidé dávno věří na pomoc tzv. Blanických rytířů, což nejsou lidé, ale nadpřirozené síly v lidské podobě.

Přibližně jakou vyšší moc máš má mysli?
Blaničtí rytíři to všechno nevytrhnou.
optimista

"Povi mi prosim nekdo, proc neustale duchodci resi "Jak budou mladí žít?" kdyz mladi zadny problem plosne nevnimaji?"

To, že někdo řeší budoucnost dalších generací se důchodců asi příliš netýká. A to, že rodiče a prorodiče mají zájem o budoucnst svých potomků je v pořádku.

Ovšem to, že se řeší budoucnost lidstva v celosvětovém měřítku, pro pra-pra-pra-pra-pra-potomky, za miliardy dolarů, je evidentní. Na planetě Zemi spolu nedokážeme normálně žít a místo toho, aby jsme tady vytvořili lepší podmínky k životu, tak hledáme možnosti, jak za 100 let vystěhovat mladou generaci na Marz.

To souvisí i s tím, na co se ptá "jenyk". Ve vesmíru nejsme sami. Když začneme narušovat vesmír a jeho rovnováhu, tak si to jeho další obyvatelé líbit dlouho nenechají. Přijde doba, kdy se rozhodnou zasáhnout. Poukazuje na to mnoho různých prorockých přepovědí.

hodnocení

0x

Pracující důchodci budoucnost vidí optimisticky.

Bydlí ve svém, dluhy nemají, nějaké ty úspory se najdou.

Mladí jsou zadlužení nadosmrti a v příštím roce už hypotéky nezvládnou. Mají školy, ale nic neumí. Jejich budoucnost moc vesele nevypadá ..

hodnocení

Byt jsme spláceli dlouhé roky, zařizovali postupně, jak jsme ušetřili, hodně financí jsme dali pro děti hlavně do sportu, dovolené na malé chatě a jinak výlety. Žádné dovolené u moře, jen v zimě na hory- tehdy se to dalo, dnes bychom to asi nedali. Všechno postupně. Dnes mladí do roka bydlí,2 garáže a 2 auta,přepychově zařízený byt, terasa, bazén,oplocení, prostě komplet hotové, ale dluh budou opravdu splácet do smrti. A k tomu mají peníze i na kavárny, kolik maminek veze děti do školky na kole a pak se vrací domů,jezdila jsem s dětmi 2 km s kočárkem do školky a pak 1,5 km do práce, před 7. hodínou jsem tam musela být. No, dnes by to již mnoho mladých tak nedělalo. Vidím u našich dětí, jak musí šetřit, jsou vychovaní tak,že nechtějí velké dluhy a velké splátky, tak dělají všechno postupně.

Takže se mají lépe, jak jsme se měli my.

jendad

lenulakr .

Stejně jsem i postupoval já . Má to jen jednu vadu na kráse. Když jsem to potřeboval , tak jsem to neměl . Teď když to mám , tak už to nepotřebuji . Hnusně řečeno mladí budují (spotřebovávají) , protože mají rodinu . Když zustanete sami , tak už ten majetek nepotřenujete . Je to vidět všude . Prázdné nemovitosti a naopak mladí co se tlačí v malých bytech . To je perfektní antikoncepce :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]