Nejste přihlášen/a.
Minulý týden jsem obdržel mail:
Zastropování cen a kontrola nastavení záloh
Od:
Vážený pane Xxxxx,
děkujeme za důvěru, kterou nám dáváte jako svému dodavateli energie. V souladu s vládním nařízením o zastropování cen silové elektřiny Vám zasíláme informaci o nastavení záloh.
Po zohlednění všech relevantních položek, jako je cena Vašeho produktu, cenový strop od 1. 1. 2023 a odpuštění poplatků za podporované zdroje energie (POZE), jsme ověřili, že Vaše zálohy jsou v současnosti správně nastaveny. Proto Vám je neměníme a nadále je plaťte podle stávajícího platebního kalendáře (v plné výši 9200 Kč/ měs. bez DPH.)
Zaskočilo mne zdělení o správnosti nastavení mých záloh, nebylo zohledněnove smlouvě: Zvláštní ujednání k odběrnému místu: Změna dodavatele " Sjednává se sleva ve výši 10% Na 24 měsíců sjednané doby trvání smlouvy z cen dle ceníku Pohoda Online Elektřina 24 účiného v daném období,(od 1.05.2019 do 30.04.2023) Domnívám se, zohlednění 10% slevy, by mělo být již při nastavení stávajícího platebního kalendáře záloh( 2022-2023)? a ne až při konečném vyúčtování, vrácením přeplatku.
Díky za Vaše názory.
Ptáte se na zkušenosti.
Já jsem u Centropolu již víc než 10 roků a v porovnání s jinými dodavateli energií jsem naprosto spokojený. Navíc od nich mám mobilní tarif za 1,- Kč měsíčně s 20 minutami do všech sítí zdarma na 2 SIM kartách.
Nevím, co všechno máte na elektřinu, protože vaše zálohy jsou dost vysoké. Já bydlím v panelovém bytě, kde nemáme plyn. Vaření + všechny spotřebiče jsou tedy na elektřinu (teplá voda + topení jsou z centrálního rozvodu). Vyúčtování máme také od 1. května. Za minulé období jsme platili zálohy 590,- Kč a vraceli nám přeplatek 800,- Kč. V současném období platíme od května do července 600,- od srpna do října 690,- a od listopadu 0,- Kč (na úhradu záloh od listopadu se požívá státní dotace 3500,-).
Z naší strany jsme s Centropolem prozatím naprosto spokojení.
Jakou vy máte smlouvu a poskytovanou slevu posoudit nemůžu, protože vaši smlouvu neznám. Ale pokud si myslíte, že platíte zbytečně velké zálohy a budete mít při vyúčtování velké přeplatky, tak se můžete dohodnout na menších zálohách.
S vaším charakterem odběru je jediná podstatná položka: měsíční paušál! A tam do konce letošního roku vyhrávala na celé čáře Fonergy - stálý plat nula. Bohužel od příštího roku má stálý plat 50 Kč, přitom stropě 130 Kč.
cena kilowatt hodiny je v paneláku (když nemáte bojler) prakticky lhostejná!
A ještě taková vychytávka: fixace a závazek jsou 2 různé věci
vy máte závazek být u nich třeba na rok, dva tři, ale nemají závazek držet vám sjednanou cenu A to se vyplatí
A teď nemluvím jenom o Centropol, ale tohle má už každý, i čez a Eon, pozor na to!
Jediná obrana je hlídat si ceníky, při zvýšení ceny můžete, ale nejpozději 10 dní před účinností zvýšení, odstoupit. Pokud to prošvihnete, tak jste otrokem.
Já automaticky na emailové oznámení o zvýšení ceny odpovídám: nesouhlasím se zvýšením ceny
tím si kreju záda
Pokud vím, tak odmítnutí nových podmínek znamená zrušení smlouvy.
Jak to potom řešíte, když Vaše smlouva s dodavatelem skončí?
Centropol je jeden z nejlepších ostřejších dodavatelů, rozhodně bacha na něj. Praktiky na hraně zákona a nečekejte od něj žádnou vstřícnost, pouze při akvizici )
nicméně tak nějak nerozumím tomu, proč někdo dneska řeší dodavatele, když od prvního ledna budou mít všichni naprosto stejný ceny, zastropovaných 2,50 za plyn a 5 za elektřinu (kWh bez Dph). Nižší cenu v lednu bude mít jen málokdo a jen o pár haléřů...
Pardon, nema tam byt nejlepsich
dobrovolně bych k Centropolu fakt nešel A taky proč? Oni mají snad nějakou zajímavou cenu nebo?
beztak to příští rok bude všechno velký tunel který zaplatí daňový poplatník, a to dost nechutně. Podle mého názoru žena WFT nevybere spíš nic (díky tomu sněmovnou posvěcenému) tunelu, protože se udělá řetěz firem před prodávajících
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.