Měla bych dotaz ohledně predplaceneho kurýra u dpd, jelikož se mi ozval zájemce a nabídl mi tuto možnost s tím, ze mu mám poslat jméno, tel. číslo a adresu kam kuryr přijede. Prý vše zaplatí, ale vůbec netuším jak obdržím platbu - ihned po předání balíčku kurýrovi (?)
Nevěřte tomu člověku ani slovo, je to zloděj. Jeho cílem je vylákat z vás na podvodné stránce údaje vaší kreditní karty, aby mohl vybílit vaše konto. Nebo ty údaje může prodat na černém trhu, aby je někdo mohl zneužít třeba k úvěrovému podvodu.
Je běžné, že dostanete také nejaky kontakt na toho kurýra. Pokud ne,pozadujte ho od toho zájemce. Trochu mi to, co popisujete připomíná podvodníky,kteří vás později požádají o číslo bankovniho účtu i s PIN,údajně aby mohli peníze vložit na váš účet.. Peníze na účet nejen nevlozi,ale ještě z něj vyberou vše co tam máte. Doufám,že vás nepotká nic takového.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.