Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tipy na dárky pro 1,5 roční dítě - chlapec

Od: gabi* odpovědí: 5 změna:
Zdravím, už si nevím rady co pořídit. U dcery to bylo jednodušší, ale syn vše jen rozhazuje a stejně nejradši všude šmejdí a vytahuje. Mám pro něj zatím odrážecí kolo/tříkolka s vodící tyčí, ale chtěla bych nějaké hračky, na rozvíjení třeba, pro zábavu, apod. Co se uchytilo u vás?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

V tomhle věku nejsou důležité hračky, je důležitá laskyplná přítomnost maminky nebo táty. Jejich přítomnost při manipulaci s předměty. Náruč, soustředěná přítomnost, sdílení, mazlení, hlas-řeč, zpěv. napodobování zvuků. *srdce* Ale jestli trváte na hračkách, pak třeba "knížka" z různých materiálů. A hračky, které může vidět, ohmatat i ochutnat. Čím jednodušší, tím lepší. Nesmíte zapomínat, že později, až nebude s hračkami pouze manipulovat, musíte dítě naučit si hrát. Jinak všechno vytahá a pouze a jen s hračkami manipuluje. *houpy* Mám ve školkách odslouženo několik desetiletí, takže nevařím jen z vody.

hodnocení

1x

Vzpomínám: v tomto věku syna žádné hračky nezajímaly. Nejšťastnější byl, když se domotal ke kuchyňské lince, otevřel dvířka a vytahal, co bylo uvnitř. Hrnce, rendlíky, pánvičky, pokličky, plastové misky...Časem se naučil vytahat zásuvky a přibyly vařečky, kvedlačky, stěrky... Musela jsem to vytřídit, protože jsem tam měla i sekáček, nůžky na drůbež a další pro dítě nebezpečné věci. A s tím nádobím si nejvíc vyhrál. Bouchal vařečkou do hrnců, pokličkami o sebe...*smich*

Myslela jsem si, že je to divné dítě, hraček měl habaděj. Ale po letech dělal vnuk totéž. A když jsme přijeli na návštěvu k příbuzným, sestřenice klouček to vytahoval a hrál si s tím taky. Tak je to asi opravdu pro malé kluky neodolatelné. :-D Jaga.

Jasně, protože u toho nebo alespoň hodně blízko byla maminka a ty věci z kredence byly její a používala je, stála u nich, té činnosti byla přítomna.

gabi*
hodnocení

Všechny máte pravdu, a proto bych potřebovala něco, co ho na chvíli zabaví někde jinde, nějak jinak ;)
*smich* :)

liska5
hodnocení

0x

Prodávají takový stan do pokojíčku. Tyhle děti se rády schovávají. Pak taková dřevěná dětská puzzle, kde je jen asi 7 kusů různých tvarů, co dohromady složí obrázek. Podobný ale náročnější je kubus. Co naše vnuky bavilo, byla ta kouzelná tabulka, na kterou se psalo takovou přiloženou plastovou tužkou, třeba jen čáry, kolečka a hady a jedním šmahem se to setřelo a znova na tu plochu kreslilo. Klasika jsou stavebnice, kostkami počínaje legem konče. Krychle s otvory na tělesa různých tvarů. Taky jsem dokupovala dřevěné koleje a zatáčky, na to se nasadil jednoduchý vláček...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]