Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výstražný trojúhelník ZA autem

Od: berger® odpovědí: 1 změna:

Dobrý večer, teď koukám na povinnou výbavu auta pro rok 2023 a čtu -"Součástí povinné výbavy automobilu bude i v roce 2023 výstražný trojúhelník. Ten musí být umístěn u pravého okraje vozovky minimálně 50 metrů za vozidlem" . Zaujalo mě to ZA vozidlem. Dnes jsem se vracel z práce a míjel jsem odstavený kamion s návěsem. Řidič ho zahodil do jednosměrky do protisměru a za něj dal trojúhelník. Docela ho chápu, bylo to ideální místo, kde nejmíň překážel, jenže - ze strany, kde dal trojúhelník auta nejezdí, je tam zákaz odbočení, jednosměrka. Neměl by v tomto případě logicky v rozporu s předpisy být trojúhelník PŘED kamionem, odkud auta přijíždí? A u levého okraje vozovky z pohledu přijíždějícího řidiče?*zmateny*

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Správně se ptáte..Logiku by dávalo dát ho za část auta ze strany odkud ostatní do jednosměrky přijíždějí..Ale asi chlapec ani netušil, že je v jednosměrce a tak dodržel aspoň ten pokyn.. dát za auto*smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]