Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bezohledné zaparkování

Od: lenulakr® odpovědí: 23 změna:

Dnes jsem viděla : Na ulici jsou vymezená parkovací místa. Za sebou: parkovala dodávka- na celém svém místě až k čáře, pak osobní světlé stálo těsně za ním - pár cm volných a pak další červené osobní nalepené na to světlé a nechalo přes polovinu svého parkovacího místa nevyužité. Světlé mělo tažné zařízení a to červené si o něj zřejmě utrhlo SPZ. Docela mě to zaujalo a dívala jsem se, jak paní sice remcala, ale vyjela.

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Přijeďte se někdy podívat k nám. Dobrá třetina lidí neumí zaparkovat do šikmého stání a další to prostě neřeší a čáru berou jako nezávaznou a orientační, jak se vyjádřil jeden soused, mmch řidič z povolání. Nedejbože jako čáru vodicí.

doplněno 24.11.22 20:36:

Fotečka pro ilustraci. A ne, majitelka lidového vozítka fakt není blondýna *ee*.

Bezohledné zaparkování

Jj čára není zeď ! I když ruku na srdce-kdo z nás občas nezaparkuje na prasáka?!

makak
Často je problém,že přijedete a někdo už parkuje jak debil,takže jediná možnost jak zaparkovat vedle je přes čáru. A debil pak odjede a za debila ses rázem ty...

Zajímalo by mě jak by jste řešili jako majitel červené škodovky když by jste potřebovali odjet.

Mě se stalo něco podobného, sice tak blízko nebyl, ale stejně jsem se do auta ze strany řidiče nedostal - vlezl jsem tam přes spolujezdce.

makak
Od spolujezdce,kufrem, co by zrovna bylo nejlepší...

Tak já to teda na sebe prásknu. Ta červená škodovka je moje. Je pakovaná později než ta Jetta. Mezi auty je tak 15-20 mm. Výstup přes dveře spolujezdce. Slečna je poněkud nesmáčivá, neudělalo to s ní zhola nic.Vyjela normálně, auta přežila bez úhony.

když se chce, udělá se problém ze všeho...

hodnocení

1x

Tak to je známý medicínsko psychologický úkaz, že části lidem začne haprovat rozum v momentu, kdy sednou za volant. A parkování je pak to nejmenší. Na druhou stranu je třeba říci, že buď se ti pracovníci, co malují parkovací lajny, neřídí normou, nebo ty normy na rozměry stání vyprojektoval iqoň, který jezdí Fiatem Punto a nic jiného nezná. Dneska každý bezpodmínečně potřebuje SUV nebo nějaký 10m dlouhý nesmysl, a s tím normálně zaparkovat nelze. A ještě nesmím zapomenout na oblíbenou praxi, že mnozí dobráci parkují s firemními vozy, často dodávkami, na sídlištích.

makak
A to se s firemním autem na sídlišti parkovat nesmí? A OSVČ si své auto co používá na podnikání taky parkovat na sídlišti nesmí?
leee
No, já nemám žádnou káru, Mazdu 3, podle mě klasická střední třída. Žádná nákupní taška ale žádný obr. Přesto je pro mě většina míst malá. Resp. když zaparkujeme 2 téhle velikosti vedle sebe, oba na střed, člověk se z toho leckde souká. Třeba v práci parkují ideálně pouze 2 kolegyně, které mají micru. A teda dělat místa na tenhle rozměr je trochu úchylný

hodnocení

Měla dnes ještě jeden nepříjemný zážitek. U obchoďáku málokdo parkuje couváním a paní - vyjížděla pozpátku a ještě že jela opravdu pomalu, pána porazila a paní stačila uskočit. Proč se nenaučí na parkovací místo zacouvat? Není to tak složité, parkuji podle zrcátek a v pohodě.

Třeba proto že ke kufru takto zaparkovaného auta se nedostanete s košíkem?

Kdyz u obchodaku zacouvas, horko tezko se pak dava nakup do kufru. Tak asi proto.

Tohle je velmi nebezpečné pro děti. Při couvání řidič dospěláka vidí (většinou), dítě nemusí, proto se rodičům radí, aby nenechávali na parkovištích pobíhat děti a měli je pod dozorem. Já děcka vždy důrazně upozorňoval, že jakmile běží u auta motor, nikdy se nepohybovat za zadkem auta!

lenulakr, já ve většině případů zaparkuji couváním, dozadu do kufru vyrovnám nákup z vozíku. Nemám s tím problém, jako jiní, z parkovacího místa vyjíždím popředu a bezpečně.

hodnocení

Četla jsem, že v Japonsku se musí parkovat couváním.

Milane docela mě zajímá jak na plném parkovišti zajíždíte ke kufru jiného auta než hundrtky , u nás by to nešlo

nunici, jistěže se najde parkoviště u obchodu, kde najednou nevjedu mezi auty s košíkem. Opět to udělám jednoduše,vyjedu popředu, popojedu pár metrů, naložím nákup, uložím košík a za dvě minuty jsem pryč.

Zastávám názor, že je bezpečnější zacouvat do místa parkování, nežli vystrkovat auto do vozovky, kam moc nevidím...

hodnocení

Já většinou zaparkuji u chodníku, tak s naložením nákupu a hlavně pak s vyjížděním nemám problém. Většina lidí parkuje na ploše a tady je většinou několik míst volných.

makak
Milane jako ze přijedu s vozíkem k autu, někde ten vozík nechám postaveny(a budu doufat že se nerozjede) pak s autem vyjedu někam kde pravděpodobně budu blokovat ostatní auta a zavazet v uličce, tam si nalozim nákup, nechám tam auto dal zavazet a jedu vrátit vozík a poté odjíždím.
hodnocení

Dokud někoho za sebou nesrazíte, tak je to v pohodě. A lidi kolikrát jdou kolem zaparkovaných aut a předpokládají - nebo ani nepředpokládají - že je vidíte a počkáte.

makak, přesně jste popsal postup, jak to nejde.

Zkuste zapřemýšlet, jestli to zvládnete jako já v 90%. Já totiž neparkuji u vchodu, kde je velký provoz, já vždy parkuji u přístřešku s vozíky. Tam nepřekážím. V 99% projedu mezi auty a nemusím popojíždět.

Ale každý hledá pro sebe ten nejlepší způsob.

Vozík Vám ujede i když nakládáte do auta jakkoliv je zaparkované.

Parkuju vždy zásadně popředu. Kdyby mě kleplo, tak jsem si ušetřil couvání.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]