Zajímalo by mě jaká je vůbec reálná bariéra právních předpisů, mezinárodních smluv Apod. podle mě žádná fyzická bariéra ani neexistuje, je to lidský výmysl, jistě je to důležité, na základě toho společnost funguje. ale nic fyzického to není. Podle mě je to všechno založeno jen na to lidé věří, kdyby lidé přestali na to věřit, tak by byla na světě anarchie. Napište jaký na máte názor, pokud jiný. Napište proč si to myslíte a co tomu reálné brání.
Co konkrétně brání v tom aby například ti co jsou u moci jednali např. mimo rámec mezinárodních smluv apod. Je jasné že právo není jen car papíru, ale co konkrétně tomu konkrétně brání, jaká překážka?
Fyzická bariera je nějaký plot, hromada, násep. Prostě něco hmatatelného. Ano, jsme omezeni pravidly /zákony/. To je nutné a je to tu už od prvobytně pospolné společnosti. Když je porušíme, čeká nás trest. Od toho jsou tu výkonné orgány /policie/. Pak jsou tu pravidla nepsaná /morálka/. I to bývá sepsáno v kodex. V každé společnosti se bude lišit. Ale na víře to postavené není, Jsme ve státě a né někde na Marsu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.