Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hladoví lidi v Prostřeno! a jiných soutěžích

Od: silverfish003® odpovědí: 22 změna:

Upřímně, nesnáším lidi, co se hlásí do TV soutěží JEN kvůli vidinám o peněžní výhře (zpravidla vysoké). Dvojnásob to platí u soutěže "Prostřeno!" na Primě. Však se do televizních soutěží normální lidi hlásí kvůli tomu zážitku a zábavě, možná výhra je vedlejší bonus.

V tý soutěží totiž kdekdo odebírá body při závěrečném bodování druhým, aby měl "rezervu" na výhru on sám. Každého, kdo to udělá a ještě to sám přizná bych s prominutím... nakopal do prdele. Tím v podstatě tu soutěž a zábavu ničí, protože nejvíce fér je, když hodnotí tak, jak se má hodnotit. Tento týden v Prostřenu takový soutěžící je, a není první. Takových matematiků už v ní bylo desítky. To vidíte, že se do tý soutěže lidi fakt hlásí jen kvůli těm šedesáti tisícům.

Ne, že by to byl nějaký závažný problém, ale není to ono...

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Ale neničí. Jedna kolegyně se tam přihlásila, takže máme přesnou představu, o čem to je. Je to zrežírované, kdy mají nařízeno, co se nepovede, co se rozleje a pod.

Prostě ten pořad míří na cílovou skupinu diváctva, která se vyžívá v intrikování, drbech a podobných ,,zábavičkách´´.

Takové by asi nebavilo prostě jen v poklidu soutěžit o lepšího kuchaře. Ostatně - jak asi souvisí šmejdění po cizím bytě s vařením, že?

hodnocení

Máte pravdu, v televizi "realita" nikdy není skutečná realita. To šmejdění jsem též nikdy nepochopil, vykládal jsem si to tak, že když už se ti lidi do domu/bytu k hostiteli potáceli, tak aby z toho taky něco měli :D
Je to pořad hlavně mířený na důchodce, podobně jako jsou "Nebezpečné vztahy", "Soudkyně Barbara" apod., a taky to tak vypadá.

hodnocení

3x
Je to pokleslá zábava.
Stačí si na YouTube najít díl, který ovlivnil youtuber Kazma.
Pak vám dojde, co je to za komedii.

sametka
hodnocení

3x

Náš známý se tam hlásil už 3x, ale nevybrali ho, protože je normální chlap. Není exot, gey, vyšinutec, špindíra, magor apd.

hodnocení

Tomu věřím, když vidím, co za lidi se tam dostalo...

viz.

hodnocení

2x

Prostřeno je hrozný odpad. Nevyberou tam snad nikoho, kdo je normální, dobrý kuchař, umí se slušně chovat, žije v úplné rodině...Vybírají tam s odpuštěním různé socky, úchyly a lidi nenormální. V lepším případě aspoň cizince. Soutěžící nemá občas ani svůj byt, vaří někde ve vypůjčeném od kamaráda. Proč? Když se někam přihlásím a vím, že přijdou lidé, musím je přivítat ve vhodném prostředí. Ve svém. Na co ukazovat byt kamaráda?

Už se při vaření kuchař předem ožral, už se dokonce i zvracelo, padla facka. Jaký humus nám ještě Prostřeno může připravit?

Vadí mi to jejich "šmejdění". Přijít do místnosti a rozhlédnout se kolem sebe mi nevadí. Ale lidé lezou i do skříni, do zásuvek, do postele - a jéje, copak je to tady za pomůcku? A prstíkem zkoumají, zda na parapetu okna není prach. Myslím si ale, že je to všechno zrežírované, kvůli sledovanosti.

Přestala jsem sledovat Prostřeno, když byl přítomen nějaký mladý úchyl. Za každou větou divoce vykřikoval 3,14 a v obýváku měl ohrádku, v ní deku a na dece choval jednu živou slepici. *ee* Pak jsem se dočetla, že to bylo vše takto připraveno, ten člověk byl snad normální a toho pitomce jenom hrál na rozkaz režiséra. A podobné blbosti vidět nemusím.

To je daleko lepší nějaký dokument o přírodě, fauně, flóře...Jaga.

hodnocení

To byl právě ten díl s Kazmou. Já si pro změnu pamatuji jeden díl, kde půlku soutěžících museli odvést do nemocnice, protože to hostitel hodně HODNĚ přehnal s chilli v jídle.
S tím šmejděním souhlasím, kromě toho, že by se mi hrabali v soukromých věcech, bych měl docela strach, aby mi něco nešlehli. Hlavně cennosti a samozřejmě, peníze.
ahoj*

Vy mate doma penize? :))

@babajaga Vy nevite jak to bylo? No jo jen 5 milionu shlednutí, takze pulka lidi to jeste nevi :)) stream.cz/...

hodnocení

A Vy snad doma peníze nemáte? Ani několik bankovek?

hodnocení

0x

To jsou pravidla soutěže - není to soutěž "jen" o vaření, ale i o lidech. Soutěž o vaření má hodnotit nezávislá porota.

hodnocení

To ano, ale jde o to, že někteří soutěžící záměrně nedávají ostatním tolik bodů, kolik by jim ve skutečnosti dali. Nechávají si "rezervu", aby měli větší šanci vyhrát, takže vlastně podvádí, ale zároveň nepodvádí.

Ale v tomhle je ta hra. A musí najít balanc, co jim ještě připadá "morální" a co ne. Některé hry jsou o "přechytračit/podvést" - Survivor taky (samozřejmě je to nesrovnatelné, ale podstata hry je podobná).

hodnocení

0x

...kdyz hodnoti tak, jak se ma hodnotit...

A podle jakych not se teda ma hodnotit? Kdo to urcuje? Ty?

Bejt tam, tak dam vsem 1 bod, shrabnu prachy a hotovo. Proc by tem soutezicim melo zalezet na divackem pozitku? To je starost produkce.

Pokud to pravidla umozni, kde je problem?

hodnocení

Pod "férovým hodnocením" si představuji toto:
Stojí výkon soutěžícího podle "porotce" za 7 bodů? Tak by mu měl navalit těch 7 bodů, ale ne, on mu dá 5, aby měl rezervu na výhru.

Logicky nikdo nemuze ferove rict, ze to jidlo stoji zrovna za 7 bodu. To je nesmysl.

Jedina alespon trochu ferova moznost hodnoceni je dat prvnimu 5 bodu, at to chutna jak to chutna, druheho porovnat s predchozim a dat bud 3 nebo 7 a tretiho opet porovnat s predchozimi a dat bud 8 nebo 6 nebo 4 nebo 2.

To, ze je podle vas 5 a mene bodu sproste a zaslouzene jidlo by melo mit zrovna 7 nebo vic je prave naopak totalni zkresleni jedine, alespon vzdalene mozne ferovosti.

hodnocení

Na tom se asi shodneme.

ahoj*
hodnocení

0x

Nerozumim, proc tazatel se podivuje nad formatem a hodnocenim, kdyz udajne zna pozadi z kazmou stream.cz/... kde jidlo navaril michelinsky sef kuchar a jak je to s bodovanim.

Tenhle format NENI O JIDLE a natoz o ferovosti.

ahoj*

A jeste, myslim ze tam Michellin varil z nejlepsiho masa na Zemi wagyu a ten soutezici rekl neco ve smyslu, ze se toho odmita dotknout :) Tolik k "kvalite".

Ty "soutezici" nepoznaji vubec nic, natoz senzoricke vlastnosti pokrmu. Je to jen reality show, kdy je jdete bud vytrolit anebo se zesmesnit za par tisic. Nic o va

hodnocení

Kdo říkal, že znám pozadí s Kazmou?
ahoj*

Vy sam @silverfish003 18.11.22 06:44 cituji "To byl právě ten díl s Kazmou."

Ale tak si všichni povinně pustte ten díl s Kazmou, je to reklama na tu nemoc, tady stream.cz/...

hodnocení

Tím "To byl právě ten díl s Kazmou" jsem referoval na díl, který uživatelka stručně popsala... netvrdil jsem tím, že vím, jak to celé bylo.

lee*
hodnocení

0x
Mně spíš přijde divný, že za 60 tis. je někdo ochotný zesměšnit se před celým svým okolím. Samozřejmě když je tam někdo, koho můžete jen trochu znát (kolega, soused, prodavačka že sámošky) tak koukají úplně všichni, i ti co to normálně nesledují. Z čeho je mi na blití je, když někdo intrikuje a má malé dítě. Ideálně ho tam ještě ukáže v záběru a pak se chová jako sv@ně. Co si chudák pak vytrpí ve škole? A vůbec, k jakým hodnotám takový rodič dítě vychovává?
Nicméně,pokud vás to dráždí, nemusíte přece koukat. A pořád platí - dokud bude poptávka, bude i nabídka. Kdyby na to lidi nečuměli, dávno to nedávají. A lidi čumí rádi právě na tyhle vyhrocené díly. Každý se sice pohoršuje, ale jakmile jsou skandální ukázky, čučí půl národa

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]