Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

O čem je tento text?

Od: karin8 odpovědí: 7 změna:

Dokázal byste prosím někdo třeba jen krátce říci o čem je tento text Pavla Vrby (zpívá Iveta Bartošová)?

Malé bílé cosi v ovzduší
Neklid s touhou nosí do duší
Malé cosi skryté, tajemné
Žije tu v mém bytě vedle mě
Malé bílé cosi všemocné
Každý o klid prosí, já moc ne
Já své cosi mívám nejraděj
Když mi smývá beznaděj
Ze dne, který nemá děj

Malé cosi
Hučí jak roj
Jde z něj můj nepokoj
Mírní můj pád
Než mě donutí vstát
Horko i mráz
Zdroj mých kouzelných zkáz
Cosi v ovzduší,
Co dá mi netuším

Malé bílé cosi nehmatné
Události nosí převratné
S malým bílím cosi vzduch se slil,
Když tu tehdy průvan z tebe zbyl
Cosi mělo na tom jistě díl

Malé cosi
Hučí jak roj
Jde z něj můj nepokoj
Mírní můj pád
Než mě donutí vstát
Horko i mráz
Cosi v ovzduší co dá mi netuším

Horko i mráz
Cosi v ovzduší
Co dá mi netuším

Děkuji.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sony*
hodnocení

1x
Cítím z toho textu touhu po lásce,zároveň obavy,jsou v něm dívčí sny,očekávání věcí příštích, také vzpomínka na prožité rozčarování...
Dychtivost mládí, kdy vám svět leží u nohou a kdy nemáte strach létat.

hodnocení

0x

Vesmírná energie?

hodnocení

0x

Tipuji to na dívčí nálady a nápady. Je to neuspořádané, protože je ještě mladá. Vnímám v textu poměrně časté situace, které muži ne zcela správně popisují jako Neví, co chce, ale nedá pokoj, dokud to nedostane. Ten pocit znám, také jsem tím prošla :). Bílé je to proto, že je ještě naivní. Časem se dostaví zkušenosti, vypočítavost a barva toho cosi se začne měnit.

To by se pan Vrba divil, co jsem vymyslela :).

liska5

Mně se Váš výklad líbí *palec*

atlas*

...Neví, co chce, ale nedá pokoj, dokud to nedostane.

JAK MUZE NEKDO DOSTAT NECO, KDYZ NEVI CO (O CO MU JDE, USILUJE) VLASTNE CHCE...?

makam
14.11.22 09:18
hodnocení

0x
O azbestu

atlas*
hodnocení

0x

Proč se ptate zrovna na tenhle její text písne? PV se snazil psat IB texty na telo, když mu rikala o cem by je chtela mit.

V tehle se jedná o alegorický popis intim. pocitů IB. Konkretne zde priciny, spoušteče dg. OCD/OKP.

IB prvotne trpela PTSP, ADHD, tHPO, pridružená OKP. Melancholie, uzkosti, závislosti byly jen dusledek výse uvedenych determinujicich dg..

V mnoha starších textech IB sytlizovane odhalila sve nitro empatickym posluchacum.

doplněno 31.12.22 18:25:

(zde obsese = mj. pokušení)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]