Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozdíly v chuti

Od: michal* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, zajímalo by mě dnes, jaký je rozdíl mezi husou a kachnou, mám na mysli pečenou. Díky

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

2x

Rozdíly jsou. Mám raději kačenu, než husu. Hlavně ta kůrčička u kačeny je boží. Dává kachně charakteristickou chuť. Husa je velká, masitější, a maso má podle mne méně výrazné, takové sušší. Taky záleží, jakou partii dostaneš na talíř. Z husy mám zase raději sádlo a husí jatýrka v něm. To je delikatesa. Husí sádlo je velmi zdravé.

hodnocení

2x

Kupujeme jenom kachničku, husa je taková suchá a bez chuti. Husa dobře upečená je také dobrá, ale kachnu máme raději.

hodnocení

1x

Husa je rozhodně sušší, tužší, má delší maso. Není tak chutná, jako kachna. Ta má masíčko šťavnatější, kratší, měkčí. Pokud bych si měla vybrat, vždycky raději kachnu. Záleží i na tom, jak se peče, ale v každém případě je z kachny daleko větší kulinářský požitek. Kdo neznáte, vyzkoušejte a jistě mi dáte za pravdu. Jaga.

hodnocení

1x
Chovali jsme husy i kachny. Lidi raději kupují husy protože doma chovaná husa je pro ně větší vzácnost. Já osobně rači kachnu protože maso na prsou je vyšší než u husy a kůže se lip vypeče do křupava. A hlavně - kachny neřvou. Husy reagují na každé zaštěkání psa a hlásí každý pohyb člověka po cestě za barákem. Co se týče velikosti dokáže takový kačer Mullard dorůst taky skoro stejně jako husa a ve žrádle není tak vybíravý.

hodnocení

0x
Husa je mene tucna a tudiz mene kaloricka,navic oproti kachne o moc drazsi a kachna je chutnejsi.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]