Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, zajímalo by mě dnes, jaký je rozdíl mezi husou a kachnou, mám na mysli pečenou. Díky
Rozdíly jsou. Mám raději kačenu, než husu. Hlavně ta kůrčička u kačeny je boží. Dává kachně charakteristickou chuť. Husa je velká, masitější, a maso má podle mne méně výrazné, takové sušší. Taky záleží, jakou partii dostaneš na talíř. Z husy mám zase raději sádlo a husí jatýrka v něm. To je delikatesa. Husí sádlo je velmi zdravé.
Kupujeme jenom kachničku, husa je taková suchá a bez chuti. Husa dobře upečená je také dobrá, ale kachnu máme raději.
Husa je rozhodně sušší, tužší, má delší maso. Není tak chutná, jako kachna. Ta má masíčko šťavnatější, kratší, měkčí. Pokud bych si měla vybrat, vždycky raději kachnu. Záleží i na tom, jak se peče, ale v každém případě je z kachny daleko větší kulinářský požitek. Kdo neznáte, vyzkoušejte a jistě mi dáte za pravdu. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.