Nejste přihlášen/a.
Dobrý den
Po dědečkovi nám zústal tento krásný velký obraz.
V rodině je již nekolik desetiletí možná i déle.
Nevíte někdo možného autora?
Bylo by bláhové myslet si, že je to nejaký cenný originál, ale již před několika lety ho od něj chtěl někdo za každou cenu koupit, naštěstí neprodal.
Rád bych jen věděl případnou hodnotu, abysme věděli jak se o něj starat
Děkuji všem za rady a postřehy.
Hans
Podpisu jsem si nikde nevšiml, patrně je ukrytý pod rámem
Obraz jsem sundal, a nestačim se divit.
Vypadáto že rám není puvodní. To by tolik nevadilo, ale do tohoto byl obraz zjevně přitlučen novějšími hřebíčky přes rám plátna (plátno), stáří tohoto nešetrného zásahu nevím ale hřebíčky jsou novějšího vzhledu (cca 20 let), patrně dědečkuv zásah.
I přesto plátno v rámu drželo zjevně silou vule na dvou bodech (hřebíčkách), proto šlo plátno vyndat pouhym dotykem.
Nikde pod rámem podpis není a po prozkoumání plátna jsem zjistil, že ani napnutí není puvodní, jelikož je obraz zjevně zmenšený (na pravé straně-strana podpisu?), ale o kolik?
Tento zásah je ale již o mnoho starší, buď byl obraz natolik poškozen, nebo ho zmenšil autor? nevím, ale obraz pokračuje i přes hranu plátna a jsou patrné řezy (staré)
Po prozkoumání zadní strany je patrné, že byl obraz namalován na starší plátno, jelikož prosvítá nahá ženská postava a i na přední strane je patrné v odpřýsknutí jiné pozadí obrazu.
Tužkou je napsáno Weihnachten 1926 , ale nejsem si istý jestli tento nápis patří puvodnímu plátnu nebo obrazu který je na něm nyní.
Nepoznává někdo rukopis autora?
Mě tento styl nic neříká.
Děkuji
Hans
Obraz není žádný drobeček i s rámem váží dobrých deset kilo.
A jelikož dlouhá strana má cca metr není transport nic na osobní automobil.
Nějaký nápad o jakého autora by se mohlo jednat?
doplněno 06.05.13 18:10:Do bytu nechci nikoho tahat, jelikož bych se také jednou mohl divit, proč mám vylomený zámek.
Na první pohled to vypadá dobře. Ale autora a cenu si vůbec netroufám určit.
Pořiďte si kvalitní fotografie a navštivte s nimi dobrou galerii. Pokud vám tam neporadí, alespoň se ptejte na jiného odborníka na figurální malbu. Může být v Praze, v Chebu, v Ostravě...
Nápis Weihnachten - Vánoce. Klidně to mohl být vánoční dárek v příslušném roce. Německý nápis naznačuje, že se může jednat o bývalý židovský majetek. Ale samozřejmě nemusí.
Jak se o obraz starat? Rozhodně opatrně.
doplněno 06.05.13 19:04:Teď si teprve všímám, že máte německé jméno. A tahle poznámka už ale vůbec není v souvislosti s případným židovským majetkem.
Pátrejte, kde všude vaši předci žili v polovině 20. let. Může se jednat o autora z příslušného regionu, dokonce i významnějšího autora, který v dané oblasti v té době krátce žil, případně tam trávíval dovolenou... Tam začněte hledat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.