Nejste přihlášen/a.
A kolik milionů bude ušlý zisk, neboli nemožnost obchodu prodávat do doby opravy? Personální náklady (co se zaměstnanci A jejich odstupné)?
děsí mě, jestli lze takhle snadno zapálit neúmyslně prodejnu? Tam snad musely selhat všechny bezpečnostní opatření, nehořlavost povrchů atp.?
Copak tam nemají sprinklery, copak tam není nějaký hlásič kouře a požáru, napojení na PCO!?
tady je něco špatně...
Čili s dobrým advokátem to může klidně doapdnout tak, že ještě řetězec může platit jemu za utrpěnou psychyckou újmu a poškození mobilního telefonu. Totální požár od nákupního vozíku svědčí o tom, že něco neni v pořádku, to jsem si taky říkal (jo kdyby třeba jehlo popelem jen to hnízdo, tak je to taky slušná škoda (jeden nákupní vozík stojí 10 tisíc + škody na přístřešku), ale pořád by to byl celkem malý požár, měli by přehodnotit požární bezpečnost svých prodejen). Ono klidně v tom košíku může začít hořet samo, třeba tam nakupující nechá telefon, náhodou vybuchne baterka, nebo co já vím spadne meteorit. Určitě by člověk nečekal, že požár košíku (proč vůbec jsou košíky hořlavé) promění celou prodejnu v popel. Připomíná mi to požár co byl v televizi, šlo o to, že celá stanice metra (tuším v Londýně) za plného provozu lehla popelem pravděpodobně od sirky, když si nějaký kuřák zapaloval cigaretu. Tam to ale mělo spoustu obětí, protože to bylo za plného provozu, tady naštěstí nebyl ani noční vrátný, a je otázkou, co tam dělala ta zaparkovaná auta (mimo provozní dobu tam je zákaz parkování).
Pokud ho odsoudí, tak může být v pohodě, 40 mega nesplatí do konce života, to bude spíš takový virtuální dluh, bude pracovat za minimální mzdu, ze které dostane nezabavitelné minimum (nebo bude na dávkách), a bude vysmátej, protože nic víc mu už nikdo další nesebere.
To mají z toho, že zy zásuvky dělají tak nedostupné, vídal jsem pravidelně na Hlavním nádraží v Praze, jak se tam lidi dostávali do zásuvek v té díře u Fantovy kavárny. Další možnost je vypnout nějaký automat (ty už taky maji zásuvky někde u stropu). Všimnul jsem si, že někde jinde naopak dávaji ty automaty do zásuvky s rozdvojkou, asi právě proto aby jim je lidi nevypínali. Někde jsou přímo nabíjecí stojany nebo lavičky. Jinde naopak zcela veřejně prohlašují, že aktivně brání těmto krádežím elektřiny (nabití mobilu spotřebuje elektřinu možná za 10 haléřů, to je doslova krádež století), pokud vím tak třeba DPP.
Tak je bezesporu, že ten mladík má nějaký problém s tou hmotou mezi ušima. Nicméně - je sice blbej, způsobil škodu, kterou bude možná zbytek života splácet, ale na druhou stranu, proti tomu, co vyvedl podobně starý kluk ze školy, kam chodí i má dcera, je to zapálení Penny neškodná taškařice
Jenže byl podnapilej a chtěl se k zapadlému mobilu dostat tak, že propálí otevřeným ohněm plastovou přepážku, od té chytl strop...To nejsou zrovna polehčující okolnosti.
Rozhodne neni co zavidet.
Vetsina znas zrejme nekdy v zivote udelala nejakou nedomyslenou volovinu, ale protoze stesti obcas sedne i na vola, tak to dobre dopadlo.
Tu a tam ale stesti nesedne.
Kdyz nic jineho, bude z toho jednou mit dobrou historku pro vnoucata - jestli si ovsem nekdy bude moct dovolit mit deti.
Ale na druhou stranu, kdyby se nekdo pokousel umyslne zapalit plastove sedatko na nakupnim voziku, jak velka je sance, ze se mu tim podari vypalit cely market?
Mozna by si mel jit vsadit sportku.
Nebyla to jeho chyba. Proč by měl něco zplácet? Vždyť, pokud prodejna nachtěla aby si tam nabíjel mobil, neměli tam mít veřejně přístupnou zástrčku. Chybu bychom měli hledat buď u výrobce adaptéru, nebo u toho obchodníka, který mohl mít technický problém nebo u společnosti, která jim poskytuje elektřinu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.