Dobrý den, Dnes ráno jsem pracoval na stroji. Jak jsem tahal za kabel tak jsem si pichl pilinu od vrtání do železa a byla od oleje. Mám propadnuty tetanus hrozí mi otrava krve? Sponu jsem vyndal a umyl ruku. Krev moc netekla.
Železné špony ne, ale dřevěné třísky mám v ruce každou chvíli. Některé jsou vytáhnout hned, jiné třeba až po týdnu. Já bych to s tou otravou krve neviděl nějak dramaticky. Samozřejmě, když chceš mít nějakou jistotu, návštěva lékaře tě nemine.
Dobrý den, očkování proti tetanu Vás proti otravě krve stejně nechrání. Chtělo to hned vydezinfikovat a více neřešit. Toto je ve strojírenství naprosto denní "úraz" a dělníci na to neumírají. Že nemáte v pořádku očkování proti tetanu je docela problém, ale dnes se přeočkovává snad až po patnácti letech. Zdravím!
Všechna taková bebinka je třeba ihned umýt a zastřikat Akutolem ve spreji. Vydezinfikuje a zároveň je to tekutý obvaz. Nic vám nehrozí, to by bylo už půl národa pod drnem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.