Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je mi 14 a mám podvahu

Od: mysicka odpovědí: 6 změna:
Dobry den, je mi 14 merim 162 a vážím 40 kilo. Všichni doktoři mi říkají ze mám silnou podvahu a ať mám jist. Jenže já už sním toho víc než muj táta a porad nic. Potřebovala bych poradit jak přibrat a chtěla bych se dostat aspoň na 50 kilo. Na pohled jsem hubena jak tyčka a ve skole mi to spolužáci dávají docela sežrat. Mám zkusit fitko? Nebo mam o tom povede rodičům ze me to hodně trápí? Předem díky za odpovědi.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

2x

Hlavně při tom jídle dbej na kvalitu a jez to, z čeho se tělo staví a né, čím se obaluje. Když se narveš denně jenom buchtama, rohlíkama a chipsama, akorát Ti přibude tuk a žádné svaly. To jsou prázdné kalorie. Jsou tlouštíci, a je jich hodně, co trpí podvýživou, že jim chybí minerály, kvalitní bílkoviny, vitamíny... Rodičům to řekni, že Tě to trápí. Skoro se divím, že to už nevědí. A menses máš pravidelné? Snaž se jíst pravidelně zeleninu, maso nebo ryby, ořechy, luštěniny,vejce, cereálie, ovoce.. Třeba si přidej druhou večeři, když hned nejdeš spát. Udělej si ovesnou kaši,...Proč hned fitko? S posilováním případně začni, až dokončíš růst. Teď je potřeba všestrannost. Venku se dá sportovat na čerstvém vzduchu a hned Ti bude chutnat. Možná to máš v genech a Tví rodiče taky byli hubení a až časem přibrali.

stan*
hodnocení

0x
určitě to prober s rodiči, snad nejsou nějací psychousove. Nebo treba nejaka normalni ucitelka by mohla poradit. resit naprimo je lepsi nez po netu. Jinak se přikláním k radě přede mnou - dbát na kvalitu potravin a vyváženost. měl jsem v mladi podobný problém, nešlo pribrat ani nahodou, časem se to srovnalo a teď mám skoro opačný problém, takže buď v poho.

jolka
hodnocení

0x
Tak zkus sníst týdně min. kilo syrovátka (to je základ každého kulturistické ho proteinu který stojí desetkrát tolik ) a u toho dělej dřepy s vyskokem a kliky a garantuji ti ze po měsíci začneš nabírat svaly… taky maso tak kilo týdne minimálně.
K tomu muzes dlabat u McD. Tedy pokud ti to chutná, prý se potom hodně přibírá, ale asi jak kdo.
Posilovnu klidně taky zkus, ale nejdřív dopln bílkoviny. I když se říká, že do 17 let by se nemělo posilovat, ale ve tvém případě, s trenérem, proč ne, opatrně.
Pokud by se cokoliv zhoršilo, tak okamžitě pod dohledem lékaře. Ale nebát se toho. Je zjevné, že musíš něco radikálně změnit, aby se změnila tvoje proporce.
Neuvádíš, kolik měří a váží tvůj táta a máma. Snad mají v průměru víc než 175 cm.
liska5

Příliš bílkovin zatěžuje ledviny! Zejména ty z masa a uzenin nepřehánět. Holčina není kulturistka, jí stačí bílkoviny z běžné stravy.

ml1
hodnocení

0x

Nedělal bych si z toho hlavu. To je asi základ. Ten dotaz mi připoměl osobní váhu, která bývala na nádraží snad ještě z dob monarchie a nepamatuju, že by někdy vážila (nevím už na jakou minci měla být dimenzovaná (10 nebo 20 hal), ale když ji táta chtěl obětovat, tak se nic nestalo a po zmáčknutí čudlíku se vysypal šroubek s matičkou, nějaká stará mince (tuším desetník z doby po reformě v roce 53 a dlouho neplatný), a ta naše a snad nás to i zvážilo). Kam se ta váha poděla nikdo neví, jsou dvě možnosti, buď skončila ve šrotu, nebo ji má někdo pro ozdobu na chatě (já doufám v to druhé, protože to byla přecejenom starožitnost). Ale proč to píšu je to, že na té váze také byla tabulka, kolik má kdo vážit, děti podle věku, dospělí pak podle výšky. Ale tehdejší čísla byla fakt malá, možná by ses s těma 40 do toho vešla, já s 55 jsem byl hodně mimo, ale zase podle výšky (kdybych byl dospělý) to bylo akorát. U nás už veřejné osobní váhy z nádraží (v praze bývaly i v pasážích) zmizely, jsou snad jen v lékárnách. Ale na dovolené v Itálii jsme měli nějaký čas v Sapri. To je takové malé městečko, které snad ani neni nijak významné, ale v tamní železniční stanici zastavovalo pendolino do Říma (odtamtud jsme měli přes Vídeň jet do Prahy), na které jsme měli rezervace, takže jsme tam strávili něco přes hodinu, když jsme tam dojeli pár zastávek osobákem z místa, kde jsme trávili dovolenou. Opravdu malé nádražíčko, jakých bylo po rakousko-uhersku asi hodně (prostě vypadalo jako některá nádraží u nás), ale co mě zaujalo, že tam měli osobní váhu, která dost připomínala ty, které bývaly i u nás. Nakolik je to historický kousek těžko říct, v Itálii dělají občas věci, které vypadají jako staré a přitom jsou současné, spíš bych tipoval druhou polovinu minulého století. Vyhledal jsem fotky, vyfotil jsem si to i tabulku doporučených hmotností a věřte nebo ne, pro 14 let je tam váha 40 kilo pro dívky a 39 kilo pro chlapce (a výška 146 cm).

Opravdu z posměšků neni vhodné si dělat nějaké starosti, ono se vždy něco najde, na každém se něco najde a je jen otázkou, nakolik si z toho ten dotyčný dělá hlavu a pokud si ji dělá, tak to má na talíři furt i od ostatních a ne jen od těch blbounů.

Pokud by doktor vytušil, že je to nějaký zdravotní problém, určitě by tě poslal na příslušná místa. Ale je otázkou, proč to říká.

Jde o to, jak se cítíš, já třeba když jsem hodně zhubnul, tak jsem byl totálně vyčerpaný, teď jsem (možná) tlustý, ale spokojený. A je fakt, že dostat se z 50 na 70 dalo docela fušku, pak už to šlo samo, že jsem se jen bál, kam to povede, ale u 90 se to zastavilo a drží se to už dlouhá léta víceméně bez ohledu na to jak jím.

Je mi 14 a mám podvahu
Je mi 14 a mám podvahu #2
Je mi 14 a mám podvahu #3
ml1

Pardon, šáhnul jsem vedle, měl tam být obrázek váhy a ne vlaku.

Je mi 14 a mám podvahu #4

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]