Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Potřeboval bych poradit s šifrou

Od: nikdoa odpovědí: 4 změna:
Potřeboval bych poradit s šifrou #2

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Šifrovací klíč pro první šifru zde. První slova té šifry jsou Vemte si...

To druhé by mohlo být podle Polybiova čtverce. Tečky jsou písmena. Ale ověřovat to nebudu. A ještě ke všemu je těch variant čtverce víc. Někde není J, jinde není Q a je to celé posunuté.

cs.wikipedia.org/...

kolotoc
hodnocení

0x

Z první šifry mi vyšly jako nejčastěji použité písmena: e, a (10 a 10). Na druhém nejštějším místě byly t, s (7 a 7). Pokud bych se řídil podobnou logikou při rozšifrovávání druhé šifry (logikou četnosti samohlásek e, a a souhlásek t, s) tak mi vyjde, že modrofialová je 14x a je spojka. Žlutá je obsažena 10x ale není to samohláska, ale spojka, tedy nejspíš "s". Místo písmene O by na pozici 3,5 by tedy muselo být S. A známe. Růžová podle mě bude písmeno E zastoupené 7x. C se zdá být zastoupené 4x, pokud v tomto místě předpokladáme začátek polybiova čtverce neposunutý.

Pozn. První šifra končila často na samohlásky. Téměř vždy: Vemte si papir a napiste deset bodu skautskeho zakona a jmeno zakladatele svetoveho skautingu.

Potřeboval bych poradit s šifrou #3
kolotoc

Ještě update. Pokud doplnili písmeno j ... tedy by ve čtverci bylo i, j ... a pak by se ty písmena posunuly a x mohli vypustit.

Doplnil jsem tedy možnosti. U "L" počítám i s variantou "k".

Potřeboval bych poradit s šifrou #4

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]