Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dojíždění do školy

Od: lukas9 odpovědí: 3 změna:

Setkávám se s názory, že jsem padlý na hlavu, proto bych se chtěl prosím zeptat, jaký máte vy názor ohledně toho, že bych tři dny v týdnu dojížděl necelé tři hodiny do Prahy a necelé tři hodiny i nazpět. Nyní bydlím v Praze, ale bohužel se plánuje zvýšení nájmu i energiií a já mám největší chuť se odstěhovat domů a začít takto jen třikrát do týdne (školu mám jen třikrát v týdnu) dojíždět, neboť mě to vyjde levněji než bydlení v Praze.

Dalším důvodem, proč bych chtěl začít dojíždět je, že v Praze mám brigádu v advokátce, která mě ale vůbec nebaví, připadám si tam zbytečný, nevidím v práci žádný smysl a navíc vůbec nesouvisí s mým oborem, který studuji. Jinou brigádu dlouhodobě sehnat nemohu.

Bohužel v této práci trávím více času než ve škole a mám i pocit, že na tu práci i mnohem více myslím, a škola, která pro mě byla vždy na prvním místě, je teď až to vedlejší. A to mi hrozně vadí - nestíhám se průběžně připravovat, číst povinnou literaturu atd. Jenže bez práce bych v Praze bydlet vůbec nemohl.

Rodiče mi dojíždění nechtějí povolit, hádám se s nimi pořád. ale já už jsem z té práce hrozně unavený, kolikrát i úplně bez motivace, jen ležím a přemýšlím, jak to vyřešit. Jsem ale bezradný, nevím, co mám dělat.

Co byste mi poradili? A myslíte, že s tím dojíždením je to skutečně hloupost?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

omg
hodnocení

1x

A kde je problém, že se ti nechce makat na brigádě a raději to chceš prosedět v autobuse na mobilu že?

A kdo zaplatí ten autobus?! Myslíš že ti rodiče zaplatí tuhle flákárnu? Až se budeš financovat sám, tak si můžeš rozhodovat sám! Hádám že celý problém je jen v tom, že se ti nechce pracovat? Přitom jinou práci najít neumíš.?

druhá věc je, jestli to zvládneš? Tak si to vyzkoušej, každý den začni chodit na nádraží a tam sedět 6 hod. v kuse, jako bych jel domů a do školy. To už je další věc že budeš říkat, jak jsi unavený šestihodinového cestování a školní výsledky půjdou do háje

ml1
hodnocení

0x

Tři hodiny, to jsou Budějovice, Klatovy, Děčín, Olomouc nebo Brno a jistě bych našel několik dalších podobně vzdálených míst pomalu na konci republiky (České Velenice 2:53), a ani to tři hodiny nejsou (snad s výjimkou Brna, které teď kvůli výluce neni 2.5 ale 3.5 hodiny).

Během dojíždění se toho dá spousta udělat - Domácí úkol, který se nedal stihnout cestou ve vlaku jsem považoval za zbytečný. Ale hodinu, případně dvě se vším všudy (tj. včetně přesunů po městech) bych bral jako maximum.

To vůbec nemluvím o finanční stránce věci. Mimochodem vyhrožuje se snad až 30 procentním zdražením jízdného. A pokud se říká až, tak to klidně může znamenat nejmíň 30 %.

Opravdu neni možnost bydlet na koleji. Do takového dojíždění by se mi fakt nechtělo.

ltz
hodnocení

0x
I tři dny v týdnu cestovat každý den 6 hodin, to se ti už tak za týden zprotivi. To je dosti únavné a otravné i pro mladého člověka. Teď se ti to ještě nezdá a zatím ti to přijde asi normalni. Radši poslechni rodiče, moc se s nimi nehadej. Také toho mají dost, jsou starší než ty a mohou ti ze starosti i onemocnět.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]