Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Teplota v ložnici

Od: lucznik® odpovědí: 11 změna:

Přítelkyně 35 let je zvyklá spát v nevětrané místnosti v teplotě 24 - 25 st. C, často v teplém pyžamu, a ráno často bývá nevyspalá a unavená. Marně se ji snyžím přesvědčit, že je to právě nezdravým klimatem v místnosti. Zajímal by mě váš názor na věc, děkuji!

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

runner2
hodnocení

2x
V loznici netopime a dokud je nad nulou mame okno na ventilacku.

hodnocení

1x

Tak to bych nedal. Aktuálně mám na spaní 14° (na chatě) doma o něco víc. Ale i v létě se nevyspím dobře, pokud je víc jak 20°, což třeba v Itálii, kde jsem služebně často, znamená jen hotely s klimou.

hodnocení

1x

V uzavřené panelákové ložnici o dvou spících (pouze) dospělých překročí koncentrace CO2 doporučené maximum po hodině. Ono nejde asi ani tak o teplotu, jako spíš o nedýchatelný vzduch ..

hodnocení

1x

V ložnici mám na spaní kolem 17 stupňů. Je to pro mě optimální teplota. Ve velkém vedru a nevětrané místnosti se špatně spí. Před spaním tedy krátce vyvětrat.

Občas se mi stávalo, že jsem si v zimě v ložnici zapomněla zapnout navečer topení. To tam pak klidně bylo 12 stupňů. Mohla jsem si za to sama. To potom tričko pod noční košili, na nohy pletené ponožky a spát se dalo taky. Naopak, špatně se mi spí v létě, když jsou horké noci.

Známá zase musí mít v ložnici na spaní 28 stupňů. Nekecám. Jakmile je méně, naříká a žene manžela přiložit. *smich* To bych teda umřela. Jaga.

tomaso
hodnocení

0x
A víš to nebo si to jen myslíš? To je docela rozdil...

hodnocení

0x
Teplota (17-20°C) v ložnici jedním z nejdůležitějších faktorů pro dosažení kvalitního spánku. Při nižších teplotách v ložnici si tělo, zakryté přikrývkou, uchovává tělesnou teplotu. Hlava je však vystavena chladu. Díky tomu dochází k urychlení regeneračních procesů v těle a také k lepšímu prokrvení mozku. Pokud budete mít v ložnici tu správnou teplotu, můžete se spolehnout na to, že snadněji usnete, budete lépe celou noc spát, nebudete unavení a v neposlední řadě posílíte svůj imunitní systém.*pozdrav*

ahoj*
hodnocení

0x

Mně je teda v pokoji kde je 21 nebo míň zima. 24 a víc zase dost teplo. A mít v pokoji 14 stupňů tak asi ani neusnu zimou. A to spím v pyžamu s dlouhým rukávem a pod peřinkou. Prostě každý to máme trochu jinak a každý jsme zvyklí na něco jiného

hodnocení

0x

Já, taky žena o něco starší, v ložnici ideální teplota 16 max 18 st, hodně před spaním větráme, naštěstí to máme shodně s manželem, na sobě jen něco co mi přikrije ramena, klidně tričko. Takové teploty jak u Vás máme v ložnici v létě a to je pak špatné spaní jen pod prostěradlem a bez prádla.

hodnocení

0x

Zatím spím se stále otevřeným oknem. V zaprděné teplé místnosti bych se nevyspal. Tolik netopím ani v obejváku.

alena*

Dobrý den, také to tak mám v obýváku 25 a více a na spaní kolem 23-25 :) ale jsem věčně zmrzlá mám nízký tlak a nohy a ruce promrzlé :) :)

etana*
hodnocení

0x

Můj názor? Kolik lidí, tolik způsobů. Já jsem ráda, že to není moje přítelkyně, to bychom spaly každá jinde, 24 st. by mě zabilo i ve dne, natož v posteli. Ale nedovedu si představit, jak ji přesvědčíte, to jde jen v počátečních obdobích vztahu, kdy je partner schopný měnit své zvyky, anžto je bláznivě zamilovaný. Sleduji to teď u syna a jeho mladé ženy, ta chuděra už vyměnila měkkou postel za futon, začala jezdit na bruslích, otužovat se a jíst "moderní stravu", ač byla vychovaná na klasické české. Za pár let by ho s nějakými změnami už poslala k šípku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]