Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč jsem všem jedno?

Od: miramis odpovědí: 3 změna:
Není to otázka, která si tu žádá odpověď, protože to nemůžou posoudit lidé, kteří mě neznají. Vím, že to je spíš takový výkřik... Ale opravdu nevím co dělám špatně, celý život řeším, že si jen těžko hledám přátele, a když už najdu, tak většinou iniciativa a udržení kontaktu zůstává na mě (zvlášť když pak bydlíme dál od sebe). Většinou je to tak, že nejdřív se mnou ti lidé čile komunikují, občas se třeba i potkáme, i když sami od sebe se neozvou a do setkání se jim chce jen, když se o něm bavíme, ne když se má realizovat. A později i když se snažím stále udržet kontak, začnou odpovídat míň a míň až to nakonec vzdám, když vidím že vůbec nereagují. Proč se mi to takhle děje? U všech.. mám díky tomu pocit, že vztahy jsou jen "něco za něco", že tomu člověku musím být neustále něčím užitečná, jinak se na mě vykašle...frustruje mě pak, že i přes mou snahu a vydanou energii k tomu dojde...

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Takhle to v životě chodí..Ty potřebuješ lidi, protože nechceš být sama a měla bys ráda opravdové přátelství..Ale ostatní zase potřebují někoho,kdo bude ... dobrá pečovatelka, uklízečka... kámoška jen na pokec po telefonu...holka na sex ..holka na tohle ...támhleto... Musíš hledat dál..Ale až někoho takového najdeš,tak si může on nebo ona najít partnera a opět bude po kamarádství, přátelství...nebudou na tebe mít čas..Takhle to holt prostě je ;)

mujn
hodnocení

0x

Problém bude asi v sympatiích. Když někoho spatříme, ihned vnímáme, jestli to je "náš člověk" nebo ne, a ve většině případů se nepleteme. I v rodině se neradi stýkáme s nesympatickými osobami (aspoň já ne). Svůj k svému - to vidím jako základ vztahu. Ne nutně vzájemný prospěch. I ten ale někdy může přerůst v emocionální blízkost.

Jestli jsi týnejdžr s nedostatkem sebevědomí, tak zkus nějaké hobby, kde se schází víc lidí. Ale nemělo by být moc patrné, že ses do té skupiny připojila jen kvůli nalezení partnera.

janka
hodnocení

0x

Čím jses prospěšná? Zajímavá?

Shrnuto... nemas/nenabízíš dostatecne velkou hodnotu aby aby melo cenu s tebou trávit čas. Proc jsou lidi spolu? Protoze jim to dáva větší vyhodu/hodnotu než kdyby byli sami.

Dokážes je rozesmát, dat jim zajimave zkusenosti, nabizet jine pohledy na svet, pomoct jim k jejich rustu nebo pri tom, kdyz maji nejaky problem? Lidi jsou sebestrední a chtejí neco pro sebe. Kdyz chces neco pro sebe tak musis i ty neco nabídnout. Jinak se tomu soužití ríká parazitismus. Musi to byt zivot v symbioze.

" Kdyz to rekne jeden problem muze byt v nem. Kdyz to rikají v scihni tak je problem nejspíš v tobě"

Ja se nerad bavim s lidmi co jsou neuprimni a strasne se snazi byt politicky korektni. O cem ten zivot pak je, kdyz se nic neresi a nikdy se nic nevyresi diky korektnosti. Kecani je potom o nicem jako s robotem a ne s lidskou bytostí a na to proste lidi nemaji cas.

To, ze te lidi vyghostovali-udelali z tebe(ze vztahu) ducha je dusledek toho, ze vyznávali politickou korektnost. Nerekli ti v cem vidi problem, proc byla jsi jim byla uradena (no v podstate to rekli svym chovanim). Nezalezelo jim na tobe a proto se ani neobtezovali komunikovat. Uvedom si, ze kdyz te nekdo kritizuje tak ti dava svuj cas a svou mozkovou kapacitu. Mohl by te odbyt mlcenim. Kdyz te nekdo konstruktivne kritizuje tak je v podstate v jeho zájmu aby ti pomohl. Tak kritiku neber jako urážku ale spis jako pomocnou ruku.

pokud zvladas AJ tak tady mas neco k tematu

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]