Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
jsem v prváku na střední a ráda bych v budoucnu studovala psychologii, avšak vzhledem k nízkému platu v ČR bych chtěla pracovat v zahraničí. Jazyky mě baví, tudíž to pro mě nebude problém. Hodně jsem přemýšlela o Velké Británii, jenomže si nejsem jistá, zda by bylo možné studovat vysokou školu v ČR a poté si zkusit najít práci tam. Původně jsem chtěla zvolit "jednodušší" cestu a rovnou studovat v Británii, nicméně kvůli vysokým nákladám na školné to pro mě nebude možné. Dívala jsem se na tzv. stipendia, ale ta nepokryjí všechny náklady - neočekávám že to bude zadarmo, ale přes 100 tis. ročně je opravdu dost (pokud počítám jen samotné školné). Nevím tedy co s tím.
Předem děkuji za vaše odpovědi.
Ano, někteří lidé jsou natolik práskaní, že vystudují doma v ČR, ale protože se jim zdá následně u nás nízký plat, řeknou proto "nazdar" a frnknou. Pokud budete studovat skutečně v ČR, měla bych jisté morální závazky. Ano, mohla jsem tady vystudovat levněji, než v zahraničí, bude tedy mou povinností své znalosti následně zúročit v naší zemi a pracovat tady u nás. Prostě vrátit to, co jste u nás dostala. Bez ohledu na to, že v zahraničí byste měla vyšší plat.
Jinak, jděte studovat do Británie. Tam chcete v budoucnu pracovat, tam se tedy ke své práci připravujte. Zdokonalíte se v jazyce. Budete blíž problematice v Británii. Nějaké peníze jistě máte našetřené, jinak si můžete přivydělat brigádami. Proč byste měla studovat v naší zemi a plody svého studia pak odvádět v jiné zemi? Buď tam jděte rovnou, studovat, nebo vystudujte u nás, ale pak pracujte tady. I u nás jsou potřeba dobří psychologové. Takhle chytrý jako Vy /nemohu napsat doslova "vyčuraný"/ by uměl být každý. U nás dostat, jinde se uplatnit. Jaga.
Dobrá vizitka školy to je, ale to studium stojí stát neskutečné prachy, které jsou pak vniveč. Někde jsem četla, kolik lidí u nás studuje lékařské fakulty - i více než v zahraničí a kde pak ti doktoři jsou? "A vo tom to je."
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.