Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Napuchlý prst?

Od: laura303* odpovědí: 38 změna:

Před chvilkou jsem si díky své šikovnosti přibouchla malíček do dveří , začala jsem ho chladit ledem ale i přesto doslova hoří :( Ke všemu mi přijde že trochu napuchá , nějaký nápad co s tím?

38 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

marenka*
hodnocení

0x

Lauři, ty jsi dílo :D Tohle spraví na chirurgii, měla jsem taky škrobák na malíčku, asi měsíc a to jsem to měla jenom naražené.

laura303*
hodnocení

To vím taky , hotový invalida :( No já nevím mám celkem omezenou pohyblivost v tom ,,kloubu,, těsně pod nehtem :( JE možné že bych si ho zlomila případně naštípla? :(

myse*

celkem pochopitelné, taková rána... musí to bolet jako blázen...

omezený pohyb je tím otokem, dávejte nadále studené obklady, pokud do zítřka nepoleví, skočte na chirurgii na RTG

možná že vám dokonce sleze i nehet

laura303*
hodnocení

Omezený pohyb byl hned po tom co se mi to stalo , otok se objevil až po 5 minutách :(

binka*

Aůůů,to musela být pecka. Jasně, Marenka má pravdu. Vypnout PC a vydat se na chirurgii. Držím palce!

marenka*
hodnocení

0x

Fakt si dojdi, co když se ti to zklidní, samo sroste, ale křivě? *sok*

laura303*
hodnocení

Mařenka má pravdu , vždycky , já bych na tu chirurgii skákla jenže u nás jsou na chirurgii dneska jen do 13:30 :( A nejbližší možnost je Zlín ( 50 km ) . Myslíte že tomu neuškodím když počkám do zítřka? Zítra totiž do Zlína jedu na neurologii takže bych se na chíře mohla stavit , ale uvažuje se o tom že bych šla do nemocnice na kapačky která mi na točení hlavy posledně pomohly , takže při té příležitosti bych ej tam mohla upozornit i na ten malíček. Co vy na to?

marenka*

Jo, to vydrží ;)

laura303*
hodnocení

Doufám :) . V každém případě OPĚT moc děkuju :) NEvím o žádné z mých otázek kde by jste nepřispěla svou radou Mařenko.

Samozřejmě děkuju i ostatním :) Na poradte.cz jsem teprve pár dnů a už se ze mě stává pomalu ale jistě závislák :( :D

marenka*

Tak v tom jediným pak neporadím. Mám psy, mám manžela a mám poradnu. Kdybych měla ještě kamarádky, tak teda nestíhám zhola nic. *hi*

binka*

Jasan, do zítra to vydrží, ale dýl už to neodkládejte. Pořád to ledujte, ať se v noci alespoň trochu vyspíte. ;)

laura303*
hodnocení

Určitě vám poslechnu , led je furt přiložený na malíčku :)

Snažím se s pravou rukou moc nemanipulovat i na klávesnici teď píšu jen levou , abych ji moc nenamáhala , jelikož to dost bolí :(

Před rokem jsem měla ruku ve dveřích , najednou průvan a oni jak byli dokořán otevřené tak se zabouchly , doteď si pamatuju jak mi vyhrkly slzy , na chirurgii mi to dali okamžitě do sádry jelikož jsem to měla naštíplé. Teď bych byla schopna odpřísáhnout že tohle bolí víc :( Snad to zlomené nebude :(

marenka*

Ty, Lauři, a nemáš přeci jenom telefon? Já si nejsem jistá, jak dlouho může být po zlomenině zlomenina narovnaná bez lámání.

doplněno 16.06.10 15:20:

Ještě u toho ledování, ne že s ledem omotaným okolo malíčku usneš! *cert* Pozor na omrzlinu, to si nedělám legraci.

laura303*
hodnocení

Noo mobil mám , ale co s ním? Volat do zlína a zkonzultovat to s chirurgem?

doplněno 16.06.10 15:21:

Neboj , nehodlám to zase nějak drasticky přehánět :) Jakmile cítím že to studí trochu víc i teď tak ho na chvíli oddělávám ;)

marenka*

Přesně tak.

laura303*
hodnocení

Tak já jdu teda hledat číslo :(

binka*

No, Marenko, nevím. Aby nedostala ještě chudák vynadáno, že po telefonu těžko poradí. Ale asi si nevybere - dostane co proto zítra, že nepřišla už dnes ... *nevi*

marenka*
16.06.10 15:26

No právě.

laura303*
hodnocení

Tak jsem tam teda volala . První na mě sestřička po popsání toho co sem i stalo začala doslova řvát proč ještě sedím doma a nejsem tam u nich , po tom co jsem jí vysvětlila že rodiče nejsou doma a já se do zlína který je ode mne vzdálený 50 km nemám jak dostat se trochu zklidnila a dala mi doktora . Ten byl oproti ní příjemný a snažil se mi pomoc přesto že po telefonu něco takového řešit je těžké. Popsala jsem mu přesně jak se mi to stalo a jak mi malíček napuchl , kde přesně a jak mě to bolí. Doktor mi řekl , že po telefonu poznat zda je zlomený , naštíplý nebo je to jen naražené jde velmi těžce. POradil mi ovšem že na něj mám natřít Voltaren nebo Fastumgel prý to uleví od bolesti a zítra se mám za ním stavit :)

marenka*

ŠIKULKA jsi. *palec*

laura303*
hodnocení

Já? Nebýt vás dvou , tak mě ani nenapadne abych někam volala :D . A popravdě , měla jsem chuť po sestřičce taky něco zařvat , ta vám byla teda strašně příjemná a ochotná *bum*. V každém případě Vám oboum moc děkuju *placni*.

binka*

Ále nemáš zač, od toho jsme tady. Docela si tu megeru dokážu představit, já si to myslela. Ony sestřičky jsou děsně ochotný, já to znám. Já si do telefonu dovolím lecos, kdybych stála před ní, tak asi budu mít sklopený uši ...*hi* já už jsem taková...hlavně, že ti poradil doktor a zítra ti budu držet palce!

laura303*
hodnocení

Děkuju moc , budu doufat že si mě tam v té nemocnici nenechaj a já vám zítra budu moct napsat jak to dopadlo :)

marenka*

Nechaj, nenechaj... hlavně ať jsi v pořádku. A to kompletně, školní rok finišuje a pak máš prázdniny *ua*

laura303*
hodnocení

Jenže to už bych tam byla tento rok po čtvrté :( Mě už to nebaví , i když jednu výhodu to má , pokaždé tam poznám spoustu nových úžasných lidí :)

laura303*
hodnocení

Tak jsem doma *ua*

marenka*

Supéér *srdce*A co malíček? Jak je na tom?

laura303*
hodnocení

JE to super když nepočítám to že sem zřejmě dneska byla u doktorky která mi přišla jako dvojče té ,,strašně milé" sestřičky s kterou jsem včera volala , ptala se mě v kolik chodívám spávat když sem jí řekla že kolem 23:00 a vstávám v 6:00 a o víkendu chodím i později .. tak na mě vyjeveně zírala a hned se začala vyptávat jestli mi to rodiče dovolí nebo jestli mě rodiče nutí být až tak dlouho vzhůru ... děs připadala jsem si jak u výslechu nějakou sociální pracovnicí :( .. ke všemu mamka dneska měla nějakou akci v práci takže nemohla si dát dovolenou a taťka je v Praze takže taky nemohl se mnou jet k té rádoby ,, doktorce" takže jsem tam jela s tetou , když se doktorka dozvěděla že paní která mě doprovází není matka ale teta tak okamžitě začala s otázky typu : a rodiče se o tebe nezajímají? nebo na tebe snad nemají čas? No co vám budu vykládat prostě PŘÍŠERNÁ baba ... Dokonce mě z ní nejspíš i klesl tlak :D Protože ho vždycky u lékařů mívám dobrý a dneska mi ta nádhera řekla že ho mám až moc nezdravě nízký, že na to budou potřeba léky a pak mi předepsala léky proti depresím , že prý po nich usnu :D po mém 5 minutovém přemlouvání že žádnými depresemi netrpím a jednoduše nechodím spát kolem 8 večer protože se mi nechce mě ,,požádala" abych počkala za dveřmi :D Tetě řekla že ty prášky budu nutně potřebovat hlavně ty na ty deprese a doporučila ještě nějaké vyšetření VEP :( A za měsíc na kontrolu *zed*

Mamka na to má naštěstí stejný pohled jako já i teta takže jsme pro jistotu zajeli k mojí doktorce tam tlak přeměřili , zjistili že ho mám dobrý a recept na léky spokojeně skrčily a vyhodili do koše :)

S rukou už to tak úsměvné nebylo :( Doktor mě poslal na RTG a řekl mi že tam mám nějakou kůstku do půlky naštíplou takže mám dlahu a zítra jdu na dosádrování *plac*

Chudinko... ale takových meger ještě v životě potkáš, tak máš aspoň trénink... nedávno jsem se dočetla, že dospívající mládež nedokáže chodit spát jako když to byly ještě děti. Že se jim v těle tvoří nebo netvoří cosi (asi hormon), kvůli čemu nedokážou večer normálně usnout a chodí spávat tak strašně pozdě. Šla jsem okamžitě za synkem a omluvila jsem se mu, že jsem ho celé roky hrubě nutila chodit spát (stejně nechodil) a že jsem na něho hartusila, když za to vlastně nemohl.

Ať ti to všechno dobře dopadne.

laura303*
hodnocení

To já vím , ale kvůli tomu že jdu spát v 11 což není žádná hrozná doba mi napsat do karty že trpím poruchami spánku a že je to způsobeno depresemi? :( vždyť na tom není nic pravdy! :( ... Včera si volám na chirurgii telefon mi zvedne nechutně protivná sestřička a dneska se osobně poznám s jejím dvojčetem :( . A děkuju :)

binka*

Teda Lauro, neměla jsi to dneska jednoduchý, ale zaplaťpánbů, máš to za sebou. Však jsem na tebe taky myslela ... to, že chodíš pozdě spát, mi nepřijde až tak ukrutný, moje osmiletá dcera chodí v půl desáté a stejně je ještě dobrou půlhodinu vzhůru. Ráno vstává v sedm. Já v jejím věku musela být maximálně v půl osmý v posteli. Holt doba se mění. A nějaký sestřičce do toho vůbec nic není.

Neboj, ruka bude dobrá, tak se dej co nejdřív do kupy, prázdniny jsou za dveřmi!*slunce*

laura303*
hodnocení

Jejda děkuju Ti moc :) Zřejmě díky tobě že jsi na mě myslela jsem po doktorce nevystartovala :D JInak za měsíc tam jdu znovu :( achjooo to snad nedám :( Už dopředu je mi líto mamky na kterou bude mít jistě spoustu nepříjemných otázek jako dneska měla na tetu :/ No do karty mi napsala že trpím chronickými poruchami spánku prý 2 roky , nevím kde vzala ten časový údaj *zed* Jiank mi tam ještě připsala že trpím depresemi což je úplná krávovina *bum*Ruka bude dobrá určitě , jen se bojím o hlavu :(

binka*

Prosím Tě, kde jste tu doktorku sehnali?! To by nešlo chodit někam jinam, kde z tebe nebudou dělat ...no ani nevím, jak to nazvat...*nevi*, vždyť dnes si můžeš vybrat, kdo tě bude léčit. Jít tam s tebou můj muž, tak dá sestře i doktorce na budku...*smich*

laura303*
hodnocení

Doporučila mi ji moje obvodní lékařka a rehabilitační doktorka u které jsem byla na vyšetření :( Obě o ní mluvili jako o milé a ochotné paní . NEspletli si ji? :( Víš ona je to neuroložka , my máme sice úžasnou neuroložku tady u nás asi 15 km od nás. Ale ta bere až od 18 let takže já musím jezdit do Zlína který je vzdálený 50 km , jestli je tam ještě jinší neurolog netuším , ale o téhle všichni tvrdí že je nejlepší . Možná tak nejlepší pro zkažení nálady , tu dokáže zkazit v mžiku a doporučila bych ji lidem s vysokým tlakem mě ho snížila opravdu rychle :D Jéé nemá manžel čas 9.7.? Že by si zahrál na mého otce? :D

binka*

Já se ho zeptám, ale bude to mít trošku z ruky ...*smich*

Ta tvoje neuroložka je možná nejlepší, ale chování má jak řeznický pes, to si přeci nemůže dovolit...že by taky nervy?*haha*

laura303*
hodnocení

Jojo , děkuju jsi hodná :D
Mimochodem , vystihla jsi ji úžasně ;) Sama bych to lépe nedokázala
Mimo toto téma mohla bych se zeptat na váš názor na tohle co mi před chvíli napsala jedna slečna/paní? : Lauro, kolik jsi za dnešek, eventuelně od začátku června otevřela na poradně
témat? Nenašli ti doktoři taky diagnozů grafomanie?
Potřebuješ radu opravdu uplně ke všemu, nebo chceš jen využívat lidí , kteří tady jsou ochotni poradit?
.
.
.
TO je trestné založit víc diskuzí během jednoho dne či měsíce? :(
doplněno 17.06.10 19:32:

Abych někoho neurazila tak opravuji slečnu/paní na chlapa :D

binka*

Ale není, už jsem odpověděla přímo na otázku.;)

laura303*
hodnocení

Děkuju , achjoo já se tu snažím pomáhat jak můžu všem na jejichž otázku znám aspoň částečně odpověď a když položím víc otázek za měsíc tak po mě někdo hned začne řvát? Bože můj :) Ještě že jsem optimista takže si takovéto odpovědi nijak moc neberu :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]