Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Otázky Václava Moravce

Od: lubosnovak odpovědí: 35 změna:
Zdravím, také Vám vadí, že pan Moravec omezil návštěvy politiků ve svém pořadu a spíše si tam zve odborníky a někdy i "odborníky". Kvůli tomu jsem raději začal sledovat Partii CNN Prima News, kdy si zvou převážně politiky. Protože kdo jiný, než oni mají v ruce osud státu.
Podotýkám, že je to jen můj osobní názor. Některé experty na slovo vzaté si naopak poslechnu raději než nějakého politika, to zase jo.

35 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

4x

Dobrý den, nevadí - pro mě je důležitější ono sdělení, než osoba, resp. nemusí to být vždy politik. Např. dnes o "elektrice"to bylo odborné, zajímavé, pro občana/odběratle návodné a ještě tam pan Beneš vysvětlil některé zajímavé otázky i ohledně plynu a jak RuSSko neplní dlouhodobě smlouvu s ČEZem. Také tam vyvrátil fakenews o tom, jak Maďarsko kupuje z RuSSka 5x levnější plyn. Ten pořad si drží stále úroveň, jenom by pan Moravec nemusel tolik skákat lidem do řeči. Zdravím!

doplněno 23.10.22 14:36:

novinky.cz/...

michalverner
Důležitá sdělení-vyvracení fakenews.Vzpomínám si na pana Štěpána co byl pozván do jedné debaty.Hovořil o problematice kapacit terminálů LNG.Říkal,že kapacita terminálů nemůže stačit.Tenkrát byl osočen panem Fialou že šíří "proruské dezinformace" a že tyto fakenews se musí vyvracet.Nyní krouží lodě okolo Španělska a řeší se nedostatečná kapacita terminálů.Kdo tedy šířil ty fakenews?Fiala nebo Štěpán?

To je těžké. Dnes už se lež stává normou nebo věci, které jsou již dlouho, se prezentují jako novinky. Nedávno se manžel rozčiloval, když v jakési diskuzi někdo říkal, že nákladní vlaky kvůli současné situaci budou mít přednost v dopravě. bylo to tam pojednáno, jakože se blíží katastrofa. Přitom tohle je zde už spoustu let a kdo nedělá na dráze, tak může být vyděšen. Chudáci lidi.

ben®

michalverner - to byla alternativní pravda, případně její jiná interpretace .

michalverner
Ben...kulantně řečeno Fiala lhal.
ben®

michalverner - nevím, já to neviděl. Ani nevím, kdo je ten pan Štěpán (jeden takový už byl, ale ten už nežije).

michalverner
No ale pak někdo chce aby se mu věřilo.Takoví lháři pak chtějí určovat co je dezinformace a co ne.
ben®

michalverner - možná by stačilo napsat, že pana Fialu nemáte rád (protože je málo levicový, málo proruSSký, jezdí na Ukrajinu, zlobí pana Putina, nahradil pana Babiše, málo rozdává z rozpočtu, zlobí pana Středulu, pořád jezdí do Bruselu, je prozápadní a proevropský, není trestně stíhaný a na další už si přijdete sám).

lubosnovak
hodnocení

Mně se zase líbil odborník na jadernou energetiku, pan Jaroslav Míl. A pan ministr Síkela pořád mlel to svoje, i když mu to pan Míl stále vyvracel.
ceskatelevize.cz/...

bene - OMV jsem neviděl skrze slabý žaludek. Můžete nám, postiženým nějak shrnout mechanismus, jakým RuSSko ČEZu způsobilo ty škody?

A taky ten mechanismus, kterým ČEZu způsobil ty stamiliardové zisky ..

michalverner
Ben...je jedno zda mám Fialu rád či nikoliv.Jde o to,že člověk co lže chce určovat čemu má obyvatelstvo věřit a čemu ne.
ben®

ra252 - máte to v tom již jednou vloženém odkazu (nedodržení smlouvy, nedůvěryhodný dodavatel, vymáhání škody atd.)

michalverner - mně se líbí jak pan Fiala lže. Je to jiná úroveň, než když lhal pan Babiš.

Jak a kdy došlo k nedodržení smlouvy, co je nedůvěryhodný dodavatel a jak se to trestá?

Mimochodem, proč si ten pán vzpomněl na své povinnosti až po roce, kdy cítí, že se pod ním začíná kývat židle?

michalverner
Ben...každý to má nastaveno jinak. Já osobně lži obdivovat nehodlám.
007cz
Tankery krouží jelikož: Evropa má plné zásobníky, plynem se šetří, v neposlední řadě hraje roli i počasí..atd. Zjednodušeně, nabídka je větší jako poptávka. Nemá cenu tedy řešit různé manipulace, spekulace a účelové obviňování ze lži některými odborníky.

Tankery krouží, protože terminály a plynovody od nich nestíhají. Jaksi nejsou stavěné na takový výkon.

007cz
Nedostatek plynu je tedy kde? Pokud budou takhle nestíhat, za mě dobrý.
michalverner
007...za Vás dobré,ale jaksi zapomínáte na to,že nejste v Evropě sám.
007cz
Nezapomínám... možná na Maďarsko.
michalverner
007...no já jen že v komentáři hovoříte pouze o sobě-proto ta otázka jestli víte že nejste sám.Mnoho obyvatel na plyn mít nebude.

Ahente, která evropská fabrika ještě vyrábí čpavek a dusíkatá hnojiva?

007cz
Michale,nebylo vaše obvinění ze lži o kapacitě? Teď mluvíte o ceně, to si musíte rozmyslet o co vám jde.
007cz
Soudruh, co čpavek,ale kdo nám vyrobí matrjošky.
michalverner
007...no jistě všichni lžou.Od Španělé,Němci,Francouzi...
007cz
Já si nemyslím, že všichni lžou ale znám jednoho co tvrdí, že "fšeci kradnů". Ani tomu nevěřím.

ahente - kapacita nestačí pro průmysl + obyvatelstvo v zimě. Na druhé straně při cenách amerického plynu je to stejně všechno jedno. Evropa skončila.

Mimochodem, právě se Španěl s Francouzem domluvili, že nepostaví plynovod, ale radši vodíkovod. Naprostá ko*otina. A tohle tu velí.

007cz
Já ti soudruh ten tvůj a Putinův vlhký sen o konci Evropy kazit nebudu.
michalverner
007...Titanic se nám potápí a Vy tančíte za zvuku houslí na první palubě jelikož se nic neděje a vše je v pořádku.Ve druhé třídě krysy hodují na zbytcích z kuchyně a v podpalubí se topí plebs.
Cestující s dostatkem peněz v první třídě mají v záchranných člunech místa dost.

hodnocení

3x

Moc se na to nedívám, ale za mě je to jen mlácení prázdné slámy důležitých jedinců, kteří často vůbec nevědí, jak to ve společnosti vypadá, protože žijí na tom svém omezeném obláčku, kde mají všeho plnou prdel. Kolikrát jsou tam informace, že člověk neví, jestli se má smát nebo plakat.

smode2
hodnocení

2x
Ovm? To ještě existuje? Tak v tom případě mi spíš vadí, že se takový brak ještě stále vysílá :)

liska5
hodnocení

2x

Když je téma, co mne zajímá, jako např ekozemědělství, GM potraviny, tak si odborníky ráda poslechnu a vítám užitečné informace. Někdy mi je až líto, že to běžní lidi většinou nesledují.

hodnocení

2x

Prima začíná o hodinu dříve a abych pravdu řekla, mám pocit, že tam se debaty nějak zlepšují, zatímco u Moravce už to není jako dřív. Takže začnu na Primě, pak kouknu na Moravce, a když tam není nikdo zajímavý, vrátím se na Primu.

liska5
hodnocení

0x

Vložilo se mi 2x.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]