Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pravdivost horoskopů

Od: baru2 odpovědí: 10 změna:
Ahoj, věříte na horoskopy? Nebo je to podle vás napsáno tak, aby to sedělo na všechny? Zajímalo by mě, jestli máte nějaký tip na stránky, kde na vás horoskop vždy seděl. Díky

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Bude sedět možná tak jednou za uherský rok. Celkově to je úplný nesmysl.

František Koudelka by mohl vyprávět.

František Koudelka neměl horoskop, ale kondiciogram - ovšem výsledek bude týž *smich*

Problém byl v chebné elektrónce E 13 z podniko Katoda Holomóc.

hora
hodnocení

0x

Z otázky je zřejmé, že za horoskop považujete sloupek tohoto jména v zábavné sekci populárních novin a časopisů. Podrobný profesionální horoskop však má desítky stran textu a cena se dost liší. Také existují různé styly astrologie. Dost podrobný tradiční indický horoskop zdarma, anglicky:

astrosage.com/...

tomaso
A liší se u toho profesionálního i pravdivost nebo jen cena? *smich*
Liší se jen cena. Obsah je stejný, jen je napsaný tak chytře, aby se z toho dalo vyvodit vše potřebné.
Něco jako předpověď počasí. Bude slunečno, občas polojasno, místy déšť. V oblastech s větším výskytem oblačnosti se dají předpokládat bouřky. V noci bude tma.
Teď si vyber jak vlastně bude.
hora

Všechno je otázkou zkušenosti, odbornosti, tak jako ve všech oborech. Do historie se zapsali slavní astrologové jako např. Varáha Mihira nebo Thrasyllus, osobní astrolog císaře Tiberia. Jak se jím stal po testu jeho schopností, v němž mu šlo o život, je popsáno v Tacitových Letopisech:

I must not pass over a prognostication of Tiberius respecting Servius Galba, then consul. Having sent for him and sounded him on various topics, he at last addressed him in Greek to this effect: "You too, Galba, will some day have a taste of empire."He thus hinted at a brief span of power late in life, on the strength of his acquaintance with the art of astrologers, leisure for acquiring which he had had at Rhodes, with Thrasyllus for instructor. This mans skill he tested in the following manner.
Whenever he sought counsel on such matters, he would make use of the
top of the house and of the confidence of one freedman, quite illiterate and of great physical strength. The man always walked in front of the person whose science Tiberius had determined to test, through an unfrequented and precipitous path (for the house stood on rocks), and then, if any suspicion had arisen of imposture or of trickery, he hurled the astrologer, as he returned, into the sea beneath, that no one might live to betray the secret. Thrasyllus accordingly was led up the same cliffs, and when he had deeply impressed his questioner by cleverly revealing his imperial destiny and future career, he was asked whether he had also thoroughly ascertained his own horoscope, and the character of that particular year and day. After surveying the positions and relative distances of the stars, he first paused, then trembled, and the longer he gazed, the more was he agitated by amazement and terror, till at last he exclaimed that a perilous and well-nigh fatal crisis impended over him. Tiberius then embraced him and congratulated him on foreseeing his dangers and on being quite safe. Taking what he had said as an oracle, he retained him in the number of his intimate friends.

sourcebooks.fordham.edu/...

Skeptici se snažili aplikovat Forerův efekt na astrologii, ale ten funguje jen na laiky, kteří netuší, kolik desítek proměnných úplný horoskop obsahuje. Na výše uvedeném odkazu si může každý vykoušet, jak se budou výsledky pro různé osoby lišit. Příklad pro jednu konkrétní osobu je na ulozto ("horoskop jyotisa").

To je jako se vším. Musí to být co nejsložitější, aby se to dalo navléci na cokoliv.

hodnocení

0x

Já jednou byla s mamkou na výkladu karet u známé - nebylo to ale "JEN" dle znamení, ale i dle čísnského znamení, budhismu, datumu a hodiny narození. Také musela toho člověka vidět. Tvrdila, že to vždycky vyšlo a že říkala nám příklady, že něco opravdu viděla dřív, než se to dotyčný zjistil. Byla jsem překvapená, jak to sedělo a mamka měla stejný pocit. Ano, říká se, že je to dělané tak, aby to sedělo na všechny. Kdyby nám ty "věštby" prohodila, tak by to nesedělo, ale na druhou stranu jsem si já ten svůj vztahovala na jiné věci, než na které myslela mamka, když poslouchala můj. Takže i když si myslím, že jsem si ten svůj vyložila lépe, mamce by to na mě také sedělo, i když mi nevidí do hlavy a vyložila si to jinak. Na webových stránkách asi žádný nenajdete, leda nějaký, který je napsaný dobře a Vy si to vysvětlíte tak, aby to na Vás sedělo.

hodnocení

0x

baru2

Zdravím,

všeobecné horoskopy k danému znamení, publikované v bulvárech, jsou k ničemu, ikdyž určité rysy pro danou skupinu tam můžou být..

Zkuste české stránky:

https://najdise.cz

Je potřeba vědět mimo datumu narození i místo a čas. Pokud víte, možná si o sobě i něco přečtete...

Zkoušel jsem to nejen na sobě, ale i na svých nejbližších z rodiny, plus několik známých přátel které znám od malička..

A hlavně je potřeba, ten "dlouhý osobní horoskop”, přečíst celý a zamyslet se na celkovém podání. Ne jen brát v potaz jednotlivé věty..)

ps: jak nahoře, tak dole... :)

a od skeptiků neberte rady..

Pěkný večer..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]