Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Alternativa komunismu

Od: iviv odpovědí: 22 změna:

Zdravím,

komunismus měl docela pěknou myšlenku, a to, že si budeme všichni rovni díky toho, že nikdo z nás nebude mít nic. V praxi to už tak nefunguje, protože lidem v takovém případě chybí motivace dělat vyšší výkony.

Četl jsem ale o zajímavé myšlence, a to, že všichni budou vlastnit nějaký podíl a tudíž budeme všichni vlastníci. Myslíte si, že takový komunismus má vyšší šanci na úspěch?

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Nemá to sebemenší šanci na úspěch.
Ani ve velké širé Rusi, zemi, kde již včera prožrali zásoby na zítřek.
lubosnovak
V Rusku je ale tvrdý kapitalismus.

break
hodnocení

2x
Totální hovadina

007cz
hodnocení

2x
Existuje alternativa pekla? Po všeobecně známých zkušenostech nevěřím, že by někdo v tomhle zřízení chtěl žít.

hodnocení

1x

Jiz dnes kazdy vlastni nejaky podil od cehokoliv. Konkretne v rozpeti od 0 az do 100%.

Na tom neni nic zajimaveho.

hodnocení

1x

Takovou Vaší alternativou komunismu v malém je družstevní bydlení. Jak to (ne)funguje, o tom už bylo napsáno hodně. Nefunguje. Většina se veze a vymejšlí ptákoviny na téma "jak nemuset platit a jak ze společného vytřískat víc pro sebe".

jendad
hodnocení

0x

To co popisujete bylo v izraeli (kibuci) . V současnosti to prakticky vymizelo , protože to lidem není vlastní . Nejefektivnější se ukázal americký kapitalismus , jehož hlavním ukazatelem je daň z nemovitosti . Znamená to , že na cokoliv hmotného se podíváte je zdaněno procentem (o které se bojuje v obecních volbách) a musí nést zisk . To značně omezuje plýtvání . Paradoxně většina pudy v americe nikomu nepatří , ale mužete si ji koupit . Jen pak musíte na to vydělat , aby jste měl na každoroční daně.

kulisy
21.10.22 13:34
hodnocení

0x

kulisy
hodnocení

0x

komunismus je judaismus

*zed*

Jasně hodinky a holinky jsou taky jedno, obojí se totiž natahuje!

kulisy

Robert James "Bobby" Fischer - americký šachista, mistr světa v šachu v letech 1972–1975.

Ten clovek nebyl zadny hlupak.

Alternativa komunismu
komunismus20

Marxova národnost ( Wiki):

Marxs family was originally non-religious Jewish, but had converted for/... before his birth. His maternal grandfather was a Dutch rabbi, while his paternal line had supplied Triers rabbis since 1723, a role taken by his grandfather Meier Halevi Marx. [13]

tomaso
hodnocení

0x
A co z toho budu mít,když budu vlastnit úplně stejnou část toho co ostatní? K čemu mě to motivuje oproti stavu,že nikdo nemá nic?
break
Pro lemry to je naděje...

Muzes si pak rict, ze vlastnis 1/8000000000 cehokoliv. A to se vyplati.

komunismus20

Nikdo nemá nic a všichni jsou šťastní? Kde jsem tohle heslo jen slyšel...

hodnocení

0x

Tohle by ztroskotalo na tom, že spousta lidí je ducha mdlého a nechápe smysl vlastnictví. Ono stačí kolikrát třeba pozorovat, jak se někteří lidé nejsou schopni domluvit např. na prodeji baráku po rodičích a raději ho nechají spadnout, než by z toho něco měli. Pro normálního člověka nepochopitelné, ale čím jsem starší, tak mám pocit, že těchto lidí přibývá na všech úrovních...

km
Anebo si koupi levný mobil, než by se naučili bankomat a fotit a komunikovat s pořádným…
Polovina lidi má fakt podprumerny intelekt, to je prostý fakt stejný, jako ze zitra zase bude slunce svítit

liska5
hodnocení

0x

Kapitalismus je od slova kaput - hlava. A kdo má hlavu, ten vede, třeba stádo. Má na víc, zvládne víc, vydělá si víc. Trochu, jako v přírodě. Ale jsme lidi, tak nenecháme na holičkách ty slabší, co nemohou. Ale proč vydržovat ty, co nechtějí, ty, co se flákaj?

Taky mne napadl Kibuc. To byl experiment a do toho nejde každá povaha. Ale ukaž mi na světě zemi, kde komunismus prosperuje. Mně je celkem sympatické družstevnictví, ale dobrovolné!

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, komunismus (jako neuskutečnitelná teorie) je naštěstí jen jeden, tak si ho lze pohlídat, aby se nedostal nikde do praxe. Alternativu naštěstí nemá, což je jen dobře (i když jeho myšlenky neustále inspirují různé "exoty"). Zdravím!

km
hodnocení

0x
všichni budou vlastnit nějaký podíl ČEHO PŘESNĚ?
Přece dnes muzes vlastnit podíl téměř čehokoliv! I jaderný elektrárny.
Komunismus je výhodný jen pro netáhla a chudé, na přelomu 18/19 století to mělo opodstatnění, dnes je to přežitek a všude, kde ho v nějaké formě pěstují zo skomíra (Kuba, Vietnam)

jajo
hodnocení

0x
To je nespravodlivé velmi. Ked je niekto raz sikovnejsí a druhí sa nesnaží. Chudobní tu budú vždy medzi nami nielen na duchu aj materiálne. Lebo aj chudoba je hmotná a nehmotná. A teda tí čo sú neni chudobní nemateriálne majú právo to využiť a samozrejme len v dobrom.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]