Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Líbí se Vám jméno Jakubka?

Od: nikolapajtlova odpovědí: 21 změna:
Dobrý den, chci se zeptat na osobní názor ostatních lidí, zda se Vám líbí ženské jméno Jakubka? Ano, je to velmi netradiční jméno a tak chci vědět, co na něj říkají ostatní. Předem děkuji.

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x
Ne.
Přátelé, může mě někdo vysvětlit, proč mají někteří rodiče touhu dělat svým dětem život zbytečně těžší, nežli je nezbytně potřeba?
tomash
Jelikož nechtějí zklamat své děti že něco nejde, tudíž jim budou lhát, vymýšlet si a připouštět věci které by nedovolili aby nebyli za ty zlé.

hodnocení

3x

Nelíbí. A často přemýšlím, co vede rodiče k výběru ojedinělých jmen pro děti. Snad se domnívají, že zvláštní křestní jméno je jakousi vstupenkou do světa celebrit. Že z dítetě bude herec, zpěvák, ředitel zeměkoule... Já si naopak myslím, že s běžným jménem má dítě větší šanci se v dětském kolektivu otrkat a získat sebevědomí. Divné jméno vidím jako brzdu v dětském rozvoji.

Na druhou stranu - osobně jsem se setkala s Rudolfou a Vojtěškou. Obě dámy byly docela normální :).

Bimbam, jí jsem se potkala s DOBRUŠKOU. Normální paní. Kdyby to snad byla Dobromila či Dobroslava, proč ne? Ale ta Dobruška mi připomíná F.L.Věka. :) Jaga.

16.10.22 20:29
hodnocení

2x
Ne.

hodnocení

2x

Slysim to poprve a nelibi.

smode2
hodnocení

1x
Jejda MANE :-D to je tolik krásných, luxusních a sexy dívčích jmen :) avšak ne, tohle k nim rozhodně nepatří :)

liska5
hodnocení

1x

Ne.

Chudák holka! A brácha by se mohl jmenovat Barbor.

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, ano, není to běžné jméno, ale ani nic "protistátního" (bude to Kubka nebo Kubička). A je to jen jméno, které člověka nedělá (nemělo by). Znal jsem staršího pána jménem Dagmar, byl to prostě Dáša a nikomu to extra zvláštní nepřišlo. To příjmení Kokotek, Vyhnisalová nebo Jebavá jsou horší "výhra". Zdravím!

doplněno 17.10.22 09:44:

Jeden herec (tuším, že to byl pan Postránecký) vyprávěl, že v Brně znal sestry - jedna se jmenovala Revoluce a druhá se jmenovala Dvouletka .

break
hodnocení

0x
Ideální transgender jméno.
liska5

Transgender jméno je spíš René nebo Alex... Ale Jakubka stejně, jako Vojtěška, či Václava, je v seznamu dívčích jmen u matriky.

break
To jo, ale tady může taky v klidu přehodit výhybku...

pablo
hodnocení

0x
Ten jehož jméno je Jakubka, musí mít smutné dětství a trauma.

etana*
hodnocení

0x

U každého jména v nezkrácené a nezdrobnělé podobě si stačí představit, jak bude vypadat dotyčný/á, když mu/jí bude pět let a když mu jí bude šedesát a bude mít metrák. Pokud se nad jednou či druhou představou otřesete, je to nevhodné jméno. Medardem počínaje a Vědunkou konče.

hodnocení

0x

Měla byste se zeptat toho, kdo to jméno bude nosit, ale myslím si, že Vaše dcera Vás za to bude nenávidět. Vy byste se tak chtěla jmenovat? Jisté opodstatnění by to mělo, kdyby se i matka, babička a prababička tak jmenovaly...

ltz
hodnocení

0x
Nelíbí a asi se nebude líbit ani tomu dítěti. Třeba ve škole, jak na to netradiční jméno budou reagovat ostatní děti. Jak to tak už byva, třeba komolenim jména.

jiofa
hodnocení

0x

Je neobvyklé, ale doba se mění. Když to tak sleduji v okruhu rodiny a příbuzných a jména, která dávají svým dětem moje děti i vnoučata, tak se jen sporadicky bude setkávat s Pepíky, Mařkou,... Trend dávat dětem netradiční jména je zde delší dobu. Pro smích ostatním dětem, vrstevníkům, rozhodně nebude její jméno. Můj názor.

hodnocení

0x

Ono i to, že se ptáte na názor cizích lidí, vypovídá, že vám samotné se nelíbí. On nakonec bude dnes originální ten, kdo má úplně kdysi obyčejné jméno. Např. Jiřinku znám nejmladší padesátnici, Vlastičku 68, Jaroslava 52...Taková to jsou pěkná jména a pěkně sedí i k našim příjmením. A znám holčičku, jejímuž tatínkovi se smějou už několik let, protože manželka prosadila, že se bude jmenovat Bella Blažek.

pb®
hodnocení

0x

Český kalendář je plný nepěkných jmen, bohužel. Není snad týden, ve kterém by nebylo jméno, co se dá směle použít jako doživotní pomsta ještě nenarozenému potomkovi. Třeba tento týden. Hedvika a Vendelín, ta jména se jistě nosí s hrdostí. Lukáš a Michaela je nuda, Brigita, Sabina, Teodor alespoň neotřelé.

hodnocení

0x

Ano, Jakubku jsem jako dítě znala. Byla to stará paní Jakubová, která žila v nepředstavitelném nepořádku a vypadala jako baba z Mrazíka. Musím to napsat - prostě jako baba Jaga.

Jméno pro dívku Jakubka zní stejně divně, jako třeba Liborka, Lukáška, Aleška, Ludvika, Prokopka či Bořivojka.

Stejně, jako pro kluka by bylo divné jméno Hedvik, Klár, Beát, Evelín, Sabin, Žaneťák či Jitek.

Vybírejte, máte možností dost a dost. A uvidíte, že najdete to nejhezčí jméno, pro které se Vašemu dítku nebude nikdo smát. Jaga.

doplněno 17.10.22 12:22:

Nezlobte se, ale už to Vaše spojení Nikola Pajtlová hovoří za vše. Ale je fakt, že pokud jste příjmení vyvdala, nemůžete za něj. *smich*

hodnocení

0x

Za mne je to strašné jméno, ani jsem nevěděla, že existuje a nikdy bych ho dítěti nedala. Dívka bude kvůli svému jménu nešťastná.*sok*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]