Nejste přihlášen/a.
Ahente, není protiústavní trestat bez soudu po dvojnásobku času, kdy je promlčena i vražda?
A není komické, pokud s tím přijde zástupce strany Národní fronty, která tehdy vládla?
Tipnul bych že to bylo čistě pro toho komanče kovanýho. Pustit ho z léčebny tak nás pošle kopat uran
Lidem, kteří za minulého režimu působili například ve vládě, jako poslanci, v ústředním výboru Komunistické strany Československa, tajemníkům krajských, okresních i obvodních výborů KSČ, předsedům národních výborů až po úroveň okresů, pracovníkům zpravodajských služeb, vedoucím u pohraniční stráže či lidových milic a dalším by se od procentní výměry důchodu odečítalo 300 korun za každý i započatý rok ve funkci.
Dobrý den, ano, myslí se tím prominenti, funkcionáři a kádři KSČ, kteří mají přehnaně vysoké důchody. Nebude jich mnoho - je to spíše gesto morální spravedlnosti vůči bolševikem pronásledovaným, kteří mají naopak důchody směšně nízké. Zdravím!
Bene palica má dva konce, za tridsať rokov to môžu požadovať iný a krátiť dôchodok tým,čo su teraz u moci. Štátna správa musí fungovať a niekto to robiť musí.
slavco31 - předjímáte zcela něco jiného, než je ono uvažované symbolické krácení důchodů exponentům bolševického, totalitního režimu.
Bene,tu nejde o obhajovanie minulosti,len píšem,že potom by sa to mohlo stať akosi pravidlom a vždy,ak by sa zmenila doba,tak tý v štatnej službe by na to doplatili. Tý,čo robili neprávosti a o všetkom rozhodovali sú už dávno po smrti.
slavco31 - nedoufejte ve změnu ať nejste zklamán. Asi je to pro Vás těžké, ale žijte v demokracii a zanechte tužeb o jiné době (nechte snít jiné, jako např. pana Okamuru).
Připadá mi to jako "pozdě bycha honit." Když se změnil režim, měli tedy noví mocipáni hned udělat nějaká řešení ohledně snižování důchodu komunistům. Dneska po letech mi to připadá stejná blbost, jako by za mnou teď po letech přišla má tehdejší profesorka matematiky a řekla: nesu Ti pětku na vysvědčení, tenkrát sis ji zasloužila.
Prostě vše je třeba řešit, dokud je to čerstvé. Po 30 letech snižovat důchody, to je spíš pro smích a ukazuje to na totální neschopnost současné vlády.
Asi vláda neví kudy kam, peníze neustále mizí a je potřeba někde dolovat další a další. Aby nás Únyje plácala po zádech. Proto se hodí i bývalí komunisti, byť po 30 letech. Ale ono jich už asi mnoho živých nebude, takže výtěžek nebude nic moc.
Docela ráda bych chtěla vidět tu frašku, až se jednou změní režim a budoucí vládnoucí třída bude sahat na důchody panu Fialovi, paní Pekarové, Richterové, Jurečkovi, Rakušanovi, Bartošovi, Černochové a dalším pohlavárům. To bude kvikotu. Mrzí mě, že tohoto divadelního vystoupení se já už nedožiju. Jaga.
babajaga - moc doufám, že to o změně režimu, nemyslíte vůbec, ale vůbec vážně. Pokud by se měnil režim, tak už jen směrem k totalitě a diktátorství, což by rozhodně fraška nebyla (ani pro Vaše příbuzné). To byla od Vás velice nevhodná (účelová) formulace, která potěšila jen zdejší rudou úderku.
Nemyslela jsem opravdu @bene, že se vrátí komunismus. A ani bych to nechtěla. Ale v dějinách se všechno opakuje a nic netrvá věčně. Proto je možné, že se opravdu svět změní a nemyslím tím na komunismus. Ale třeba lidé přijdou na zřízení, o kterém se dnes ještě nic neví. Ale ani politika nebude zaručeně stagnovat, určitě změny budou, jako jsou v každé době. Jestli k lepšímu či k horšímu - toť otázka. Tak jsem to myslela. A Vy jste to špatně pochopil. Jaga.
babajaga - demokracie se osvědčila a pochází už ze starověkého Řecka (vše ostatní je neživotaschopné a pro lidi utrpení), tak vydrží ještě věky až navždy. Jmenováním jen určitých "pohlavárů", kteří budou případně kvičet, jste dala jasně najevo svůj postoj, který je pro zdejší levičáky velmi příjemný. Ovšem, budu ho respektovat.
michalverner - ano, máte pravdu. Ovšem, myslíte ideu přímé demokracie, která je líbivá (u nás ji šíří "utopista" pan Okamura).
Pro mne je podstatný, že mne nikdo nebude trestat za můj postoj a že mne nikdo neomezuje. Za komoušů jsme tohle v mé rodině zažili dost. Teď zatím ten pocit nemám.
Chápu to správně?
Vezmeme jim část důchodu a tím pádem je pošleme na sociálku, kde na různých dávkách, dostanou přinejmenším dvakrát tolik
Já bych si dovolil tvrdit, že právě tihle mají důchody výrazně nadprůměrné, tak na sociálce rozhodně nezkončí.
Pokládám to za čité plácnutí do vody, které by okamžitě napadl někdo u soudu, nejspíše Ústavního. Ono se to hezky čte, ale je to nyní, v roce 2022 naprostá blbost. Že měla být jakákoliv komunistická strana (tedy vycházející z ideí KSČ, jejich nástupci jakkoliv pojmenovaní) zakázaná nejpozději v roce 1992, zrekvírovaný majetek, lustrační zákon 100% dodržovaný), o tom nepochybuji, ale to by nesměli oni sami archívy rozkrást hned v prosinci 1998 a "sametová" revoluce měla být podstatně méně sametová. Teď už je to k ničemu.
Tyhle bylo třeba vykádrovat hned po 89, teď je to nesmysl.
Spíš by se hodilo sundat platy ve sněmovně, žerou a mlaskaj u toho až to neni hezký.
To je taková chabá satisfakce, když si mnozí z nich v těch třiceti letech užívali luxusních pečovatelských domů...
A v čom to učinění dosti? Trest za to, že předseda národního výboru dobře budoval? Nebo trest za to, že budoval špatně?
ra252 - slovo trest bych nepoužil. Je to pozdní odměna za jeho působení ve zločinecké organizaci KSČ. A už dosti, už mě zase nebavíte.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.