Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, asi to bude pomazánka s netradičním názvem, ale může být chutná. Zdravím!
P.S. Když si lidé kupují i Hum(m)us ...
michalverner - jak moc to chutnalo či nechutnalo? A pokud jste chtěl párky, tak Vy nevíte, jak se tváří (jako mrtvé prsty)? Přes ten průhledný obal je přeci vidět do krabičky, tak proč to kupujete, když to nechcete? Pokud je chyba v té etiketě, tak to nemá s kvalitou potravin nic společného.
No s humorem. Na internetu jsem nikde ani na albertu nenašel přesné složení.
Takže pokud jsou tam pomleté ořezky všeho možného z krůtího masa včetně zobáků, pařátů, zbytků kostiček, tak to bude asi lahůdka zdraví neškodná.
Výrobcem je Albert, takže dle mě to, co se mělo vyřadit před koncem doby spotřeby se pomlelo v kutru a Albert to v akci prodal jako pozměněný výrobek místo toho, aby to vyhodil.
Kvalitní potravina nebo alespoň s náznakem nezávadnosti plní základní předpis a to je uvedené složení na obalu.
Zde je prd, takže pro některé lidi tam může být i některý z alergenů a brát s humorem to, že to nějaký člověk spucuje a má zdravotní potíže...Jako humorné možná to, že je hloupej, když je nemocnej a kupuje potravinu bez popisu čehosi, ale smutné to, že řetězec něco takového dá do oběhu/prodeje.
To je spíš takové rozpačité, zda se tomu smát nebo když né přímo brečet, tak se zamyslet
Tohle je v prodeji ve všech řetězcích i na benzínkách či automatech.
Co je zajímavé?
E120
Co to je?
Škodlivost 5 , Košenila,
Nebezpečná přísada a je použita čistě na dobarvení. Žereme vpodstatě jed, přitom kdo u celomáčeného piškotu zkoumá barvu, když si ten piškot dám celý do pusy a rozkousám. Proč výrobce musí mít syté barvy?
Komu by vadilo, že želé v "malinovém piškotu"má světlou barvu, když je stejně zalito z poloviny čokoládou a z poloviny ho schovává piškot?
Těma broučkama se barví i některé jogurty a prý "krabí" tyčinky.
Taky nechápu, proč v těch krabičkových džúsících musí být barviva, když je do minuty vycucneš brčkem, aniž bys viděl obsah.
U těch párečků jim ujela ruka a klikli možná na stejnou cenu za kg, ale jiný název.
liska5
dobrej postřeh
1:0 pro tebe. To mě netrklo. Příliš jsem zaměřil pozornost jinam díky nadpisu dotazu a obsahu v krabičce.
U chlastu je jasné, co je uvnitř.
Na cigárech varování taky je.
Na piškotech není...
Nebo psát na piškoty pro děti od 6 let a v omezené míře. Způsobuje hyperaktivitu a možnou vyrážku
A na chlast "Způsobuje veselost"
...
Já je do huby cpával z praktického hlediska. Jinak drobí mini kousíčky čokolády a ta se ti rozpouští na tričku...
No právě, že o chlastu to každej ví, ale o potravinách už tolik lidí povědomí nemá. Možná kdyby mělo, tak ty hnusy přestanou kupovat a logicky se sem přestanou i dovážet.
O to by šlo
... ne, ale rád bych... je to bordel, že jsme v potravinách popelnice a držíme prvenstvý rakoviny tlustého střeva
Ten boj za stejný složení pokud vím zahrála v EU do autu Jourová. Za těch půl mega musí vykázat nějakou činnost proti východním koloniím, no ne?
Většinou by stačilo vyhýbat se průmyslově vyrobeným potravinám a omezit bílé jedy: cukr, sůl, mléko, bílá mouka. Pamatujete, jak se za socíku plašilo s dusičnanama? Teď ticho po pěšině. Asi bychom koukali, co jich bude v takovém květáku z LIDLu. Dobrej je v tom odhalování Jan Tuna.
gumídku - to si myslíte, že kvůli Vám budou vyrábět nebarvenou variantu? A pokud jde o to, že "žereme jed" - kolik ho v těch piškotech je? Není víc jedu tžeba ve Vaší studniční vodě?
Mně stačí, když Jan Tuna vzbudí zájem kouknout na etiketu.Já už ho ale asi dva roky neviděla,
ra252, co tím myslíte? To omezit: sůl, cukr, mléko a bíl.mouku?
Třeba sůl stojí za naším primátem v rakovině tl.střeva, ale přispívá i rakovině žaludku, zatěžuje ledviny. Cukr a bílá mouka - prázdné kalorie vedou k obezitě a hlavně k nerovnováze střevní mikrobioty a tím pádem poruše propustnosti střeva, a mléko je nejčastější alergen, u mnohých hlenotvorný. Neříkám vynechat! Píšu omezit. Dám si ten zákusek, šálek mléka s medem, i to prosolené uzené, ale jen občas. A celkově na všech čtyřech uberu. Dá se jíst trochu jinak.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.