Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kvalita potravin

Od: michalverner odpovědí: 26 změna:
Kvalita potravin je v ČR stále velkou neznámou a tak vám přináším obrázek toho,jak vypadají "Formanské párky".
Jak jsem někde četl...Češi jsou zvyklí a vyžadují jinou kvalitu.
Albert,stojí za to jíst lépe.

Kvalita potravin
Kvalita potravin #2

26 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Do Alberta nechodím, formanské párky neznám, ale zrovna včera večer jsem se dívala na film Pane, vy jste vdova. To teprve se děly věci, když se na krabice nalepily špatné cedulky :).

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, asi to bude pomazánka s netradičním názvem, ale může být chutná. Zdravím!

P.S. Když si lidé kupují i Hum(m)us ...

doplněno 14.10.22 12:35:

michalverner - jak moc to chutnalo či nechutnalo? A pokud jste chtěl párky, tak Vy nevíte, jak se tváří (jako mrtvé prsty)? Přes ten průhledný obal je přeci vidět do krabičky, tak proč to kupujete, když to nechcete? Pokud je chyba v té etiketě, tak to nemá s kvalitou potravin nic společného.

michalverner
hodnocení

No nebylo to špatné.Nejsem náročný ikdyž je tedy fakt,že ke kaši by se to nehodilo.Nesmíte to brát tak vážně,ale s humorem.

No s humorem. Na internetu jsem nikde ani na albertu nenašel přesné složení.

Takže pokud jsou tam pomleté ořezky všeho možného z krůtího masa včetně zobáků, pařátů, zbytků kostiček, tak to bude asi lahůdka zdraví neškodná.

Výrobcem je Albert, takže dle mě to, co se mělo vyřadit před koncem doby spotřeby se pomlelo v kutru a Albert to v akci prodal jako pozměněný výrobek místo toho, aby to vyhodil.

Kvalitní potravina nebo alespoň s náznakem nezávadnosti plní základní předpis a to je uvedené složení na obalu.

Zde je prd, takže pro některé lidi tam může být i některý z alergenů a brát s humorem to, že to nějaký člověk spucuje a má zdravotní potíže...Jako humorné možná to, že je hloupej, když je nemocnej a kupuje potravinu bez popisu čehosi, ale smutné to, že řetězec něco takového dá do oběhu/prodeje.

To je spíš takové rozpačité, zda se tomu smát nebo když né přímo brečet, tak se zamyslet *co*

hodnocení

0x

Tohle je v prodeji ve všech řetězcích i na benzínkách či automatech.

potravinydomu.cz/...

Co je zajímavé?

E120

Co to je?

ferpotravina.cz/...

Škodlivost 5 , Košenila,

dtest.cz/...

Nebezpečná přísada a je použita čistě na dobarvení. Žereme vpodstatě jed, přitom kdo u celomáčeného piškotu zkoumá barvu, když si ten piškot dám celý do pusy a rozkousám. Proč výrobce musí mít syté barvy?

Komu by vadilo, že želé v "malinovém piškotu"má světlou barvu, když je stejně zalito z poloviny čokoládou a z poloviny ho schovává piškot?

smode2
Ale zas musíš uznat, že ti rozemletí broučci barví fakt luxusně*smich* a na barvičky ve sladkostech mnoho lidí a hlavně dětí dá*mnam*
liska5

Těma broučkama se barví i některé jogurty a prý "krabí" tyčinky.

Taky nechápu, proč v těch krabičkových džúsících musí být barviva, když je do minuty vycucneš brčkem, aniž bys viděl obsah.

U těch párečků jim ujela ruka a klikli možná na stejnou cenu za kg, ale jiný název.

liska5 *palec2*

dobrej postřeh

1:0 pro tebe. To mě netrklo. Příliš jsem zaměřil pozornost jinam díky nadpisu dotazu a obsahu v krabičce.

tomaso
Každý si ty piškoty asi necpe najednou do huby.*smich*
Syte hezké barvy jsou atraktivní pro zákazníky.
Navíc až na výjimky jsme snad každý svepravny, můžeme si přečíst složení a rozhodnout se,zda to koupíme nebo ne.
A ve chvíli, kdy jsou Češi mistri světa v chlastani řešit trochu rozemletych broucku...

U chlastu je jasné, co je uvnitř.

Na cigárech varování taky je.

Na piškotech není...

Nebo psát na piškoty pro děti od 6 let a v omezené míře. Způsobuje hyperaktivitu a možnou vyrážku :-D

A na chlast "Způsobuje veselost" :-D

...

Já je do huby cpával z praktického hlediska. Jinak drobí mini kousíčky čokolády a ta se ti rozpouští na tričku...*mnam*

Ale než brouček, tak E124 předchůdce. CZ jogurt

ferpotravina.cz/...

Dehet a Ropa

hitky.sk/...

tomaso
Nedávno tady někdo psal, jak je strasna doba,že teď je v manuálu k autu,že nemáš pít obsah autobaterie atd. Tak na co zase nějaké dalsi varování? Má snad varování na chlastu a cigaretach nějaký význam?
Většina národa chlastá a hulí, navíc naprosto dobrovolně a vědomě. Tak proč by někoho mělo trápit,že je v nějaké potraviny něco, co neprospívá zdraví?

No právě, že o chlastu to každej ví, ale o potravinách už tolik lidí povědomí nemá. Možná kdyby mělo, tak ty hnusy přestanou kupovat a logicky se sem přestanou i dovážet.

O to by šlo ;)

tomaso
vsichni ví, že chlast a cigára nejsou zdravé a stejně máme jednu z nejvyšších spotreb alkoholu na světě.
Ale ty si myslis,že kdyby lidi věděli, že některé potraviny nejsou zdravé, tak by je přestali konzumovat.
Tomu sám nevěříš...

... ne, ale rád bych... je to bordel, že jsme v potravinách popelnice a držíme prvenstvý rakoviny tlustého střeva

tomaso
Pořád je to o tom co si každý z nas kupujeme. Dá se v pohodě jist normálně. Lidi ten odpad kupují dobrovolne, protože je to na oko levné a samozřejmě že jim to chutná...
A pokud je hlavní boj za to,aby jsme měli stejně složení nutelly, Coca-Coly,nebo lunchmeatu jako Němci, tak to zdraví stejně nepomůže.
nfrt

Ten boj za stejný složení pokud vím zahrála v EU do autu Jourová. Za těch půl mega musí vykázat nějakou činnost proti východním koloniím, no ne?

liska5

Většinou by stačilo vyhýbat se průmyslově vyrobeným potravinám a omezit bílé jedy: cukr, sůl, mléko, bílá mouka. Pamatujete, jak se za socíku plašilo s dusičnanama? Teď ticho po pěšině. Asi bychom koukali, co jich bude v takovém květáku z LIDLu. Dobrej je v tom odhalování Jan Tuna.

gumídku - to si myslíte, že kvůli Vám budou vyrábět nebarvenou variantu? A pokud jde o to, že "žereme jed" - kolik ho v těch piškotech je? Není víc jedu tžeba ve Vaší studniční vodě?

smode2
Liska5: velmi mne mrzí, že Vás musím o5 zklamat :) ale pan Tuna je čistý amatér. Vlastně pardon, to bych urážel amatéry. To co kolikrát předvedl jen v pořadu A dost! by stačilo na celý kamion bludných balvanů od Sisyfovců.

liško - kolik je LD50 Vámi uváděných jedů?

liska5

Mně stačí, když Jan Tuna vzbudí zájem kouknout na etiketu.Já už ho ale asi dva roky neviděla,

ra252, co tím myslíte? To omezit: sůl, cukr, mléko a bíl.mouku?

No, když jsou to bílé jedy, tak jsou asi jedovaté. Nebo ne? A když je omezíme, tak co místo nich?

liska5

Třeba sůl stojí za naším primátem v rakovině tl.střeva, ale přispívá i rakovině žaludku, zatěžuje ledviny. Cukr a bílá mouka - prázdné kalorie vedou k obezitě a hlavně k nerovnováze střevní mikrobioty a tím pádem poruše propustnosti střeva, a mléko je nejčastější alergen, u mnohých hlenotvorný. Neříkám vynechat! Píšu omezit. Dám si ten zákusek, šálek mléka s medem, i to prosolené uzené, ale jen občas. A celkově na všech čtyřech uberu. Dá se jíst trochu jinak.

jjj
hodnocení

0x
Můžete si klidně požádat o to, aby vám vytiskli kompletní složení, u těchhle pultových Šmakulad to stojí za to !
liska5

Koukla jsem se na ty Formanské párky Albert. Byly v akci za 16.90 / jinak přes dvacku/ někdy v půli května a pak v srpnu 2022. Jsou to takové tyčinky delší a velmi úzké, 85% masa. Asi tam mají chaos v těch cedulkách...*nevi*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]