Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Práce a zkušenosti

Od: jan2002 odpovědí: 6 změna:
Dobrý den,
po škole jsem nastoupil na poměrně dobrou pozici (na absolventa), jsem tam cca 8 měsíců. Práce mě velmi baví, ale je tady malý háček. I když v práci trávím nejméně od 7 do 16 hodin, spíše do 17 i 18hodin, tak výplata není úplně taková jakou bych si představoval. Řekněme že se pohybujeme asi 2000 od minimální mzdy. (V čistém). A tak se rozhoduji zda práci změnit, ale nevím jak dlouho bych měl ještě zůstat abych mohl disponovat (pro budoucího zaměstnavatele). Jestli aspoň rok nebo více, abych v podstatě nezačínal zase od nuly.
Děkuji za váš názor a odpovědi.
S pozdravem a přáním pěkného večera
Jan

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

id
hodnocení

0x
Proč srovnáváte hrubou minimální mzdu s vaší čistou? Co my víme jaké máte sražky? V čisté mzdě se nikdy jednotlivé nabízené pozice neuvádí. Porovnejte znovu.
Neuvedl jste vaši pozici tak nikdo nemůže posoudit zda je to hodně nebo málo. Co máte za školu?

grost
hodnocení

0x
Záleží kde pracujete a čeho jste absolvent. V Praze je 16k čistého dost bídný podprůměr, více vydělá i člověk bez praxe se základní školou. Někde na periferii to může ujít, otázkou je zase pak proč radši nepracovat v zahraničí.
jan2002
hodnocení

Pracuji jako přijímací technik v servisu jedné ze značek koncernu VW. Mám střední průmyslovou školu. A můj měsíční výdělek je do 18 800Kč měsíčně čistého.
tomaso
To bych radši šel na kasu do Lidlu...
grost
Jak píšu, záleží kde pracujete. 18k čistého, v hrubým tak počítám kolem 24k, takže pokud děláte 9h směny 5x v týdnu, máte při 200h nějakých cca 120 Kč na hodinu. Pro srovnání v Praze, nástupní mzda do McDonalds 130, prodavači od 150, sklady od 160, Amazon 190, berou každého kdo se umí podepsat. Narychlo jsem zadal pozici přijímací technik do nabídek zaměstnání v Praze a okolí, všude od 35k (180/h) hrubého měsíčně. Nevím kde bydlíte, možná by stálo za vstávat o 1-2h dříve a dojíždět za práci výměnou za dvojnásobný výdělek.
elenazimova
Tomaso-u nás do Lidlu berou.Nástupní plat 28000 za 160h.Má to ale háček.Nikoho na 160h nepřijímají.Pouze na zkrácený a tam je hodinová sazba jiná.Plat je lehce nad min. mzdou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]