Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
po škole jsem nastoupil na poměrně dobrou pozici (na absolventa), jsem tam cca 8 měsíců. Práce mě velmi baví, ale je tady malý háček. I když v práci trávím nejméně od 7 do 16 hodin, spíše do 17 i 18hodin, tak výplata není úplně taková jakou bych si představoval. Řekněme že se pohybujeme asi 2000 od minimální mzdy. (V čistém). A tak se rozhoduji zda práci změnit, ale nevím jak dlouho bych měl ještě zůstat abych mohl disponovat (pro budoucího zaměstnavatele). Jestli aspoň rok nebo více, abych v podstatě nezačínal zase od nuly.
Děkuji za váš názor a odpovědi.
S pozdravem a přáním pěkného večera
Jan
po škole jsem nastoupil na poměrně dobrou pozici (na absolventa), jsem tam cca 8 měsíců. Práce mě velmi baví, ale je tady malý háček. I když v práci trávím nejméně od 7 do 16 hodin, spíše do 17 i 18hodin, tak výplata není úplně taková jakou bych si představoval. Řekněme že se pohybujeme asi 2000 od minimální mzdy. (V čistém). A tak se rozhoduji zda práci změnit, ale nevím jak dlouho bych měl ještě zůstat abych mohl disponovat (pro budoucího zaměstnavatele). Jestli aspoň rok nebo více, abych v podstatě nezačínal zase od nuly.
Děkuji za váš názor a odpovědi.
S pozdravem a přáním pěkného večera
Jan
6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení
grost
0x
Záleží kde pracujete a čeho jste absolvent. V Praze je 16k čistého dost bídný podprůměr, více vydělá i člověk bez praxe se základní školou. Někde na periferii to může ujít, otázkou je zase pak proč radši nepracovat v zahraničí.
jan2002
Pracuji jako přijímací technik v servisu jedné ze značek koncernu VW. Mám střední průmyslovou školu. A můj měsíční výdělek je do 18 800Kč měsíčně čistého.
grost
Jak píšu, záleží kde pracujete. 18k čistého, v hrubým tak počítám kolem 24k, takže pokud děláte 9h směny 5x v týdnu, máte při 200h nějakých cca 120 Kč na hodinu. Pro srovnání v Praze, nástupní mzda do McDonalds 130, prodavači od 150, sklady od 160, Amazon 190, berou každého kdo se umí podepsat. Narychlo jsem zadal pozici přijímací technik do nabídek zaměstnání v Praze a okolí, všude od 35k (180/h) hrubého měsíčně. Nevím kde bydlíte, možná by stálo za vstávat o 1-2h dříve a dojíždět za práci výměnou za dvojnásobný výdělek.
Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.
Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]