Nejste přihlášen/a.
Já jsem dárky kupovala průběžně, nesnáším něco na poslední chvíli. Teď jsem zůstala sama, pro vnoučátka dávám peníze, aby jim dcera koupila co já bych v dnešní době určitě nedokázala trefit. Celý život jsem dárky spíš ráda dávala, než dostávala.
Takže kupte, brzy není.
Vzpomínám. Loni jsem první dárek koupila při cestě do Kolína 3. září. Letos nemám dosud nic. Takže loni to bylo lepší.
Ale faktem je, že vybírám už jenom pro manžela. Dětem a vnoučatům dám nějaké peníze. Ono trefit se do vkusu, barvy, velikosti apod. nebývá vždycky právě šťastné. A kupovat nějaké hlouposti jenom proto, že jsou Vánoce? Proto ať si vyberou sami.
Takže čas už rozhodně je, proč ne? Jen nesmí mít obdarovaný mezitím ještě svátek či narozeniny, abyste to nerozdala dřív. I to se občas stane.
Na Vánocích mi vadí jedna věc. Z komerčních důvodů začíná vánoční běsnění už někdy v říjnu, čekám, že co nevidět začnou vystavovat kolekce a čokoládové Mikuláše už koncem prázdnin. Všude znějí koledy, všude se brká o nazdobené stromečky. A děti jsou tak vánoční atmosféry z obchodů přesycené a pak doma ten jejich stromeček už je ani moc nepřekvapí. To mi vadí. Za mého dětství se v prosinci objevily sem tam nějaké koule a řetězy, ale nastrojené stromečky jsme měli až doma. O to větší byla potom dětská radost. Myslím si, že dnešní děti přicházejí o hodně. Jaga.
Celoročně, mám těch lidí moc. Takže když narazím na nějakou hodně zajímavou věcičku, která mi k někomu z rodiny sedne, tak ji koupím a ukryju. Před Vánocema to pak balím a popisuji... a dokupuji. Tak už mám ukryto pár knížek, boží náušnice - jedny jako mailový zavináč, druhé jako psí tlapka , stolní hru, luk a šípy, šálu, suprovní peněženku, prstýnek s perletí, cyklist.rukavice,... A holkám k tomu vyrobím z korálků náramky podle jejich barev. A šmytec!
Myslím, že letos a roky následující nebudeme dárky hrotit. Koupím sadu baterií nebo svíček, a k nim přiložím tisícovku na energie
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.