Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Věříte kamarádům?

Od: gabas* odpovědí: 20 změna:

Mohl by mi někdo poradit?Mám problém s bývalou kámoškou.Pujčila jsem jí 8350,-a nemůžu je od ní dostat zpět.Blbá sem byla tak,že jsem si to nenechala ani potvrdit od ní.Nevím jak dál je to už půl roku a teď se spolu už nebavíme.Pěkně mé podrazila

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

0x

Jj, to znám bohužel taky. Někdo moudrý už před dávnými časy řekl: "Chceš-li ztratit kamaráda, půjč mu peníze." A ono to ku*va funguje pořád... :(

gabas*
hodnocení

Jojojo taky máš pravdu,stratila jsem kamarádku ale jinak.Chtěla mého chlapa se kterým mám 7měsíční holčičku

1jara*

Nevím zda jste spolu něco prožly. Ale mám dva kamarády a vůbec si nedovedu představit, že by něco podobného provedli. Mezi ženami je kamarádství asi něco úplně jiného.

laura303*
hodnocení

0x

Kamarádům nevěřím , mám ale hrstku kamarádů které nazývám přáteli a za ty bych dala ruku do ohně . Pokud by mi nějaký z nich udělal to co tobě neváhala bych zajít za jeho/jejími rodiči. 8350,- přece jen není žádná malá částka :(

gabas*
hodnocení

děkuji za rady.ona je samostatná má 43 let a její rodiče by asi nenadělali nic.Uvažuji že ji pomluvím na spolužáci,dám to i na facebook.Třeba to bude za tu ostudu vrácet co z toho bude mít.Nejhorší je,že ty peníze byly mé 7měsíční dcery.

cyril*

Tím, co uvádíte děláte ostudu i sama sobě. Proč půjčujete peníze které patří někomu jinému? *ee*

gabas*
hodnocení

Jsou to peníze mé dcery které sem jí chtěla nechat z porodného,takže jsou vlastně moje.Porodné se vyplácí přece za to utrpení když rodíte.Mám pravdu?

marenka*

To jste myslela vážně? *zed*Za to utrpení když rodíte *haha*To je dobrý, a pohřebné bylo za utrpení, když umíráte? *haha*Ženská, tohle vstoupí do dějin, díky za pobavení.

Porodné je pomoc matkám do začátku, přibude nový človíček, který potřebuje hromadu věcí. Kočárek, postýlku, lahvičky, plínky, atd. atd.

Není to bolestné, nehledě na to, že mi vaše věta vyzněla, jako kdyby vás někdo donutil porodit dítě, protože ho potřebuje. *zed*To jste náhradní matka?*haha*

doplněno 15.06.10 08:13:

no a jsme zase u porodného, že? ;)

gabas*
hodnocení

rodila sem protože sem chtěla.Do začátku jsem měla všechno nakoupené.Takže nevím co vás pobavilo.A rodila sem 2x a z lásky.

hodnocení

0x

definujte slovo kamarád.

Kámoš, Přítel, přišel, potřebuji 50 000Kč. Ihned jsem řekl kdy, počká to až přijedu za týden? Normálně jsem napsal na dveře v dílně datum a částku. Vůbec mě nenapadlo, že by to nevrátil. Zrovna minulý týden, jiný Kámoš, Přítel, přišel že mu chybí 10 000Kč na auto, a o víkend je přinesl...

Takže je to opět jen o lidech.

ar*

Milane já osobně hodě rozděluji pojem kámoš a přítel. Kamarádů má člověk spoustu, ale opravdových přátel je jako šafránu a pro ty udělém "cokoli " a kdykoli.

hop®

Jj, já to ještě trošku upřesňuji, ty nejlepší přátele z mnoha kámošů jsem "povýšil" na "brášky" (nebo "ségry"), a je to pár jedinců, pro které bych udělal možná víc než sám pro sebe. A těm nepůjčuji, těm dávám, a vím, že tyto vztahy jsou rovnocenné a oboustranné!

technikjirik*

Je to vzácné, ale jde to.. Je krásné když je člověk člověku bratrem.

hodnocení

0x

chlapci, musím sdělit, že bych Vám dal všem bodík. Páč tolik laskavých příspěvků jsem již dlouho nečetl.

Je vidět, že spousta z nás má opravdu přátelé! Přeji nám všem, aby vydrželi i po naší smrti.

ar*

Nejlépe jsem poznal kdo je opravdový přítel , když jsem se dostal do zdravotnívh problémů a byla potřeba pomoc. Pravda ,zbyla jich polovina , oto víc jsem si jistý , že to jsou opravdu přátelé. Ono někdy je snad i lepší když to nějaký problém prověří, sice člověk zjistí ,že se v někom zklamal ,ale oto pevnější je pak přátelství s tím kdo dokázal pomoc a v těžkých chvílích podržet.

hodnocení

0x

Za blbost se plati. V tomto pripade 8350 Kc.

Berte to jako zaplaceny kurz proti naivite. Priste uz treba nenaletite.

Cokoliv jineho s tim tezko muzete delat.

gabas*
hodnocení

Poučila sem se perfektně.To máte pravdu.Chcete druhému pomoct a doplatíte na to.Budu se muset s tím smířit.

doplněno 15.06.10 09:54:

A jak se říká V nouzi poznáš přítele :(

marenka*

No, gabas, já se v lidech zklamala hodně. *zed* A k tomu v nouzi poznáš přítele... to je sice pravda, ale tím to nekončí. Jsou i tací, kteří v nouzi rádi pomohou a pak jste v pasti vděku. *sok* "Já jsem tenkrát pomohl tobě, tak teď pomož ty mně." A už to jede. *zed*

lidus*
hodnocení

0x

Kamarád a dobrý přítel není jedno a totéž. Nemám přátel 100 ale dvě kamošky od mateřské školky-dnes už jsme babky, společné dovolené i smanželi a dětmi celé roky, potřebuješ půjčit? bez problému až budu potřebovat já obrátím se zase na tebe. No a pak mám jednu "kamarádku v bytovce, dluží mi už víc než rok, naštěstí je to malá částka, víckrát jsem jí nepůjčila.

vrkosmrk*
hodnocení

0x

Nejlepší by bylo něco na ní vědět a pohrozit jí pokud prachy nevrátí tak to vyjde na světlo.Samozřejmě nesmí ona vědět nic na Vás :)

Jinak zbývá už snad jen jí trochu proplesknout.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]