Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Šuměnky a šumáky

Od: stribrnak* odpovědí: 17 změna:

Dobrý den všem,poradí někdo jestli se ještě dají sehnat šumáky neboli šuměnky do vody jak nápoj,za tipy moc dík

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

alf*
hodnocení

0x

jsem*
hodnocení

0x

Nevím, jak ve kterém kraji, ale na okr SY jsou v některých prodejnách Jednoty. Stačí se domluvit s vedoucí a balení vám klidně objedná.

hodnocení

0x

Jojo, v malé sámošce u nás byly. Vzpomněla jsem si na mládí a celá šťastná jsem je nasypala, podle návodu, do vody. *cert*Byl to hnus! Fakt! Pamatuju si šumáky úplně jinak. Toto byla hnusná chemie a měla jsem pocit, že mi to rozleptá žaludek. *blee*Až je, u popkladny, v sámošce uvidíte, kupte jen na zkoušku. *placni* Buď jsou fakt hnusné anebo jsem už rozmazlená *haha*

hop®

Noo, on to v podstatě byl hnus už tenkrát, akorát jsme byli mladší... ;)

Jo, tenkrát deset deka salámu, to bylo salámu... *smich*

lidus*
hodnocení

0x

Pamatuji si ještě i šumák v kostce, výborné. U nás májí jakýsi šumivý nápoj lemon, stojí 7kč a je to hnus.

sebod*

Šumák v kostce - TIKY. Ne že bych je z toho měla. Tak se to jmenovalo. Jak to pěkně bublalo na jazyku *sok*

pu®

:D Já než ten vtípek pochopila.. A nevíte někdo, prosím, jestli se ještě vyrábí takový ten zelený slovenský šumák? Jmenovalo se to šumienka (?), takový zelený úzký sáčíček, už ale trochu modernější, plastový, ne ten alobalový. A uvnitř ale ta směska byla růžová, nebo taková trochu růžovobílá a mňááám, to byla dobrota. Jedla jsem to po lžičkách a měla vždycky plnou pusu pěny, mňááám :-P Akorát netuším, jak to chutnalo s vodou, to jsem nějak nikdy nestihla *hi**smich*

doplněno 14.06.10 17:24:

Paní Lidko, Vy jste mi odpověděla, ještě než jsem se zeptala! *sok* Tak tomu říkám rychlost..

doplněno 14.06.10 17:24:

Aha ale to nejsou ony *plac*

lidka*

No Pů, našla jsem ti výrobce, ale asi tě zklamu. No ještě pokoukej, jestli to není jeden z nabídky?*nevi*

herbex.sk/...

A když tam nebude, třeba se ti budou líbit ostatní produkty.*pivo*;)

pu®

Jéé, děkuju! *pusa* No není to sice ani jeden, ale je to podobné tomu žlutozelenému šum-šum. Zkusím to někde dohledat, třeba na těch starých fotografiích, jak už tady kdysi taky proběhly.. Jenže to zase na to budu mít moc velkou chuť. A pamatujete na to kiwi v alobalovém obalu? :-P To byl taky prášek, který jsem nikdy nestihla smíchat s vodou... Já pamatuji za korunu, možná byl dřív ještě levnější. Mňáám...Tang není jen tak na lízání ono *nevi*

marenka*

Jen tak do pusy byl nejlepší vitacit. *ua*

lidka*
hodnocení

0x

Nahrála jste mi! Minulý týden jsem se po dlouhé době setkala se šumáky v reklamním letáku naší samky. A dokonce asi ve třech příchutích. Jdu hledat a ještě doplním, když budu úspěšná. *cteni*

doplněno 14.06.10 17:19:

Tak to bylo rychlé - šuměnky citron, malina, mandarinka 10g za 1,90 Kč. Ano je to psáno slovensky šumienka. Zkuste pohledat v prodejnách www.enapo.cz leták z akce 2/6 - 12/6, vím, že mají i prodejny na Moravě. U některého zboží totiž píší, že je k dostání pouze na Moravě.

doplněno 14.06.10 17:22:

A jsou to přesně ty, které jsou uvedené v odkazu alfa - tam jenom chybí malina. *tuc*

slonbonjohn*
hodnocení

0x

Já už asi tři roky používám jako náhradu šumáků Multivitaminové šumivé tablety z Penny. 20 tablet za cca 15 kč, no nekup to...Se složením si , stejně jako u šumáku, hlavu nedělám, možná tam i nějaký vitamíny jsou.

Dnešní šumáky jsou hnus, je to asi hodně chemické...Na uhašení žízně máme v létě rádi trochu cukru, trochu octa a zalít studenou vodou. Osvěží to a zažene žízeň. Může se dát místo octa i citronová šťáva. Jako děti jsme to pili i se sifónem z láhve z bombičkama...Pak ještě vitacit, ale nevím zda se ještě vyrábí.

hodnocení

0x

Nejlepší na šumáku bylo, když byl sáček úplně bílej. To ste ho někomu nenápadně podstrčili ke kávě jako cukr...

A to byl potom frkot... :D*smich**frajer**haha**haha**uf**pivo*

lidka*

No lujsi, ještě že piju kávu hořkou! *haha* Jistě byla ještě lepší odveta, co? :D

Naštěstí mi to nikdo neudělal. *palec*

patronka*
hodnocení

0x

Včera jsem to koupila za 1.90 /kus a je to pěknej hnus.Když odhlédnu od přidaného dochucovadla,tak zkuste do vody se sirupem dát stejné množství jedlé sody a potravinářské kyseliny citronové 1:1 ( rovnou kávovou lžičku na 3 dl vody)Bez sirupu je to sodovka,se sirupem mnohem lepší než šumák.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]