Nejste přihlášen/a.
Dobrý den všem,poradí někdo jestli se ještě dají sehnat šumáky neboli šuměnky do vody jak nápoj,za tipy moc dík
Jojo, v malé sámošce u nás byly. Vzpomněla jsem si na mládí a celá šťastná jsem je nasypala, podle návodu, do vody. Byl to hnus! Fakt! Pamatuju si šumáky úplně jinak. Toto byla hnusná chemie a měla jsem pocit, že mi to rozleptá žaludek.
Až je, u popkladny, v sámošce uvidíte, kupte jen na zkoušku.
Buď jsou fakt hnusné anebo jsem už rozmazlená
Noo, on to v podstatě byl hnus už tenkrát, akorát jsme byli mladší...
Jo, tenkrát deset deka salámu, to bylo salámu...
Pamatuji si ještě i šumák v kostce, výborné. U nás májí jakýsi šumivý nápoj lemon, stojí 7kč a je to hnus.
Šumák v kostce - TIKY. Ne že bych je z toho měla. Tak se to jmenovalo. Jak to pěkně bublalo na jazyku
:D Já než ten vtípek pochopila.. A nevíte někdo, prosím, jestli se ještě vyrábí takový ten zelený slovenský šumák? Jmenovalo se to šumienka (?), takový zelený úzký sáčíček, už ale trochu modernější, plastový, ne ten alobalový. A uvnitř ale ta směska byla růžová, nebo taková trochu růžovobílá a mňááám, to byla dobrota. Jedla jsem to po lžičkách a měla vždycky plnou pusu pěny, mňááám Akorát netuším, jak to chutnalo s vodou, to jsem nějak nikdy nestihla
Paní Lidko, Vy jste mi odpověděla, ještě než jsem se zeptala! Tak tomu říkám rychlost..
Aha ale to nejsou ony
No Pů, našla jsem ti výrobce, ale asi tě zklamu. No ještě pokoukej, jestli to není jeden z nabídky?
A když tam nebude, třeba se ti budou líbit ostatní produkty.
Jéé, děkuju! No není to sice ani jeden, ale je to podobné tomu žlutozelenému šum-šum. Zkusím to někde dohledat, třeba na těch starých fotografiích, jak už tady kdysi taky proběhly.. Jenže to zase na to budu mít moc velkou chuť. A pamatujete na to kiwi v alobalovém obalu?
To byl taky prášek, který jsem nikdy nestihla smíchat s vodou... Já pamatuji za korunu, možná byl dřív ještě levnější. Mňáám...Tang není jen tak na lízání ono
Nahrála jste mi! Minulý týden jsem se po dlouhé době setkala se šumáky v reklamním letáku naší samky. A dokonce asi ve třech příchutích. Jdu hledat a ještě doplním, když budu úspěšná.
Tak to bylo rychlé - šuměnky citron, malina, mandarinka 10g za 1,90 Kč. Ano je to psáno slovensky šumienka. Zkuste pohledat v prodejnách www.enapo.cz leták z akce 2/6 - 12/6, vím, že mají i prodejny na Moravě. U některého zboží totiž píší, že je k dostání pouze na Moravě.
doplněno 14.06.10 17:22:A jsou to přesně ty, které jsou uvedené v odkazu alfa - tam jenom chybí malina.
Já už asi tři roky používám jako náhradu šumáků Multivitaminové šumivé tablety z Penny. 20 tablet za cca 15 kč, no nekup to...Se složením si , stejně jako u šumáku, hlavu nedělám, možná tam i nějaký vitamíny jsou.
Dnešní šumáky jsou hnus, je to asi hodně chemické...Na uhašení žízně máme v létě rádi trochu cukru, trochu octa a zalít studenou vodou. Osvěží to a zažene žízeň. Může se dát místo octa i citronová šťáva. Jako děti jsme to pili i se sifónem z láhve z bombičkama...Pak ještě vitacit, ale nevím zda se ještě vyrábí.
Nejlepší na šumáku bylo, když byl sáček úplně bílej. To ste ho někomu nenápadně podstrčili ke kávě jako cukr...
A to byl potom frkot... :D
Včera jsem to koupila za 1.90 /kus a je to pěknej hnus.Když odhlédnu od přidaného dochucovadla,tak zkuste do vody se sirupem dát stejné množství jedlé sody a potravinářské kyseliny citronové 1:1 ( rovnou kávovou lžičku na 3 dl vody)Bez sirupu je to sodovka,se sirupem mnohem lepší než šumák.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.