Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Meopta retro prohlížeč - kotouč

Od: stando odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,

sháním pohádku do Meopta retro prohlížeče ze 70.let? Takhle to vypadá ten prohlížeč.

retro-antik-bazar.cz/...

Jde mi o to, že vyšla pohádka na to, Jeníček a Mařenka, nebo Perníková chaloupka, tak nějak. Na tu dobu to bylo hodně psycho, měl jsem z toho skoro noční můry, ale jde mi o to, jestli ten příběh z toho kotouče vyšel třeba jako filmová pohádka? Našel jsem něco z roku 1951, ale to není ono.

Děkuji

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Na dotaz neodpovím,, jen jedno .Jste další z těch co neznají význam slova RETRO? Retro není starý výrobek, ale označení pro NOVÝ, ve stylu starého. Např auta-C3 první generace nebo VW New Beatle obě jsou retro-ve stylu CV2-"kachny" nebo legendárního brouka!

hodnocení

1x

Prohlížeč jsme měli někdy v 60.-70. letech. Báječné bylo hlavně to, že v době, kdy všechny televize byly černobílé, tyto obrázky hýřily barvami. Nevím, zda byly i pohádky. My měli různá místa v naší vlasti i zahraničí. Vzpomínám: Krkonoše, Adršpach, Vranovská přehrada, Dubrovník, Balčik...

Časem se prohlížeč rozpadl, vyhodili jsme ho. A ty kotoučky jsem darovala. Pohádky jsem ale na tom nikdy opravdu neviděla.

Spoustu pohádek jsme měli na dlouhých pásech, v plastových kulatých krabičkách. To se vkládalo do promítačky, jeden posunoval. Druhý při lampičce četl texty. Na okně za garnyž bylo natažené prostěradlo, tedy filmové plátno. :-D

Dnes již dospělé děti dodnes vzpomínají, jak prima promítací večery to byly. Někdy si k nám dokonce přivedly i kamarády. Jaga.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]