Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nové praktiky pro zaměstnance řetězce

Od: karolinanoskov odpovědí: 10 změna:
Asi nepůjde přímo o otázku ale spíš bych si chtěla postěžovat a nechat nahlédnout do života pokladních.Pracuji pro Britský obchodní řetězec.Vedení nám oznámilo že "nejsou peníze z důvodu nízkých tržeb a vysokých cen energií" a tak bude nutné snížit počet zaměstnanců.
Minulý týden byly propuštěny dvě pokladní za hrubé porušení pracovní smlouvy.Jednalo se o to,že pokladní (dle ředitele) na začátku měsíce přetáhly pracovní dobu ačkoliv jim nebyl přesčas nařízen.Tyto pokladní přesčas firmou zaplatit nechtěly,ale stejně se prý jednalo o nedodržení pracovní smlouvy.Dotazovaly jsme se jak to má pokladní dodržet jestliže má frontu a není nikdo na vystřídání.Bylo nám řečeno že kdybychom "hnuly zadky" tak fronta nebude.Prý o tom s nikým nehodlá diskutovat a pokud máme problém můžeme rovnou do kanceláře podepsat výpověď.Jedna pokladní v pátek toto psala přímo na vedení do Prahy a zítra na ní čeká v kanceláři výpověď pro nadbytečnost.Jde o velký řetězec kde všichni dělají všechno a tak pendlujete mezi pokladnou a zbožím.Pokud nevybalíte co Vám bylo určeno "jste pro podnik zbyteční".Pokud vybalujete a je fronta musíte na pokladnu a tím pádem nestihnete vybalit co vám určí a nesete vinu za nízké tržby (lidé nemohou nakupovat díky vám).Za přesčas nás prý nyní čeká výpověď.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

etana*
hodnocení

4x

Pak je vhodné počkat si, až dostanete výpověď pro nadbytečnost a odstupné a mezitím se poohlédnout po další práci.

hodnocení

3x

Myslím,že sama víte,že těžko poradit. Dnes si těžko vyberete zaměstnání,kde by bylo všechno v naprosté pohodě, pokud nemáte nic jiného, tak vám nezbyde než zatnout zuby a dělat podle smlouvy. Ale nevím jak- nechat stát frontu? Já být v té frontě a mít vyrovnané zboží na pásu, tak by mi to hrozně vadilo. Proto bych tam chodila jen minimálně. Dnes to není jako dřív, kdy vedení záleželo na spokojenosti zákazníků a personálu. Zažila jsem to osobně,tak vím, o čem píšu. Dnes jsou na prvním místě oni a tržby, a pak zákazníci a někde daleko zaměstnanci.

ltz
hodnocení

2x
Ono všude něco je, berte to tak. Nikde to není nej... Ale práce vás baví, tak zkuste zatím vydržet a někdy si prostě myslet své. Třeba se i stane, že ta sefova nakonec vypadne.

hodnocení

0x

Jen si chcete postěžovat, že nechcete jít jinam?

karolinanoskov
hodnocení

Ptát se po podnicích chodím.Bohužel zatím bez úspěchu.

smode2
hodnocení

0x

Myslíte tesko? :) tak Češi jsou známí tím jak pracují extrémně mnoho za extrémně málo peněz. Skočila jste jim na špek. Tentokrát souhlasím s Etanou. Jinak je docela sranda, jak je dneska běžné dostat padáka i za to že jste například špatně zavřela dveře..no, jak píšu, Češi si nechají líbit skoro všechno. Nic si z toho nedělejte, čeká Vás lepší práce někde jinde..

tomaso
hodnocení

0x
Nepřijde mi, že by prace v tescu na pokladně byla tak skvělá a tak skvěle placená, že by mělo cenu se tam drzet zuby nehty za takových podmínek...

anela
hodnocení

0x
V Tescu jsem před pár lety dělala. Za mě tedy mizerně platí, ale člověk se tam nepředře. Samozřejmě se zaměstnanci tváří, kolik toho mají, ale v porovnání třeba s Lidlem je to nebe a dudy. Zaměstnanců plno, fronty u pokladen nikdo neřeší.. už ani nikdo nevolá ten "modrý" a "červený". Pokud aspoň něco málo umíte, jděte jinam. Vlastně nechápu, co tam lidi drží.

hodnocení

0x

V našem Tescu mi vadí především veliké drátěné klece se vším možným, které blokují úzké uličky. S vozíkem neprojedete. Jen málokdy je u toho doplňovačka, obvykle to tam trčí osamoceně, jakoby zapomenutě.

Kasa bývá otevřená pouze jedna /ze šesti/, fronta zákazníků se u ní vlní jako had. Proto raději chodím, pokud mám menší nákup, na samoobslužné kasy. I když tím beru pokladním práci.

Vidíte, ve své naivitě jsem si myslela, že doplňovač jenom doplňuje do regálů zboží. A pokladní jenom sedí na kase a účtuje. Že se tyto profese zastupují, jsem nevěděla. Ale je to asi logické. Pokud v prodejně není moc lidí, proč by seděla pokladní na kase? Tak jde pomoci jinam.

Vzpomínám: u nás na vsi byla prodejna zhruba 5 x 5 m. V ní vedoucí a současně jediná prodavačka, které nikdo neřekl jinak, než "naše Mařenka." Vyrovnala zboží, obsloužila, spočítala nákup. Na proužek papíru inkoustovou tužkou. Pro každého měla úsměv, dobré slovo. Kdyby dneska žila, to by se, chudák, divila. Jaga.

karolinanoskov
hodnocení

Kdysi to bylo jak píšete.Ti co vybalují pouze vybalovali.Vše se však změnilo.Např. v chlazeném byla jedna vybalovačka na jednu uličku (na každou směnu) + 3 co dělaly na obslužných pultech.Potom spoustu lidí na stálo propustili a vzali agenturní.Potom propustili agenturní a nyní je jedna na pult a jedna na vybalování komplet chlazeného.Ta jedna jde ráno navíc pomáhat založit pult,když je čas tak pomoct na pekárnu (místo 3 pekařeů je tam již jen jeden) a pak může vybalovat (když je třeba tak i mražené) a mezi tím lítá na pokladnu.Pokud nestíhá tak nese odpovědnost za nízkou tržbu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]