Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, před 2 měsíci jsem podepsal smlouvu která mi byla zaslána na email s tím že smlouva platí na 12 měsíců s automatickou prolognacní a možností ukončit smlouvu je možné pouze 3 měsíce před možným koncem smlouvy.
Došlo k tomu tak, že jsem věřil slovům obchodníka že to je pouze na 3 měsíce nikoliv na rok, samozřejmě vím že je má hloupost že jsem si to nepřečetl, ovšem chci se zeptat - je nějaká možnost se nyní bránit nebo jsem skutečně vázán na celý rok?
@mare - vím že je má hloupost že jsem si to nepřečetl, ovšem chci se zeptat - je nějaká možnost se nyní bránit
Nanejvýš se zkusit domluvit - ale obávám se, že u takto postavené smlouvy to nedopadne.
OZ § 4
(1) Má se za to, že každá svéprávná osoba má rozum průměrného člověka i schopnost užívat jej s běžnou péčí a opatrností a že to každý od ní může v právním styku důvodně očekávat.
Pokud nejste zcela negramotný, bylo Vaším právem a doslova i povinností si smlouvu předem přečíst. Proč si myslíte, že Vám ji poslali? Navíc tápete v délce. Smlouva platí na 12 měsíců,a le Vy tvrdíte, že platí jen 3 měsíce. Kdybyste si byl všechno dobře přečetl, mohl jste se svobodně rozhodnout, zda do toho jít či ne.
Obchodníci dobře vědí, že po světě šlape celá řada prosťáčků, kteří podepíší kde co. A z toho profitují. Takže nezbývá než splnit, co jste bezhlavě podepsal. Vím, je to nepříjemné, ale bude to pro Vás poučení, jak jednat /či nejednat/ příště. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.