Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozpočet v rodině

Od: terminator odpovědí: 17 změna:
Nevíte nějak, jak uživit pětičlennou rodinu?
Máme příjem 13 000
Synovo sirotčí 10 000 Kč
Výplata 3000 Kč
Manžel pracuje ale peníze si nechává pro sebe.
Výdaje máme vysoké.
Nájem se vším 10 000
Internet a televize 2000
Obědy ve školce pro malýho 900
A na jídlo si musíme půjčovat.

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

break
hodnocení

4x
Všichni mají svých starostí dost. Najděte si pořádnou práci a hotovo.

hodnocení

2x

Poslat na manžela soud, nebo ho vyrazit z bytu

kde jsou přidavky na další dvě děti?

Internet a tv 2000kč proboha za co, nemám na nájem, ale netflix atd... jo?... zrušit

Nevěřím Troll

hut

Pokud jsou to romaci tak první co mají tak televizi alespoň 150 cm úhlopříčku, ale nájem řádně neplatí. na jídlo mají vždycky.

Mimochodem, VDSL od O2 sedá usmlouvat na 299 za 20 Mbit i s televizi Nevím kolik je základní cena je 499 nebo 599 ale 50 Mbit je zbytečný, VDSL od O2 sedá usmlouvat na 299 za 20 Mbit i s televizi o2tv. Bez dalších služeb samozřejmě a přes Retence, metoda dejte mi to nebo jdu pryč.

T-Mobile pevný vzduchem 20 Mbit / 5 Mbit na doma, ze základní ceny 399 na retenční cenu 199,50.

Obávám se, aby tady mamka nechtěla vychovávat dítě stylem tady máš když mi + Netflix neotravuj a koukej se na bednu. Tak to je fakt špatně.

etana*
hodnocení

1x

myslím, že když si dá ženská nick Terminátor, tak dokáže všechno na světě. I uživit podivnou rodinu.

liska5

Výstižné! Mám ráda Váš humor *smich*

liska5
hodnocení

0x

Vy dostáváte za práci jen 3000,-? Jak sirotek, když má rodiče? Požádejte manžela, aby Vám sestavil rodinný rozpočet. Napište položky, ať on doplní cifry. Samozřejmě i s potravinami, drogerií, dopravou, nájemným, energiemi i školními potřebami. Jaké dvě děti? Ten dotaz je pro mne nejasný.

hut

Že by sirotčí důchod jednoho syna, kterému umřel otec?

to je naprosto normální, že ženské co mají 3 děti tak mají každý s jiným a pak řeší peníze, Protože pracovat se jim nechce

liska5

Když chci seriozní odpověď, tak se vyjádřím přesně. Já tam nikde nic o dalších dvou dětech nevidím.

Liska5
Hned na začátku je dotaz na pětičlennou rodinou a jinde je zmínka syn- sirotčí a malému školka, není zmínka o tom pátém akorát (mimo součtu rodiny)
etana*

Pětičlenná ta rodina být nemusí, tazatelka zjevně neumí počítat, jinak by takto nevedla domácnost, takže možná nemá sečtené ani příslušníky rodiny.

liska5

Mavericku, tak to jsem se přehlédla sledujíc ty cifry. Sorry.

pb®
hodnocení

0x
Manžel má na vás a děti vyživovací povinnost. Dá se vymáhat soudně, neexistuje aby si peníze nechával peníze. Vy byste měla pracovat alespoň za minimální mzdu, za co proboha je výplata 3000? Nemáte vysoké výdaje, nájem 10tis je bydlení skoro zadarmo. Obědy ve školce stojí všude velmi podobně. Televize a internet za 2000 je zbytečně drahé. Pokud jste nízkopříjmoví, máte nárok na příspěvek na bydlení, na děti, dokonce i placené obědy ve škole a školce. Pokud manžel přehazuje peníze vidlemi a vás nechá žebrat o jídlo ucizích, je něco hodně špatně a vy krom výživného od manžela nemáte nárok na nic.

hodnocení

0x

Vy vyděláte skutečně jen 3 tisíce měsíčně? Do takového zaměstnání nemá cenu chodit. Najděte si zaměstnání, kde budete mít slušnou výplatu.

Syn má sirotčí důchod, tedy tatínek mu zemřel současný manžel není jeho otcem? A je aspoň otcem toho druhého, jak píšete "malýho"? Pokud máte manžela, měl by se podílet na chodu rodiny. Vy mu vaříte, perete, žehlíte...a on si všechny vydělané peníze nechává? Pokud ano, jste opravdu hloupá. Vyhoďte ho z baráku, k čemu Vám vlastně je?

Internet a televizi za 2 tisíce bych klidně zrušila. Za 2 tisíce bych raději koupila dětem jídlo. Na co drahou TV a internet, toho se nenajíte. A že si musíte půjčovat na jídlo? Měla byste si uvědomit, že každou půjčku budete muset jednou splatit. A kde na to vezmete? Buď nestydatě dojíte své blízké /rodiče, sourozence/ a doufáte, že to nebudou chtít vrátit. Ale pokud si půjčuji, vím, že jednou přijde čas, kdy musím vracet. Jak to chcete řešit?

Chyťte svého manžela za křídlo a vyhoďte ho pryč. Ale nevím proč, ta Vaše zpověď mi připadá nějak nevěrohodná. Uvidíme, co řeknou ostatní. Jaga.

terminator
hodnocení

Dvakrát jsem ho vyhodila, ale on je prostě jak pijavice. V práci nechtějí romku, takže jsem musela najít prostě brigádu. TV a internet je manžela ale vždycky mi vyčte když to musí platit on.
Manžel se stará o jedno dítě a to nejmenší. Já mám dva děti a jeden chodí na střední školu a druhý potřebuje vyhlášku 50 aby mohl do práce, takže musíme ještě počkat. Snažíme se pořád utíkat od manžela, ale sociálka mu vždycky řekne kde bydlíme.
hut
Ale dobře jsem vás odhalil s tou televizi viz výše.
Co myslíte tou střední školou, jaké 3 leté učiliště?
Proč vy normálně nepracujete? Abyste nepřišla o hmotku. K tomu nejspíš nějaký invalidní důchod první nebo druhý stupeň?
Manžel se stará p své dítě A na ty ostatní berete sirotčí důchod. Ale k tomu si ještě můžete vydělávat, typicky bokem a ještě berete hmotku, příspěvek na bydlení, …
Ah jo, Romové vždycky řeknou jenom půlku pravdy
terminator
hodnocení

Jaké bydlení v červené zóně, vy si myslíte že když někdo má málo peněz tak má právo na bydlení? Sociálka mi zamítla všechno kvůli tomu že jsem utekla od manžela, který se opět vrátil. Nahlásil mě totiž za únos dítěte
hut
Je mi jasné, že nemáte vyúční list. Co tedy chcete? Pracovat ne. Protože i romskou uklízečku berou všemi 10, Jen musí být pracovitá.
Jestli je manžel násilník, A rodinu nemáte, jste sirotek, no tak můžete jít do azylového domu, tam se o vás “postarají”, však to dobře znáte.
Já myslím, že si žijete dobře, manžel vás živí, jenom vás štve, že vás drží u huby, mám pravdu? Pokud se snad pletu, tak jistě vám tady někdo dát telefon na nějakou poradnu v tísni. Jenže tam vejde zavoláte, protože to není tak jednoduché že?
Škoda že to nemůžu promluvit o tom, jak vedete domácnost, jak umíte vařit, jak umíte uklízet…
A ještě nám napište prosím, ale pravdu, kolik máte exekucí? 10 nebo 15? Já vím, život není peříčko.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]