Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

To si ze mě dělá ČEZ srandu?

Od: juraja® odpovědí: 49 změna:

Mám nastavené zálohy na 2000kč měs. a Čez je sám od sebe snížil na 1830kč.

Žádný email, nebo upozornění. Kdybych se nepodíval do meho ČEZ úctu tak to ani nevím.

To si ze mě dělá ČEZ srandu?
To si ze mě dělá ČEZ srandu? #2

49 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nov
hodnocení

3x

juraja: jd zmizel a nastoupil hut. ;)

nov, Vy jste koumák. Že by to byl on?

Zkouší napadat účasníky poradny, uvidíme...

007cz
hodnocení

2x
To je mi líto, taková nespravedlnost,snad to zvládnete.
hodnocení

No vy abyste se neozval*nene*

racio
hodnocení

2x

A já myslel, že každý normální člověk chce mít své peníze co nejdéle u sebe a platit co nejpozději. Ať mi ČEZ, innogy či kdkoliv jiný nastaví zálohy jakékoliv, tak to okamžitě měním na nejnižší možnou částku (bohužel mě software ČEZu nikdy na nulu nepustil). Při bankovních úrocích z vkladů kolem 6% p.a. může jen skutečný finanční negramot chtít bezúročně úvěrovat nejbohatší firmu v zemi.

Souhlas, ale tazateli jde o princip, nikoliv o peníze.

hodnocení

No tak teď ste mne vyděsil, prosím o kolik peněz sem já vlastně přišel, když čezu přeplatím cca...1000 - 1500kč ročně.

Prosím ale nějak opatrně, ať to se mnou nešlehne.

petrm

@juraja Když za vámi přijdu a budu chtít, abyste mi půjčil 1500 Kč, že vám je za rok vrátím, půjčíte mi? Až se pak dozvíte, že jsem si takto půjčil od 1 milionu lidí a díky tomu za rok vydělal na úrocích 50 mil. Kč bezpracně, bude vám to jedno? Jak znám Čechy, tak budou řvát, co jsem si to dovolil a že jsem podvodník.

hodnocení

2x

Čez snížil zálohy všem, na základě příspěvku vlády. Neplatíte DPH a ještě něco a proto se obecně snížily i zálohy. Tak jsem to teda pochopila. Ale toto privilegium není napořád, myslím, že to je jenom asi na rok, nebo tak nějak, než se to s tou elektrikou nějak ustálí. Mně také snížili. Platila jsem 2.930 korun, teď mám od nich návrh platit 2.380 korun od října. Osobně budu posílat 2.500 korun a podle toho, jaká bude zima. Když bude nějak moc mrznout a budu muset víc topit, tak jim budu raději posílat víc. Já teda platím každý měsíc z účtu, nemám nic nastaveného napevno, takže jim každý měsíc odešlu tolik, kolik uznám za vhodné. Dělala jsem to tak vždycky a nikdy jsem neměla vůbec žádný problém. V konečném vyúčtování je vždycky napsáno, kolik jsem každý měsíc zaplatila a pak je součet.

hut
Dobrý den, chápu, ale postupujete jako finanční negramot, který není schopen pracovat s penězi. Viz příspěvek výše o tom, jak zcela zbytečně někoho úvěrujete. Ani mi nepište, že je vám to jedno.
výtka
Upozornění od sys milancukrar 18. 09. 2022 09:15:01
prosím, nenapadejte učastníky této poradny, děláte to často.Děkuji
hodnocení

A co je vám do toho, kolik kdo platí, přeplácí, nebo finančně úvěruje?
Jsou to její peníze a dělá si s nima jak uzná za vhodné.
Vaše slova : "Jak znám Čechy, tak budou řvát," No a koukám,komu že to vadí?;)
A ano klidně vám to napíšu "Je mi to jedno"

Na druhou stranu, tak trochu financni negramotnosti to zavani, protoze v minulosti si lide delali touto formou sporeni. V dnesni době to je tak trochu na prd a lepsi je tedy ty rozdily v zalohach posilat na sporici ucet a pak pripadne prelit zpet nedoplatek nez inkasovat pri vyuctovani castku, ktera mohla byt zhodnocena.
hodnocení

Ale jo, já to chápu.

No, a jaký mám vlastě zisk, když si tu tisícikorunu nechám na spořícím účtu? - kolik je vlastně dneska daň z uroků?

A vemte si, já tomu čezu neposílám v lednu 1000kč, ale každý měsíc 100kč

hut, ale mně je opravdu jedno, co si zrovna Vy myslíte. A to, že moje finanční negramotnost spočívá v tom, že podle Vás těmi dvěmi stovkami zbytečně úvěruji ČEZ, a že tím pádem přicházím o velké úspory, kdybych si ty dvě stovky nechala na nějakém spořícím účtu, je mi teda k smíchu. Nevíte o mně a o tom, jak já si spravuji svůj majetek vůbec nic, a troufáte si soudit. No prosím, já Vás určitě nebudu přesvědčovat o opaku, to mi určitě prominete. Nepatříte totiž k lidem, kteří by mi za to stáli. :)

hut
@Juraja - těžko můžete ČEZu posílat každý měsíc (jen) 100 Kč, když jen pevná platba a jen pevná platba za silovou elektřinu je vyšší jak 100 korun :) to by vám totiž zaručeně nestačilo ani na pokrytí nulové spotřeby.
Mně je úplně jedno, že si někteří méně finančně gramotní občané spoří do záloh (jak už tu i někdo jiný mimo mě zmínil), jen jsem nazval věc pravdivě, což není příjemné…
hodnocení

Tak jinak, posílám každý měsíc o 100kč víc, než mám předepsané zálohy

hodnocení

Ale ať se jen netočíme kolem mne.

Prozraďte, jak to máte vý (teda ten finanční gramota)

Zálohy, případné nedoplatky (nejlépe k korunách)

Elektřina

Plyn

Vodné, stočné

Teplo

Atd...,

hut
Neberte si to osobně, finanční gramota se snaží držet peníze co nejdéle u sebe a nechat je pracovat pro sebe.
Chápu, že si to obhájite tím, že o stovku vám nejde. A že vám jedna stovka nic neviděla, ano to máte pravdu, ale vy řešíte tu stovku právě proto, protože jste v minulosti nepřemýšleli investorsky. A ano máte pravdu, v 70 letech už to nemá cenu měnit.
No ale půjčili byste někomu cizímu, předpokládám že vy nemáte akcie společnosti ČEZ, 1200 Kč jen tak, a bez úroků?
Protože přesně tohle děláte. A mě to přijde jenom jako takový váš trik, že nedokážete udržet peníze v kapse, a bojíte se, že až vám přijde vyúčtování, že na to nebudete mít těch 12 stovek. Nebo je tam nějaký jiný důvod, který přes svou omezenost nevidím?
Asi není sporu o tom, že risk oddělení společnosti ČEZ a každé jiné větší společnosti s těmi volnými penězi dělá finanční operace, vydělává místo vás:)
hodnocení

O mé peníze se nebojte, já mám zainvestováno jinde

A ano o tu stovku mne nejde, a ani o případný nedoplatek

Vy se tu rozčilujete že pujčuji čezu bez uroků (nejste náhodou z konkurenční fi.) ;) nebo to je jen závist (hele nejbohatší firma a lidé ji ještě takhle dotují) a nechávají ji vydělávat ;)

Hele, no a taky pujčuji bezuročně, jak vodárnám,teplárná,plynárnám, a co jako, problém stím máte jenom vy.

Ale neodpověděl jste, jak to teda máte?

Celá tahleta diskuse mne připadá jako "Jak prodloužit zahradní hadici"?

Uplně jinej dotaz (povzdech) a nakonec to skončí u uroků

hut
Vy investor nejste. Ten uvažuje jinak. Na tom nemění nic, i kdybyste se dokopal k tomu koupit protiinflační dluhopisy, to totiž není investice, ale Hedge.
Vy jste pravý opak investora, máte radost, že vám dodavatel vyúčtuje a zaplatí přeplatek :)) Ano, takových je většina, já to nehodnotím.
Co jak mám já, já mám věčně nedoplatek, protože moje peníze pracuji a není potřeba si je “spořit” do záloh.
hodnocení

Nojo, takže věčnej dlužník,

Končím, s váma se dohadovat nebudu,

Vlastně, vy se nudíte a zde do poradny ste se přišel jen pohádat, jak pozoruji i v ostatních dotazech.

Vlastně takovej Troll.

Takže prosím už na mne nereagujte. Dík.

hut
Dlužník čeho? Záloh? Prosím vás neztrapňujte se.
Předepsané zálohy jsou zaplacený, takže nic nikdo nedluží.
Mě by zajímalo, když posíláte jiné platby než předepsané zálohy, tedy vyšší, jestli to ČEZ vůbec umí zaúčtovat na ty zálohy :)

Tak já potvrzuji, že si to ČEZ zaůčtovat umí.

hodnocení

0x
To tak dělal odjakživa, když jsem měl větší přeplatek,tak mi zálohy snížili,já jsem je dal zpátky na tu částku co jsem měl.Kdysi nebyl internet,chodily dopisy s vyúčtováním, vždy jsem tam volal a chtěl tu splátku vyšší, vždy vyhověli.
hodnocení

Ale já tuhletu zálohu mám nastavenou dva měsíce. né při vyůčtování.

Nastavoval sem si jí sám.

Předminulej,minulej a tento měsíc v poho. a teď koukám co to je

ČEZ asi to vyhodnotil podle vaší minulé spotřeby, že by vám musel víc vracet,Já mám nastavený dva litry taky dva měsíce, předtím 1200 a v aplikaci mám furt dva tisíce
hodnocení

No mne nenas*rou, tak jí vrátím zpátky*smich*

hodnocení

Tak prej nevrátím teda aspoň do 26.9.:(

To si ze mě dělá ČEZ srandu? #3
Jo jo nedostupné:)

pb®
hodnocení

0x
Můžete posílat klidně 2tis. dál, pokud tedy platíte příkazem a ne přes SIPO či inkaso. Tyhle dohady s posytovateli mě štvou. Odhadují něco podle minulé spotřeby, aniž by tušili, jak domacnost fuguje. Neví, že se do baráku k babičce nastěhoval vnuk s třemi dětmi a že tak denně pojede pračka se sušičkou, přibudou další spotřebiče v domě, ale budou se hádat a zálohy snižovat. Na druhou stranu, každý přeplatek je vlastně bezúročná půjčka poskytovateli energie. Známý platí za zálohy nutné minimum a peníze zhodnocuje na účtu. S nedoplatkem počítá, ale nenechává své peníze ležet ladem u poskytovatele.
hodnocení

@pb ano to já vím, taky mne to štve (furt tam volat atd..)

A to odhadování podle minulé spotřeby, schválně se koukněte, na ty jejich odhady a na skutečnou spotřebu.

To si ze mě dělá ČEZ srandu? #4

makk
hodnocení

0x

To není určení záloh, ale návrh. Pokud s tím neslouhlasíte, zavolejte jim, že trváte na 2000.- a budete je mít. Mě to připadá docela rozumné, oni podle vaší dlouhodobé spotřeby vědí, jak vám to vychází a podle aktuální ceny elektriky vám navrhnou úpravu zálohy. Ne každý dodavatel to dělá a pak se někteří lidé při vyúčtování nestačí divit.

hodnocení

To není návrh, to je hotová věc. a ano máte pravdu můžu si to sám změnit, teda až po 26.9. samoobsluha a ani telefony k ním nefungují.

makk

On je to návrh s tím, že pokud se nezvete, berou to za odsouhlasené. Jestli jim nefunguje zákaznická podpora, to je jiný problém.

hodnocení

Ale jo, návrh, nenávrh, pokud mne to nedají dopředu vědět (sms,email atd..)tak je to pro čez hotová věc.

Ruku na srdce, kdo chodí pomalu denno denně na svuj účet u čezu a kontroluje jestli čez náhodou nezměnil zálohy.

Už sem to tu jednou psal, změnil sem si zálohy ale zapoměl zvýšit strop inkasa, (tudiž nezaplatil) no a ještě ten měsíc SMS nemáte zaplaceno. No a teď ticho po pěšině

makk

Ono je těžké zavděčit se všem. Mě to vyovuje, protože v tom dnešním zmatku nemám představu, kolik bych si asi tak měl tu zálohu dát. Oni vědí, kolik spotřebuju a vědí kolik stojí elektrika. takže mi určí zálohu podle toho a mě to tak vyhovuje. Nechci se dočkat doplatku v desítkách tisíc kč.

hodnocení

No oni vědí, asi takhle, rozdíl 709 kWh;)

To si ze mě dělá ČEZ srandu? #5
petrm

700 kWh při vaší spotřebě je 5%, což je velmi slušná odchylka na roční odhad. Nikdo nemůže vědět, jaké spotřebiče jste si pořídil a tyto odhady dělá počítač.

hodnocení

0x
Tak mi to dnes taky snížili a to na 1890kc
16.09.22 08:19
hodnocení

Gratuluji:-D

hodnocení

0x

Problém je kde? Že si dovolili snížit zálohu, nebo že Vám to nenapsali dopisem?

hodnocení

pane @milane obojí.;)

hodnocení

a ano , se změnou záloh, počítám při každém vyůčtování, né po půl roce od posledního.

Zvláště když sem si je před 2. měsíci sám zvedl a oni udělali tohle.

V dnešní internetové době kdy jde vše automatizovaně tak nějak počítám že ten email nebo sms můžou zaslat.

Jo a perlička, změnil sem zálohy, ale zapomenul zvednout inkaso, hádejte co čez udělal, Poslal SMS nemáte zaplaceno

A tady změní zálohy a ticho po pěšině

leana
hodnocení

0x
Nevím, jak je to dnes, před lety jsem byla v ČEZu na školení, abych mohla dělat operátorku v call centru a tehdy nás učili že zálohy se nastavují dle vyúčtování. Tedy pokud jste měl přeplatek, tak je pro další rok poníží. Zřejmě to tak funguje i jinde. Mně teď přišel přeplatek za plyn u Innogy a též mi snížili zálohy. Nepřijde mi na tom nic divného
hodnocení

paní @leano ano to chápu, zvýšení,snížení při přeplatku,nedoplatku. Ale né po půl roce.

A zvláště když se ty jejich odhady liší klidně i o 1000- 1500kWh

hodnocení

0x
Nedělá mě se to děje taky a pravidelně si je v aplikaci muj čez zas zvyšuju

id
hodnocení

0x
A je to tady. Mrkněte se před 3 dny na mé vlákno - nezvednuté zálohy na el. Připomeňte si vaši reakci.
Co bědujete, máte to správně. Platil jste 1400 s přeplatkem 3 až 3,5 tis. O něco se el zvedne tak 1800 je správně. Jenže vy chcete být mile překvapen a těšíte se na vrácení přeplatku. Tak ten se konat nebude, čez vaše peníze navíc nepotřebuje a bude se chovat jako normální člověk, nebudete dobrovolně nikomu cpát peníze.
id
Oprava - budeTE se chovat atd.
hodnocení

Paní @id nepochopila jste dotaz;)

Já si tu zálohu zase klidně zvednu na 2000kč, sice až 26.9. ale zvednu ,a budu mile překvapen a těšít se na vrácení přeplatku*smich*
Když sem jim dlužil, (nezaplatil jeden měsíc) tak to jó, hned SMS-ka a teď ticho po pěšině

Váš dotaz byl ale úplně o něčem jiném

O pokud si myslíte že nevím proč to takhle chci zvednout, tak věztee že vím

Holt jak vám přibude nějaká elektronika v bytě (čístičky vzduchu, atd...) tak počítáte že se vám ten odběr zvýší

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]