Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Manželé ,placení

Od: olmik odpovědí: 10 změna:
Dobrý večer , prosím názory , jsme manželé 3 měsíce ve vztahu 4roky. Platíme zatím nájem ,budeme stavět další rok. Nebýt jeho rodičů asi se stavět nebude sami bychom na to neměly . Dost nám finančně pomohou. Já mám plat 15 tis čistého ,manžel 32. Jeedem vše na půl , je to tak spravedlivé ,nebo by měl platit on více když já mám o dost nižší plat? Zajímá mě jak to kdo mate ,moc díky .

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

No, u nás se dává vše do jednoho hrnce (jeden účet) a z toho žijem, platíme, financujem.

Prostě si nehrajeme, na moje,tvoje, naše.

pb®

A když jeden nečekaně umře, účet se obestaví až do vyřízení dědictví a ten druhý se k penězům nedostane, i kdyby mu na něj chodila jeho vlastní výplata či důchod. To je kouzlo jednoho společného účtu v manželství. Takže když společný účet, pak každý vlastní a třetí účet společný, kam budu peníze přeposílat.

Bohudík nemáte pravdu,;)

Já mám účet nastaven tak, že se po mé (nebo manželčině) smrti učet nezablokuje, všechny platby, (plyn,elektr, nájem, atd...), budou pokračovat dále. Dokonce i příjmy.

Žena bude účtem disponovat jak se jí zachce, (výběry, z bankomatů, účtu, placení kartou, atd.atd...)

Stačí zajít do banky (společně se ženou) a nechat si to takhle nastavit. žena musí podepsat.

Ano je tam jedno omezení, Do dědického řízení jde zůstatek na účtu při mé smrti.

Vysvětlím:

Při mé smrti bude na účtu třeba 500 tisíc, žena vybere 50 tis. zůstává teda 450 tis.

Ale do dědického řízení jde 500 tis.

Takže ten rozdíl, bude muset zákonným dědiců dorovnat ze svého.

Ale bohudík to u nás nehrozí.( mojí synové jsou rozumní lidé a po své mamince nic chtít nebudou, a okamžitě se vzdávají nároků na dědictví)

Holt tak jak si je vychováte,takové je máte.;)

Říkám, stačí nebejt lenivý a zajít do banky. Jó mám UniCredit Bank;)

hodnocení

5x

Podle běžných počtů byste měla platit víc Vy, nikoliv manžel. Když on dá ze svého platu polovinu, je to 16 tisíc. Když dáte Vy ze svého platu polovinu, je to 7.500 Kč. Kdo se tedy zaslouží víc a kdo by měl naopak doplácet? Nevím, jak jste přišla na to, že on by měl platit víc. Navíc vám přispívají jeho rodiče, o těch Vašich nepíšete, že by se nějak podíleli.

Takže: když on na něco dá 10 tisíc, Vy byste měla také dát 10 tisíc. Jste manželé, věc budete používat oba. Nevím, jak jste přišla na to, že on by měl dávat víc.

Pokud jste už manželé, měli byste mít společnou kasu. A společně rozhodovat, co si za společné peníze koupíte. Pokud máte každý svůj účet a hospodaříte sám pro sebe, nemuseli jste se brát.

Každopádně o tom přestaňte hloubat, současná situace nahrává Vám. Vy jste ten, kdo dává míň, ale má se stejně dobře, jako ten, kdo dává jednou tolik. Takže o co Vám vlastně jde? Myslím si, že o nic. Jaga.

A jak to máme my? Jsme manželé, důchodci, společný účet, společné všechno. Nikoho z nás by nenapadlo dělit majetek na moje a tvoje.

hodnocení

4x

Jak se dohodnete, tak to budete mít. Dle mého názoru by měli mít manželé společnou kasu. *mir*

ltz
hodnocení

0x
To by spíš manžel mohl mít námitky, že on platí více jak vy, navíc vám finančně pomáhají i jeho rodiče. Takže vše táhne finančně spíše on. Tak to buďte ráda, že takového manžela máte a také super tchána a tchyni. A ani manžel nemá žádné námitky, že z jeho strany jde více financí.

molly
hodnocení

0x
Za mě to úplně ok není. Myslím, že by to mělo být spíš poměrem z výplaty.
Na druhou stranu si ale myslím, že pokud část domu zafinancují jeho rodiče, měli by třeba 1/3 domu vlastnit a nebo by měl mít manžel větší podíl, určitě mi nepřijde správné nabýt celý dům do SJM.
Další věc je vaše výplata - přijde mi extrémně nízká. Co děláte? 15tis čistého jsem měla před 12ti lety jako prodavačka v knihkupectví. Myslím, že když chcete stavět a zřejmě i mít v budoucnu rodinu tak byste se měla sama hodně přičinit nějaké kačky vydělat. Nevím, odkud jste, ale u nás má běžně dělník ve fabrice (bez vzdělání, jednoduchá práce) 29000 btto tedy 24 čistá ruka + příplatky za noční, případný víkend nebo přesčas. Prodavačka v Lidlu má 30, musí tedy makat... Je to vaše věc, samozřejmě, ale myslím že mladý člověk se má otáčet, aby něco vydělal a nemusí pak koukat, že má před výplatou prázdné ruce jako evidentně vy. Nepřijde vám blbý vůči manželovi, že domů nosíte tak málo?

Obdivuji lidi, co se starají jakou kdo má výplatu.

molly
@juraja Tak tazatelka má dotaz související s financemi v rodině, kdy ji evidentně trápí, že platí ze své výplaty "moc" a nic jí nezbyde. Jak to chcete řešit? Za mě je snaha o zvýšení vlastního příjmu řešením toho, aby jí víc zbylo.
Příklad. Pokud dávají vše na 1/2 tedy třeba každý 6000 na bydlení a 3000 na jídlo zbyde jí 6000. Když vydělá 22, rázem jí zbyde 13. Jasně, že ne každý může mít 40tis a výš, ale mít v roce 2022 17000 hrubého jako mladý člověk a počítat s tím, že za mě všichni všechno zaplatí (manžel, tchán, tchýně)? Trochu tohle myšlení nechápu.

Tazatelka:

"Zajímá mě jak to kdo mate ,moc díky"

Ostatní je jen omáčka kolem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]