Nejste přihlášen/a.
No, u nás se dává vše do jednoho hrnce (jeden účet) a z toho žijem, platíme, financujem.
Prostě si nehrajeme, na moje,tvoje, naše.
A když jeden nečekaně umře, účet se obestaví až do vyřízení dědictví a ten druhý se k penězům nedostane, i kdyby mu na něj chodila jeho vlastní výplata či důchod. To je kouzlo jednoho společného účtu v manželství. Takže když společný účet, pak každý vlastní a třetí účet společný, kam budu peníze přeposílat.
Bohudík nemáte pravdu,
Já mám účet nastaven tak, že se po mé (nebo manželčině) smrti učet nezablokuje, všechny platby, (plyn,elektr, nájem, atd...), budou pokračovat dále. Dokonce i příjmy.
Žena bude účtem disponovat jak se jí zachce, (výběry, z bankomatů, účtu, placení kartou, atd.atd...)
Stačí zajít do banky (společně se ženou) a nechat si to takhle nastavit. žena musí podepsat.
Ano je tam jedno omezení, Do dědického řízení jde zůstatek na účtu při mé smrti.
Vysvětlím:
Při mé smrti bude na účtu třeba 500 tisíc, žena vybere 50 tis. zůstává teda 450 tis.
Ale do dědického řízení jde 500 tis.
Takže ten rozdíl, bude muset zákonným dědiců dorovnat ze svého.
Ale bohudík to u nás nehrozí.( mojí synové jsou rozumní lidé a po své mamince nic chtít nebudou, a okamžitě se vzdávají nároků na dědictví)
Holt tak jak si je vychováte,takové je máte.
Říkám, stačí nebejt lenivý a zajít do banky. Jó mám UniCredit Bank
Podle běžných počtů byste měla platit víc Vy, nikoliv manžel. Když on dá ze svého platu polovinu, je to 16 tisíc. Když dáte Vy ze svého platu polovinu, je to 7.500 Kč. Kdo se tedy zaslouží víc a kdo by měl naopak doplácet? Nevím, jak jste přišla na to, že on by měl platit víc. Navíc vám přispívají jeho rodiče, o těch Vašich nepíšete, že by se nějak podíleli.
Takže: když on na něco dá 10 tisíc, Vy byste měla také dát 10 tisíc. Jste manželé, věc budete používat oba. Nevím, jak jste přišla na to, že on by měl dávat víc.
Pokud jste už manželé, měli byste mít společnou kasu. A společně rozhodovat, co si za společné peníze koupíte. Pokud máte každý svůj účet a hospodaříte sám pro sebe, nemuseli jste se brát.
Každopádně o tom přestaňte hloubat, současná situace nahrává Vám. Vy jste ten, kdo dává míň, ale má se stejně dobře, jako ten, kdo dává jednou tolik. Takže o co Vám vlastně jde? Myslím si, že o nic. Jaga.
A jak to máme my? Jsme manželé, důchodci, společný účet, společné všechno. Nikoho z nás by nenapadlo dělit majetek na moje a tvoje.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.