Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vydat vlastní knihu?

Od: kikca14 odpovědí: 3 změna:

Potřebovala bych poradit, jestli je možné vydat svou vlastní knihu ve čtrnácti letech. Doma mám velkou hromadu popsaných sešitů, nyní to vše spořádávám, dávám vše dohromady. Je toho opravdu hodně, byla vy z toho minimálně jedna kniha. Velice ráda píši, o mně, o světě, o mém vnímá světa dospělých, poezie, próza .. Poradíte mi prosím, jestli je to možné a jaké jsou náklady na vydání jedné knihy? Hledala jsem na google, vyjelo mi tam pár nakladatelství, ale vůbec se v tom nevyznám. Nevím, jestli bych jim ten text měla přinést nebo poslat atd.. Díky!

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

kjanik112*
hodnocení

0x

Knihy si můžeš vydávat i sama, vlastním nákladem.S tiskárnou uzavřeš smlouvu, oni ti je vytisknou a Ty jim to zaplatíš. Jejich prodej už bude Tvůj problém.Pokud rukopis nabídneš do nakladatelství, nakladatel Tvé dílo posoudí, jak by se prodávalo, aby se mu vrátily náklady. Pokud by se mu Tvé dílo obzvlášť líbilo, a on byl na tom dobře, vydá Ti to jen pro svou radost, nebude počítat se ziskem.Já bych Ti ale radil, začni s krátkými povídkami-postřehy ze současnosti o Tvém světě mladých lidí, a nabídni je i třeba zadarmo nějakému místnímu plátku.Pravidelně publikuj a udělej si nejdřív jméno.V každém případě se o to pokus-když nic jiného, alespoň se hodně naučíš.Přeji Ti mnoho zdaru!

hodnocení

0x

K vlastnímu vydání... podívej se taky sem. Zadara to není, desetitisíce to taky nestojí. Jde o tisk "on demand", minimálně deset výtisků pro začátek a další přitisknou kdykoli podle potřeby.

motokatty*
hodnocení

0x

v dnešní době vydat svou vlastní knihu není problém, pokud máš ovšem peníze... A je uplně jedno kolik ti je let. Pokud máš peníze není nic jednoduššího než zajít do nejbližší tiskárny a oni ti vydají knihu v požadovaném počtu výtisků, a ty pak sama musíš oslovovat knihkupce, jestli by je dali do prodeje (počítej s tím, že marže knihkupců se počítají v řádově 30-40% z DPC)

Je možnost oslovit klasické nakladatele pokud by neměli zájem vydat tvou knihu. Musíš ale samozřejmě vědět o čem ta kniha je (jak bude tématicky zařazená) a podle toho vybírat a posléze oslovovat nakladatele. Pokud bude kniha velmi dobrá, nakladatel vezme na svá bedra veškeré náklady. Může se ale také stát, že po tobě budou chtít abys ,,přispěla" na náklady na vydaní tvé knihy (jedná se samozřejmě o tisícové částky). Výhoda u vydaní knihy u nakladatele je ten, že máš zajištěný odbyt - nemusíš se strachovat, že se nedostane do knihkupectví...

Pokud chceš, klidně mi napiš na mail: jk4487@seznam.cz mám kontakty na mnohé nakladatelství (přes rok jsem pracovala v knihkupectví a dodnes sleduji noviny v knižním světe).

V dnešní době je nadbytek autorů - nakladatelství mají z čeho vybírat, takže nepočítej s tím, že pošleš rukopis a oni ti ho hned vydají. Je to běh na velmi dlouhou trať . Nejdřív si vše uspořádej a až bude ,,kniha" kompletní, pak začni přemýšlet co a jak dál.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]