Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jelen desaterák - odhad ceny paroží

Od: dora* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den!

Chtěla bych se zeptat, jestli někdo má trochu přehled, za kolik bych mohla prodat paroží jelena desateráka. Trofej je stará asi osmdesát let. Děkuji Dora

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

golemiwo*
hodnocení

0x
Dobrý den! K prodeji jelení trofeje tolik: U trofeje rozhoduje hlavně počet CIC bodů.CIC je mezinárodní myslivecká organizace,která vydává tabulky pro hodnocení trofejí.U jelení trofeje se hodnotí např.délka levého a pravého kmenu,obvod růžic,délka výsad,počet výsad,vzhled paroží,barva,čím je paroží tmavší,tím více bodů získá,počítá se váha paroží,mínus váha lebky,0,75 kg.Dále se vykonávají zrážky za deformace a pod.Pro laika je to asi těžké pochopit.Ale asi takhle:Paroží může mít cenu 1000Kč,ale i několik stotisíc korun.Hodnota značně upadá,jestli je paroží vzhledem k věku mechanicky poškozeno a jestli má kompletní lebku,což předpokládám asi nebude mít,protože před 80 lety se lebky trofejí běžně uřezávali,protože nebyli k dostání kvalitní bělící prostředky.Ideální by bylo,kdybyste měla foto trofeje,podle možnosti z více uhlů a mohla mi je zaslat na mail.Dokázal bych odhadnout aspoň hrubou cenu.Jestli souhlasíte,napište odpověď do poradny a já vám napíšu můj mail.Hezký večer!
tomik158*

Dobrý den,

po přečtení příspěvku (ohledně trofejí) bych Vás také požádal o Váš mail. Jelikož mám doma také trofej a chtěl bych vědět, jakou by měla přibližnou cenu.

Děkuji za odpověď.

golemiwo*

Pro odhad ceny potřebuji foto paroží podle možnosti z více uhlů.Upozorňuji,že odhad bude velice hrubý . Hezký večer:

chovanecivan43@seznam.cz*klik*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]