Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co funguje na snadnější učení?

Od: samsara* odpovědí: 5 změna:

Zdravím, čekají mě opravné zkoušky a chtěla bych si trochu usnadnit učení - poradíte, co Vám funguje na učení?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tebi
hodnocení

1x
Učit se s předstihem, nechtít narvat do hlavy učivo za půl roku za jeden den. Dále se učit různé předměty dohromady-např. hodinu matiku, půl hodiny češtinu, půl hodiny dějepis. Druhý den obdobně, mozek si víc odpočine než kdyby ses učil 4 hodiny matiku a nic víc ..

hodnocení

0x

Zajem o to, co se ucis.

liska5
hodnocení

0x

Rozdělit si učivo na etapy, stanovit si hodiny, kdy mne nikdo nesmí rušit, uklidit si pokoj a pracovní plochu, kde se učím, nerozptylovat se mobilem. Dělat si výpisky a schemata, aby se zapojilo i zapamatování nejen z poslechu. Líp si vybavím, když si představím ten barevný text a když si sám zaznamenávám a zakresluji.Podle toho, co je to za předměty, ale já si třeba anatomii rozkreslovala na karty. Podle nich jsem to učila i kamarádku. Jestli je možnost, tak učivo vysvětlovat druhému, učit ho. Znamená to, žes pochopil souvislosti a tímhle si je utvrdíš. S vnuky jsme vyráběli časovou přímku posledních století. Myslím, že konečně leccos pochopili. Taky necpat se těžkým jídlem, po kterém to nemyslí a akorát přichází únava. Dostatečně pít vodu. A mezi etapami učiva jít ven se vyvětrat, proběhnout a zacvičit si. Při sezení trpí záda. A držím palce, ať to zvládněeš. Příště to nenech tak daleko dojít. Na zkoušku jdi slušně oblečený a chovej se dospěle, zdvořile, aby viděli, žes pochopil svou chybu.

sametka
hodnocení

0x

Pravidelný režim a spánek. Nekoukat na TV, do počítače a mobilu alespoň hodinu a půl před ulehnutím k spánku. Pravidelně i vstávat.

hodnocení

0x

Samsaro a Luboshi, pokud děláte oba dva opravné zkoušky, učte se každý sám, ale pak se navzájem zkoušejte a vysvětlujte to, co jste třeba nepochopili.

Jinak, na přípravu byly celé prázdniny, pokud je žák zodpovědný. Ptát se 3.9. jak se učit, je už vlastně 5 minut po dvanácté.

Jinak lituji vaše rodiče, dvě děti mají a oba jsou na učení tvrdí, oba musí dělat opravné zkoušky. Tak zaberte, ať to udělá aspoň jeden z vás, aby rodiče měli aspoň trochu radosti. Jaga.
A nějaké doplňky stravy proti nevědomosti opravdu nepomohou, to mi oba věřte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]